Автор Тема: Показатели за емиграция  (Прочетена 15673 пъти)

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
Re: Показатели за емиграция
« Отговор #45 -: Април 18, 2017, 10:08:58 pm »
Ако картата ти е вярна- не виждам предпоставки да живееш в чужбина, твоето родно място е важно за теб и утвърждаването ти.
Благодаря, акрукс! А кое в картата те навежда на тази мисъл, понеже въобще не го чувствам това и не мисля, че важи за мен (а и не виждам никакво бъдеще тука)? Въобще ли никакво напускане на страната няма да имам, дори и на екскурзия?
Относно брат ми - това са само предположения, може и да не са вярни.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #46 -: Април 18, 2017, 10:19:16 pm »
Въобще ли никакво напускане на страната няма да имам, дори и на екскурзия?
Говорим за трайна емиграция, работа в чужбина, а не за екскурзия- последното всеки може да го осъществи, независимо от натала. И не си мисли, че в чужбина е по-розово, заплатата стига колкото да се плати наема, текущите сметки и за храна от Лидъл, работи се по 12ч , че и повече, мъжете се пенсионират на 65г, а без работа и собствено жилище буквално умира на улицата, ако не дай Боже се разболее човек.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #47 -: Април 18, 2017, 10:27:50 pm »
И в крайна сметка кое в натала ми показва, че ще остана у БГ до живот?
Иначе, човек може да живее в чужбина и няколко години, после да се връща и т.н. Знам какви са опасностите, тука у нас също може да се остане на улицата и да се умре, а лекарите няма да ги коментираме.

Santi

• Hero Member
  • Публикации: 660
  • Nonsense
« Отговор #48 -: Април 18, 2017, 11:10:08 pm »
И в крайна сметка кое в натала ми показва, че ще остана у БГ до живот?

Бих казал следното:

К12 в сатурнов знак, Сатурн близо до К9.
М/у У4 и У9/12 няма връзка.

Дали ще е до живот е много несеризно да се каже без да се погледне в производните карти и периодите/подпериодите МД-АД.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #49 -: Април 18, 2017, 11:15:03 pm »
Ясно, благодаря! Жалко, ако е така, както казваш. Иначе, познавам много хора със Сатурн в 9 дом, които живеят далеч от родината си, така че едва ли е критерий.
А как се правят въпросните карти, за които споменаваш?

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #50 -: Април 19, 2017, 12:49:28 am »
Ясно, благодаря! Жалко, ако е така, както казваш. Иначе, познавам много хора със Сатурн в 9 дом, които живеят далеч от родината си, така че едва ли е критерий.
А как се правят въпросните карти, за които споменаваш?

Може ли една-две такива карти със сатурн в 9 дом?

Veselin

• Hero Member
« Отговор #51 -: Април 19, 2017, 08:10:57 am »
Лили най-горе на тази страница от темата също е писала за това.
А при мен Сатурн е в 8 дом и не съм забелязал проявлението му темите от 9 дом, даже ако се окаже, че съм роден с 4-5 минути по-късно (както е възможно), тогава съвсем си минава в 8 дом, 5 градуса са много за съвпад с куспида.
Сатурн в 9 по-скоро не дава ли пътувания за чужбина в по-напреднала възраст?
Както и да е. Щом мислите, че тук ще е рая за мен, няма и смисъл да опитвам никъде да ходя. То в такъв смисъл се обезмисля и всякакво учене на чужди езици.
Също така, май са безмислени всякакви опити полицията да пусне брат ми за международно издирване, щом няма никакъв шанс да замине за чужбина (картите ни са идентични и основните сигнификатори не се променят).

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #52 -: Април 19, 2017, 10:44:15 am »
Щом мислите, че тук ще е рая за мен, няма и смисъл да опитвам никъде да ходя. То в такъв смисъл се обезмисля и всякакво учене на чужди езици.

Владеенето на чужди езици отваря врати и в страната, разширява кръгозор, смисълът да се учат - за мен лично далеч не е само с цел емиграция. Разбира се, всеки с посоката си.
Над силата е само умението да я владеем!

Veselin

• Hero Member
« Отговор #53 -: Април 19, 2017, 12:16:36 pm »
Владеенето на чужди езици отваря врати и в страната, разширява кръгозор, смисълът да се учат - за мен лично далеч не е само с цел емиграция. Разбира се, всеки с посоката си.
Вярно е, че отваря врати, но пък у нас и да владееш 5 езика даже, пак човек не би получавал адекватно заплащане.
Другият вариант е да се търсят контакти предимно с чужденци, понеже в някои страни хората със сигурност не са толкова прости, неграмотни и мързеливи каквито станаха много в нашата страна, а и тук човек дори да реши да направи нещо за себе си и да се издигне по някакъв начин, винаги ще има кой да го дърпа надолу.

gerivas

• Sr. Member
  • Публикации: 299
« Отговор #54 -: Април 19, 2017, 12:39:01 pm »
Защо ли имам чувството, че ако замина през есента, ще е завинаги....т.e няма да живея в България...

Veselin

• Hero Member
« Отговор #55 -: Април 19, 2017, 12:50:43 pm »
Защо ли имам чувството, че ако замина през есента, ще е завинаги....т.e няма да живея в България...
Сигурно защото и ти усещаш, че тук няма поле за реализация, а и самата ни държава едва ли ще се развива, отдавна всичко върви назад и надолу. Успех, където и ти да решиш да отидеш!

Veselin

• Hero Member
« Отговор #56 -: Април 19, 2017, 12:53:30 pm »
За себе си искам да попитам последно: значи мислите, че няма никакъв смисъл да опитвам да търся работа и реализация извън граница, както и да искам да се установя другаде?
Близнаци на ИЦ не дава ли поне още едно местоживеене, и ако да - само в границите на дадената страна/ град ли?

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #57 -: Април 19, 2017, 01:10:17 pm »
При мен показател за работа в чужбина беше ингреса на Слънцето у6 по прогресия в 9д,стрелец,след като направи съвпад с Венера у2, у7 в стрелец, 9д, секстил с Уран у12. Трябва да си строител или шофьор, или здрав физически за обща работа, език никога не е излишен, но важното е да имаш много познати, че само така се намира работа. Аз лично нямам вяра на фирми осигуряващи работа оттук, има вече български фирми на място в чужбина, по-стават.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #58 -: Април 19, 2017, 09:28:43 pm »
Доколкото съм чел, дори на български фирми в чужбина не бива да се вярва. Нашенци си остават измамници както тук, така и там. За съжаление, точно с това сме най-известни по света.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #59 -: Април 19, 2017, 09:32:10 pm »
За съжаление сред толкова измамници и тарикати човек става дистанциран и недоверчив и спрямо малкото читави хора, с които влиза във взаимодействие. Но още го карам по метода проба–грешка, т.е. давам шанс и после както се представи. Старая се да не подхождам с предубеждение.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui