Автор Тема: Успехи в професията  (Прочетена 14500 пъти)

elfidka

• Full Member
  • Публикации: 153
Re: Успехи в професията
« Отговор #30 -: Август 01, 2016, 04:42:48 pm »
Елфи, тоя бизнес вече отдавна се развива с доста по-слабо темпо и не се нуждае от висококвалифицирани кадри.

В идеалния случай би могла да започнеш като юрист към някоя по-голяма агенция за недвижими имоти. Там се занимават само с имотни сделки и кой знае колко опитни адвокати рядко се срещат, така че биха могли да направят толеранс с липсващия стаж и да има някакво обучение на място.

Миналата година работех в такава фирма - част от юридическата работа се даваше на технически сътрудници /момиченца на по 23-24 години, без нужния опит/, които дори не са учили право, вкл. да пишат нотариални актове и да подготвят всички документи за предстоящата сделка. После отиваме с клиенти при нотариус и непосредствено преди сделката започват да излизат всички грешки в документацията.

Това е нормално за нашата държава :)

Happy58

• Гост
« Отговор #31 -: Август 01, 2016, 04:43:05 pm »
Благодаря ти Лилия, но аз мисля , че трябва да се започне с това, У10 - Венера в ЛъФ, къФ го дири в 12 дом и к'ва може да ми е професията с този сагнификатор ?????

моя У10 е Нептун и е в 5 дом, Скорпион - давам ти възможност от 3-я път да познаеш каква ми е професията.
А ако искаш може и другия У10 да хванеш - Юпитер, в 1 дом, Рак - и тук ще ти отпусна 3 пъти за познаване

elfidka

• Full Member
« Отговор #32 -: Август 01, 2016, 04:45:15 pm »
Имотите са по 4д и тееца на МЦ в случая не ти върши работа, но пък Слънцето У1 съвпад с Плутон У4 във 2д ти вършат идеална работа, Нептун У8 в 4д е в секстил с тях.
Венера У2, У10 в 12д показва, че нямаш толкова нужда от известност, колкото от скатани "Бели пари- за черни дни", както и че може да използваш нелегални средства за изкарване на пари.

Аркус, ти ми даваш прекрасна идея  :08:
Ще взема да се включа в наркобизнеса  :clap:
У2 ми е Меркурий, ще трябва да измисля нещо по въпроса :)
« Последна редакция: Август 02, 2016, 09:33:06 am от elfidka »

elfidka

• Full Member
« Отговор #33 -: Август 01, 2016, 04:49:53 pm »
моя У10 е Нептун и е в 5 дом, Скорпион - давам ти възможност от 3-я път да познаеш каква ми е професията.
А ако искаш може и другия У10 да хванеш - Юпитер, в 1 дом, Рак - и тук ще ти отпусна 3 пъти за познаване
Определено ме затрудни, но по всяка вероятност си сама си си шефка :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #34 -: Август 01, 2016, 04:50:47 pm »
За корпоративно право, трудово-социално право не си ли мислила?

Имаш близнашка Луна в 11 дом и силни Везни - мисля, че имаш данни да работиш сред повече хора, за колективни изяви.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Happy58

• Гост
« Отговор #35 -: Август 01, 2016, 04:51:32 pm »
Определено ме затрудни, но по всяка вероятност си сама си си шефка :)

е хайде де, пробвай ....

а и имах още един въпрос към теб, преди да си напиша изказването :)

elfidka

• Full Member
« Отговор #36 -: Август 01, 2016, 04:55:48 pm »
За корпоративно право, трудово-социално право не си ли мислила?

Имаш близнашка Луна в 11 дом и силни Везни - мисля, че имаш данни да работиш сред повече хора, за колективни изяви.

Ще трябва да го обмисля и това.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #37 -: Август 01, 2016, 04:58:14 pm »
Ще трябва да го обмисля и това.

Например, може да е нещо свързано с HR и доброто познаване на трудовото и социално законодателство. Като за начало, докато не понатрупаш юридически опит.

elfidka

• Full Member
« Отговор #38 -: Август 01, 2016, 05:01:24 pm »
Аз имам един въпрос - ти лично имаш ли предпочитание към някаква дейност, професия, занимание - нещо, което да ти е на сърце, което го вършиш с удоволствие и при което, работейки го, забравяш как минава времето, не огладняваш и т.н. и т.н.?

Аз обичам да чета и да разполагам с времето си, ако говорим за това какво обичам. Ако се затворя в офис от сутринта до вечерта - ще ми умре душата. Трябва да е някаква свободна професия ...

Ти да не си медицинкса сестра ?
« Последна редакция: Август 01, 2016, 05:03:50 pm от elfidka »

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13751
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #39 -: Август 01, 2016, 05:02:38 pm »
Аркус, ти ми даваш прекрасна идея  :08:
Ще взема да се включа в наркобизнеса  :clap:
У2 ми е Меркурий, ще трябва да исмисля нещо по въпроса :)
А-а, нямаш дадености за този бранш, сега погледнах отново, действително дева е на К2, а везните са на К3- домът на търговията, Венера У3, У10 във взаимна рецепция със СЛънцето У1 във венерин дом- може да търгуваш нелегално и да печелиш от това, от накити на морето до къщи, близо до вода.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #40 -: Август 01, 2016, 05:04:15 pm »
Елфи, твоето е баш свободна професия, ако получиш адвокатска правоспособност. Но е нужен опит, контакти, клиентела - в това се инвестират години, освен ако не си потомствен адвокат от някое връзкарско семейство.

При Елфи Меркурий /у2/ не съвпада ли с Уран? Би трябвало да се добави нещо нестандартно или по-технологично в начина, по който си изкарва прехраната. И пак има символична връзка с 11 дом, чийто модерен управител е Уран. А също и със 7ми - Водолей на Десцендента.
« Последна редакция: Август 01, 2016, 05:06:29 pm от Lilla »

elfidka

• Full Member
« Отговор #41 -: Август 01, 2016, 05:08:22 pm »
Елфи, твоето е баш свободна професия, ако получиш адвокатска правоспособност. Но е нужен опит, контакти, клиентела - в това се инвестират години, освен ако не си потомствен адвокат от някое връзкарско семейство.

При Елфи Меркурий /у2/ не съвпада ли с Уран? Би трябвало да се добави нещо нестандартно или по-технологично в начина, по който си изкарва прехраната. И пак има символична връзка с 11 дом, чийто модерен управител е Уран. А също и със 7ми - Водолей на Десцендента.

Именно Лили, хората стават адвокати, но след чиракуване в кантора. А знаеш ли как започват интервютата за работа в кантора ? Задължително с въпроса : А вас кой ви праща ?
« Последна редакция: Август 02, 2016, 09:34:34 am от elfidka »

elfidka

• Full Member
« Отговор #42 -: Август 01, 2016, 05:09:49 pm »
А-а, нямаш дадености за този бранш, сега погледнах отново, действително дева е на К2, а везните са на К3- домът на търговията, Венера У3, У10 във взаимна рецепция със СЛънцето У1 във венерин дом- може да търгуваш нелегално и да печелиш от това, от накити на морето до къщи, близо до вода.

Искаш да кажеш, че търговията би била успешен за мен бранш ?

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #43 -: Август 01, 2016, 05:13:55 pm »
А какво друго си работила преди това. Спомена, че работиш от 18-годишна. Защо не залепиш правото към досегашния си опит?
De omnibus dubitandum est

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #44 -: Август 01, 2016, 05:15:13 pm »
А знаеш ли как започват интервютата за работа в кантора ? Задължително с въпроса : А вас кой ви праща ?

Не се учудвам, да ти кажа  :)

И в преводаческия бранш не е достатъчно да си много добър, трябва някой познат да те препоръча на някоя агенция. И често се предпочитат по-мърляви и некачествени преводачи заради едните препоръки и връзки, а останалите не успяваме да се наложим с по-висок професионализъм и качество. И едва след като някоя агенция го позакъса и потърси някой от резервните /сред които може и да си ти/, разбира за какъв специалист става въпрос. Въпреки това обаче пак продължават да работят с постоянните си кадри. При преобладаващ нисък стандарт на работа е така, няма как да усетят разликата.

« Последна редакция: Август 01, 2016, 05:18:14 pm от Lilla »