Автор Тема: Показатели за емиграция  (Прочетена 15678 пъти)

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
Показатели за емиграция
« -: Август 03, 2016, 10:40:53 pm »
Видях, че нямаме такава тема. Говорим не за по-дълги пътувания в чужбина, за сезонна работа или работа в чужбина за определен срок. Става дума за трайна емиграция, да речем за период по-дълъг от 5-6 години. Според вас какво в картата показва живот зад граница и какво би показало доколко успешна ще е адаптацията?

Обикновено У9 на К4 срещам при хора родени или учили в чужбина. Когато У1 и У9 е една и съща планета разположена в 10 или 4 дом - също има емиграция, но и кариера, успешна реализация.

И от друга страна - какво е индикатор за проблеми при емиграция? Като например Сатурн в четвърти или в първи дом.
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Показатели за емиграция
« Отговор #1 -: Август 03, 2016, 10:50:19 pm »
И от друга страна - какво е индикатор за проблеми при емиграция? Като например Сатурн в четвърти или в първи дом.

Индикатор за проблеми може да бъде и несполучлива релокация - напр. когато меридианът на новото място попада върху наталния Сатурн или Уран.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #2 -: Август 03, 2016, 10:51:38 pm »
Луна, Слънце, Юпитер да имат връзка с 4-ти, 9-ти и 12-ти домове, у АСЦ , по-често в 12-ти, отколкото в 9-ти.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

The_One

• Hero Member
« Отговор #3 -: Август 03, 2016, 11:01:59 pm »
Лили, това значи ли, че при релокация се проявяват есенциалните достойнства на планетите? Защото ако меридианът попада върху една зле поставена Венера може да се тълкува противоречиво.
Случвало ми се е на място, където меридианът попада през моята Венера да се отдам на мързел, а на друго, където Луната е била на асц. ми преди години имах голяма любовна история.

Рени

• Hero Member
« Отговор #4 -: Август 03, 2016, 11:07:36 pm »
Проблемите тук са по Юпитер, не по Сатурн.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #5 -: Август 03, 2016, 11:19:16 pm »
Проблемите тук са по Юпитер, не по Сатурн.

Проблемите могат да бъдат от различно естество.

Ако говорим конкретно за релокация, може да се прояви някоя проблематична позиция в хороскопа. Не е задължително това да бъде малефик, може да бъде и Венера, при някой - Юпитер.

Видях, че има писано по темата в "Избрани", но според ведическата система: http://astra.la/forum/index.php?topic=26.msg40#msg40

« Последна редакция: Август 03, 2016, 11:29:58 pm от Lilla »

The_One

• Hero Member
« Отговор #6 -: Август 03, 2016, 11:29:15 pm »
Почвам да се чудя дали тази тема изобщо може да бъде обобщена. Пък и днес светът е така устроен, че всеки е потенциален емигрант или стига да поиска за не повече от два часа може да стане такъв.

Гледам картата на жена живяла няколко години в чужбина с добра адаптация. У4 е в Стрелец и то в 9 дом. Има желание да остане за постоянно в чужбина, но заради близки не го прави - Луната й е в опозиция с У4.

В друга карта на познат чужденец Луната в Близнаци е в опозиция с Нептун. Юпитер и Меркурий са в съвпад в Лъв. За съжаление нямам час.
« Последна редакция: Август 03, 2016, 11:31:56 pm от The_One »

Рени

• Hero Member
« Отговор #7 -: Август 03, 2016, 11:33:41 pm »
Юпитер дава информация за къде ще пътувате извън страната, заедно с Уран, всичко останало в картата, дава спецификата около причините за същото. Например, Луната в/към 4-ти винаги и във връзка с Юпитер е показател за търсене на удобства извън страната, в която се е родил натива. Управител АСЦ в падащи домове, много често е показател за бягство, образование, заради роднините, професионално ангажиране извън страната, но не и без участието на Юпитер и Уран също може.

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #8 -: Август 03, 2016, 11:33:52 pm »
Имам карта на човек, който емигрира, за да учи и остава там и до момента. Трудно е с адаптацията, но наша вида астроложка му е казала, че ако се върне ще се разболее тежко ... ?!?!? По темата - У4 е а К9, У9 е в 9 дом. У12 - Слънцето е в широк съвпад (4 градуса) със СЛВ.
Над силата е само умението да я владеем!

Рени

• Hero Member
« Отговор #9 -: Август 03, 2016, 11:36:24 pm »
Алена, каква е връзката Слънце/Луна- Юпитер,  и  с изброените домове  ?

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #10 -: Август 03, 2016, 11:36:36 pm »
Човек с 10-годишна емиграция, в момента продължава да работи от БГ дистанционно за чуждестранна фирма и с намерение пак да се връща- У9 Луна в 9ти дом, в съвпад с У 10 почти на МЦ.
Дете , родено в чужбина-У 9 в съвпад с У1 и У10 в 10-ти дом.Луната му е в 4 дом.
« Последна редакция: Август 03, 2016, 11:39:16 pm от Корея »
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

The_One

• Hero Member
« Отговор #11 -: Август 03, 2016, 11:37:37 pm »
Как пък е предвидила, че ако се върне ще се разболее?  :o
Алена, ако не е проблем и ако искаш - ще качиш ли картата на човека? Много интересно ми стана да я видя заради тази прогноза :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #12 -: Август 03, 2016, 11:39:04 pm »
Трудно може да се обобщи и да се изведе общовалидна формула.

В моето обкръжение с акценти в 12 и 9 дом няма емигранти, нито дори хора, пътували в чужбина. Мутабелни акценти също не са гаранция, нито фиксирана доминанта в хороскопа в днешни времена ще те спре. Различни са и причините за емиграция и респ. нейните разновидности, това също трябва да бъде отразено в наталната карта.

Обаче при повечето хора, потърсили "по-добър живот" извън родното си място - било то в друга държава или преместване от провинцията в столичен град /и трайно установяване там/, забелязвам Юпитер и Сатурн на видно място, в повечето случаи и двете планети са ъглови или кулминират.

Ако говорим за Юпитер, най-често срещам следните позиции: 7, 4 или 9, 10, 11 дом. Има резон големият добротворец да е в издигната позиция, не е нужно обаче да бъде есенциално силен.

Сетих се за човек, който е ходил чужбина, изкарва там няколко години /обучение/, но впоследствие се връща. Луна в Телец в съвпад с ИЦ - квадрат със Сатурн в 7 дом, опозиция с Уран в 9ти. АС е на границата между Козирог и Водолей.

« Последна редакция: Август 03, 2016, 11:42:24 pm от Lilla »

Рени

• Hero Member
« Отговор #13 -: Август 03, 2016, 11:42:30 pm »
Слънце в 4-ти дом, трудно ще го накараш да емигрира и към днешна дата, освен ако мама или тати не са взели вместо него решението. :)

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #14 -: Август 03, 2016, 11:43:10 pm »
Алена, каква е връзката Слънце/Луна- Юпитер,  и  с изброените домове  ?

Слънцето и Луната са в 7 дом, отстоят на 7 градуса и СЛВ е точно между тях. Слънцето е У12, Луната е У11. Нямат аспекти с Юпитер, той е на 30-40 гр. от тях Пр. Луна ще мине над нат.Юпитер  У4 на К9 след 2г, а след още 5-6г и пр. Слънце.
Над силата е само умението да я владеем!