А какво тогава е виновно? И какво е най-добре да правя,чувствам се безсилен... :X
Незнам на колко години си,но ще ти дам един съвет...
Преди много време (говоря ти преди 7-8 год.) и аз търсих преди поводи за да се "разправям" с този и онзи...
много "приятели" съм имал,истинските почти не останаха...такъв тип човек съм,че ако някой ме предаде никога не му прощавам и го зачерквам...
само че не си правя "черни списъци",а просто се отдръпвам,не комуникирам повече с тях...
ще ти дам пример от моя живот...
имах един "приятел",който наистина го смятах за такъв,не се имам за наивен,но в продължение на 4-5 месеца,тоя човек буквално се хранеше от моята ръка,защото по цял ден работих,като луд и през останалото време бях на лекции.Не съм работил за него,но просто той изпадна в подобна нужда и трябваше да ми стане "храненик" (в преносен смисъл,разбира се).
Дължеше ми около 700-800 лв,изплати ми над 85% от тях,другите е*ал съм ги...но има нещо много важно,което се случи...
един месец преди да замине за Виена,ме помоли да тегля кредит заради него,понеже баба му била болна,под претекст,че той не работи и никой няма да му даде кредит,а неговите родители ги няма (те са във Виена).Аз направо останах,като гръмнат...разбира се,че не съм теглил кредит,но за капак на всичко ония идиот ми открадна лаптопа и замина за Виена.Уча право и не мога да го осъдя дори,тъй като той ми е подарък и де факто не е на мое име и не мога да докажа нищо...
Разни хора,разни идеали...
Както и да е...
Гледай напред и хич да не ти пука...