Автор Тема: Натални карти - практически упражнения  (Прочетена 45338 пъти)

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
Re: Натални карти - практически упражнения
« Отговор #60 -: Септември 05, 2016, 11:53:57 am »
Wagner,обаче рейтинг С,средно съмнителен .
« Последна редакция: Септември 05, 2016, 12:06:13 pm от Bin »

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #61 -: Септември 05, 2016, 02:42:39 pm »
Мислех си, че трябва да има някакъв доминантен сатурн, но щом часът е съмнителен....
http://www.dw.com/bg/какъв-е-бил-вагнер/a-16539929
« Последна редакция: Септември 06, 2016, 09:31:59 am от enigma »

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #62 -: Ноември 02, 2016, 02:40:22 pm »
ако трябва да избирате,коя бихте сложили на асц. - неподвижна звезда
Духбе или Регул

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #63 -: Ноември 02, 2016, 02:57:08 pm »
Духбе или Регул

Зависи от цялата карта. За натал ли става въпрос?

Регул е от кралските звезди. Дубхе, ако не ме лъже паметта, беше в близки градуси на същия знак и се свързваше с астрологията. А, не, обърках се - Алфард е в 27 гр. Лъв по тропикал. Дубхе е в 16ия градус Лъв.

По принцип Регул на АС е с по-мощно влияние, но зависи как се позиционира спрямо цялата карта. В единия случай АС ще е в сидералния Лъв, а в другия случай - в сидералния Рак. Ще има разлика в домификацията и в подредбата на планетите, а това е от основно значение.

Намерих нещо интересно /на руски/: http://astrou.ru/esli-v-vashem-goroskope-est-svetlye-zvyozdy/

По принцип силна звезда в съвпад с АС или МС, особено по градус, предполага по-специална програма. Такъв човек е като белязан. Не на всеки се дава.

Ако се гласи за планирано секцио, а душата, която ще се инкарнира в детето, няма по-специална мисия, не е изключено да стане така, че опитът да сложим мощна звезда в съвпад с АС или МС, може да бъде осуетен поради външни обстоятелства - нестиковане с лекарския екип, промяна в графика в последния момент, изместване на часа. И няма да има звезда в изгряващия или в кулминиращия градус. Всичко е много относително и не зависи само от нашите желания.  :)

« Последна редакция: Ноември 02, 2016, 03:22:08 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #64 -: Ноември 02, 2016, 03:05:24 pm »
Духбе или Регул
Регул е добре да е на МС, доколкото помня, а тази другата не се сещам коя е, по-късно ще проверя

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #65 -: Ноември 02, 2016, 10:46:27 pm »
Регул
Ама не на асц, а на мц

strelicka

• Hero Member
« Отговор #66 -: Ноември 03, 2016, 10:42:30 am »
Регул
Ама не на асц, а на мц

знам,за Джаки Кенеди-Онасис и Принс  с Регул на МС
и защо не на асц.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #67 -: Ноември 03, 2016, 10:53:02 am »
Имам стар познат с Регул в съвпад с АС, Марс е ъглов, тронов и в точен квадрат със звездата.

Не е от елитно семейство, но са сравнително заможни и с добро име в техните среди. Още преди да навърши 30, след дипломиране, създава собствен бизнес. Дали е галеник на съдбата не мога да кажа, но доста лишения и отговорности в по-млада възраст му бяха спестени. И има по-гладко протичане на живота, без големи сътресения и удари под кръста, нещата се нареждат според желанията. Но постига нещата с методичност и целенасоченост, поетапно. Картата е нощна, с ъглов Сатурн и Меркурий/Марс в долна кулминация, в горна кулминация няма никакви планети.

Ако става въпрос за режисирано раждане - пробвайте да нацелите термата и градуса на Асцендента поне, да не говорим за съвпад с благоприятна звезда. Аз съм нацелила две, без да съм раждана със секцио - в съвпад с АС и съвпад с МС, но вероятно така е трябвало - и двете звезди се свързват с окултизма и знанията.

Определяне на точен час /до минута/ за секцио е като игра на късмета - я стане, я не стане. Понякога и за желания ден може да не се получи, в последния момент нещо да се промени. За времевия интервал да не говорим, той зависи от ангажиментите на лекарския екип. Но ако нашите предпочитания са в синхрон с божествената воля и с висшия план, предопределен за детето и неговата съдба, понякога се случва и да стане. Статистически не всички режисирани цезарови сечения се провалят поради "невидима намеса свише", някои се случват в избрания астрологично ден и час.

« Последна редакция: Ноември 03, 2016, 11:05:57 am от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #68 -: Ноември 03, 2016, 10:51:23 pm »
знам,за Джаки Кенеди-Онасис и Принс  с Регул на МС
и защо не на асц.

Защото има риск
Цитат
Regulus has its negative side. “It gives violence, destructiveness, military honor of short duration, with ultimate failure, imprisonment, violent death” Bernadette Brady associates Regulus with downfall.

strelicka

• Hero Member
« Отговор #69 -: Ноември 04, 2016, 11:25:46 am »
при Брейди, за Регул -пише,че указва за власт и големи успехи,но се сблъскваш с определени изпитания,както и при останалите  три кралски звезди
и в случая за Регул пише,че никога през живота си не бива да отмъщаваш,защото ще загубиш всичко,което си постигнала с подкрепата на Регул
познавам жена със Слънце съвпад Регул на К4,сценария при нея е идентичен с написаното

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #70 -: Ноември 04, 2016, 11:37:27 am »
Съвпада на Регул с какъв орбис е?
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #71 -: Ноември 04, 2016, 12:51:35 pm »
Много неща може да пише и да има на хартия. На практика не е задължително да имат покритие. И с Регул на МЦ да си, ако средата не е благоприятстваща, ще си остане само на хартия.
И аз си имам някакви способности, ама каква файда като са блокирани.

Времената се менят, знаеш. Ще ти се отблокират, споко.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Ali_Lun

• Hero Member
  • Публикации: 1154
« Отговор #72 -: Ноември 04, 2016, 12:55:10 pm »

:)

Ali_Lun

• Hero Member
  • Публикации: 1154
« Отговор #73 -: Ноември 04, 2016, 01:41:16 pm »

Добре казано - ако може да  кажеш и какво ще стане с този квадрат на Сатурн от мой 10-ти натaлен дом(Водолей) към стелиума ми в 6-ти дом(Скорпион)?
Благодаря! :)

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #74 -: Ноември 04, 2016, 01:45:16 pm »
Добре казано - ако може да  кажеш и какво ще стане с този квадрат на Сатурн от мой 10-ти натaлен дом(Водолей) към стелиума ми в 6-ти дом(Скорпион)?
Благодаря! :)

Натално или транзитно? Дай линк към картата.
Frankly, my dear, I don't give a damn.