Автор Тема: Марс и мотивацията  (Прочетена 10837 пъти)

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
Re: Марс и мотивацията
« Отговор #30 -: Август 02, 2016, 09:44:30 am »
Тези дни докато  Марс в Скорпион беше в критични градуси и е вече на крачка от ингреса си в Стрелец, забелязахте ли, дали ви липсва мотивация в сферите/точките активирани от същия в картата ви ?  :)

Интересно, ние сме на море. ММ е депресиран, че другите (в семейства без деца) били на "лайф из лайф" с наети лодки, яхти .... пък той се занимавал "с катуна" - разбирай деца, багажи и т.н. Виждам го, че наистина страда, все едно изпуска събитието на века  ??? По принцип се умилява от децата и обича да ходим някъде заедно, сега всичко го изнервя и ядосва.

Рефлектира върху мен - Марс е на градус от К9, в опозиция на К3 - при мен Марс в аспектите си носи предимно и само агресия :(
Над силата е само умението да я владеем!

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #31 -: Август 02, 2016, 10:14:47 am »
Алена, твой мъж е Овен. Има нужда от екстремност, екшън, предизвикателства. Давай му от време на време тази свобода. Мъжките Овни може да обичат децата си много, но те не са идеална извадка за мъже, които се занимават с багажи. По-скоро ще им обърнат внимание като ги вкарат в нещо екстремно, спорт. Отколкото да си играят с тях в пясъчник.
Дай му живец на този мъж. Не изисквай от него да е като другите семейни мъже.  ;)
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #32 -: Август 02, 2016, 10:36:15 am »
Интересно, ние сме на море. ММ е депресиран, че другите (в семейства без деца) били на "лайф из лайф" с наети лодки, яхти .... пък той се занимавал "с катуна" - разбирай деца, багажи и т.н. Виждам го, че наистина страда, все едно изпуска събитието на века  ??? По принцип се умилява от децата и обича да ходим някъде заедно, сега всичко го изнервя и ядосва.

Рефлектира върху мен - Марс е на градус от К9, в опозиция на К3 - при мен Марс в аспектите си носи предимно и само агресия :(

Пусни го малко да 'подиша', тоест изпъди го да кара лодки, яхти и да 'поживее' ден/два, после сам ще се върне и ще е доволен, тъкмо и на теб ще ти мирне главата. Ако пък ти се свиди да го пускаш сам, направете нещо заедно.
Има хора, които имат нужда от 'импулс', че да се чувстват добре и ежедневните битовизми, застоя на едно място ги депресира.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #33 -: Август 02, 2016, 11:35:16 am »
ММ е депресиран, че другите (в семейства без деца) били на "лайф из лайф" с наети лодки, яхти .... пък той се занимавал "с катуна" - разбирай деца, багажи и т.н.

Ама кой го е създал тоя катун /децата/, а?  :D
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13751
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #34 -: Август 02, 2016, 01:42:36 pm »
ММ да е наел детегледачка, която да ви придружава, както и шерп да му носи багажа.
На теб да не ти е било лесно да ги носиш в корема по 9м. , че сега на теб ти опява- да не си му опряла пистолет в главата и насила да е станал баща? Тези другите по принцип ли нямат деца или само на почивката са без децата? Мъже, какво да ги правим  :012: Навремето, като дойдеше някой клиент и пита моя мъж още ли се мъчи в гаража на татко, нямало ли да наеме цех, а моят веднага с дежурното "ако не бяха В. и децата, отдавна да съм напред в бизнеса" , докато ми писна един ден и подадох молба за развод, затова сега сме два пъти бракувани, като втория път децата го взеха на подбив- голямата ни беше шаферка, а малката се обади от Швейцария да пита ще има ли братче и това ли е причината да се жени  :D

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #35 -: Август 02, 2016, 06:55:40 pm »
На анаретен Марс почти на К6 и аз пращя от енергия, много съм доволна от това, което направих последната седмица.
Имам тригон към нат. Сатурн, изчезнаха ми шарпейските гънки по корема. :85:
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Happy58

• Гост
« Отговор #36 -: Август 02, 2016, 07:35:46 pm »
Първо се чудех, как точно ми е влияел и все не ми идва нищо наум ... но сега Бин като спомена спорт и се сетих - на почивката се оказа, че плуването и особено в топла минерална вода въобще не ми влияе добре вече - получих пак проблеми със здравето. А тр Марс не прави лоши аспекти ... имаше си секстил с Луна и сега е в тригон с Юпитер, демек, активира ми опозицията, но с леки аспекти.

Сега се сещам и друго - има раздвижване по темите на Марс, но някакси още съм като "в мъгла" - изръчкаха ме да направя нещо, на което вече му е времето, а аз някакси се ослушвам  :57:.
Отделно, от вчера много активно се занимавам с друго нещо, което пак се покрива от характеристиките на транзитен и натален Марс, но сега вече съм по-активна. Имам и подкрепа (морална) от хората около мен.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #37 -: Август 02, 2016, 08:22:53 pm »
Ама кой го е създал тоя катун /децата/, а?  :D

Анджък! Даже помня Алена е споделяла, че й е направил второто без да са решавали двамата, че ще имат второ дете.

Децата ни учат да не слагаме себе си на първо място, а тях. Искаш, не искаш - това е положението. И аз съм с огнена доминанта, и на мен не ми е лесно, от опит го казвам.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #38 -: Август 02, 2016, 10:08:11 pm »
Алена, съчувствам ти (после ще се чисти тука), кофти е да си един родител с много деца-всяко с неговото настроение. Обаче трябва да поработите в/у гледната точка, нищо не им пречи на децата да ги качите на лодка, не са вече бебета (ако правилно помня). Може да вземете водно колело, ролери или бордове някакви. Пък в краен случай-пуснете някое въздушно фенерче вечерта

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #39 -: Август 03, 2016, 10:05:06 am »
Благодаря Ви, момичета, за подкрепата - той има пълната свобода да ходи където и когато си поиска, ние с децата дори си почиваме така и буквално се гмурваме в море от спокойствие - колкото и лошо е да го кажа - истинско блаженство е, когато го няма; липсва генераторът на напрежение. Беше сам на море  предния уикенд и не само тогава, никак не е вързан.

Аз съм много свободолюбива и много уважавам чуждия порив за свобода, обаче както я давам, така  аз самата не я получавам. Идеята беше, сега, като сме на море с децата и заради тях - да са щастливи, то е ясно, че като хотел, забавления и прочие се съобразяваме с тях, не с нас самите ...  ;)

Вчера толкова много ме вбеси, че бях категорична в намерението си за развод, обаче знам, че и това отминава, като драсната клечка кибрит. Не мога да се променя и да стана това, което иска и нямам желание.
« Последна редакция: Август 03, 2016, 10:07:50 am от a.l.e.n.a »
Над силата е само умението да я владеем!

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #40 -: Август 03, 2016, 10:04:14 pm »
Аз принципно, не съм много амбициозна. Ще ми бъде интересно, да чуя мнението ви относно тази констелацията Луна/Сатурн за какво е силно мотивиращ фактор, и в каква насока би могла да се изяви като такъв?  Разбира се, ако имате желание  :)

Цитат
Аз принципно, не съм много амбициозна.

Виж:

"Аз съм много принципна, не амбициозна."-това е мотивацията при  Луна/Сатурн Дева , 6-ти дом  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Ali_Lun

• Hero Member
  • Публикации: 1154
« Отговор #41 -: Август 05, 2016, 01:49:53 pm »
Щом Марс е мотивацията,кой,какво може да убие Марс? Сатурн - съвпад? Плутон съвпад? Заплахи,свиване на перки?

Благодаря!

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #42 -: Август 05, 2016, 01:55:54 pm »
Марс е воинът, убиецът, насилникът и предприемачът. Кой ще му свива перките? Просто при всеки човек мотивацията е различна, нали го има и във ведическата философия - дхарма, артха, кама, мокша. Във всеки хороскоп би трябвало да може да се види кои цели са водещи, какъв е фокусът в живота. Привидно това може да създава впечатление за "липса на мотивация", а на нивото на развитие на духа на натива тези сфери от битието просто да не са му приоритет, затова ще изглежда, че там проявява инертност, незаинтересованост, нихилизъм или леност. Около всяка личност има майя /илюзия/ и околните често по това си съставят оценката за човека, по привидното, субективното, повърхностното.

Виждала съм хора, които се мотивират само от статуса, признанието и парите, други са водени от страха и стремежа към сигурност, запазване на статуквото, трети си поставят по-абстрактни и възвишени, творчески цели, свързани със самоусъвършенстване.
« Последна редакция: Август 05, 2016, 01:59:42 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Ali_Lun

• Hero Member
  • Публикации: 1154
« Отговор #43 -: Август 05, 2016, 01:58:11 pm »
Например Марс - натален или транзитен,притиснат(ударен от) между Сатурн и Плутон? Това искам да кажа.
Марс - Убиецът,добрe Плутон... тогава какво ще е,Сатурн какво ще е?