Автор Тема: Натални карти - практически упражнения  (Прочетена 45347 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Натални карти - практически упражнения
« Отговор #45 -: Август 27, 2016, 11:39:18 am »
звезната величина не ли определяща за това,коя е водеща,действаща звезда

Би трябвало, по-мощните звезди имат и по-голяма орбиса на дейстие, особено кралските.
Освен това има значение коя звезда реално се проектира върху източния хоризонт, ако говорим за положение близо до Асцендента, такъв е случаят например със Спика и Арктур.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #46 -: Август 31, 2016, 11:28:06 pm »
Транзитните юпитер и сатурн скоро ще са по ъглите. Което предполага раздвижване на цялата карта, за чужбина не знам, но има шанс нещата да се подобрят

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #47 -: Септември 01, 2016, 12:59:01 am »
Здравейте!

Искам да попитам дали се очертава в близките 1-3 години за мен и семейството ми да заминем и да живеем в чужбина?Всъщност ние обмисляме да заминем,но дали ще успеем да бъдем по-добре финансово там,отколкото сме тук?
Благодаря предварително!
Помолих те в темата за хорари да поместиш хорарна карта, защото това е твоя рожден хороскоп, който си предоставила, без да си изтриеш данните, а не всички хора са доброжелателни.
В личния хороскоп сякаш не ти е заложено да работиш зад граница, но може да получаваш пари от мъжа си, който да работи в чужбина или за чужденци. От една страна имаш потребност да имаш успешна кариера, а от друга страна семейство и деца, като ще ти е трудно да балансираш между двете, както и това да се утвърдиш като добър специалист в чужбина.
« Последна редакция: Септември 01, 2016, 01:10:52 am от akruks »

палечка91

• Newbie
  • *
  • Публикации: 16
« Отговор #48 -: Септември 03, 2016, 07:40:54 pm »
Здравейте!
Някой може ли да ми каже нещо по моята карта, което смята, че може да ми е полезно или да имам на ум.. Благодаря!  :-*

палечка91

• Newbie
  • *
« Отговор #49 -: Септември 04, 2016, 11:44:02 am »
Еееехх..... никой нищо не казва..  ???   Например, за да улесня, ще кажа, че аспектите Луна съвпад Сатурн, Луна опозиция Юпитер, Венера съвпад Марс, Венера опозиция Сатурн, са ми доста любопитни как да си ги тълкувам и доколко са лоши/ добри ?  ::) :engel016:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #50 -: Септември 04, 2016, 12:21:39 pm »
В твоя хороскоп има смесено влияние, но не бих го определила като трудна карта. Съвпадът Луна-Сатурн далеч не е най-доброто, която може да се случи, особено в женски хороскоп, но в случая печелиш, защото си дневно раждане, освен това съвпадът е ситуиран в благоприятен дом /9ти от АС/. Този съвпад е най-близо до кулминация в хороскопа, така че при всички положения влиянието му в живота ще е силно. Сатурн е разположен в собствен знак и в хайз, подкрепя с тригон Слънцето - дневното светило, така че оценявам влиянието му като относително благоприятно. Дори ако носи емоционални разочарования и на пръв поглед неблагоприятно стечение на обстоятелства - те не идват случайно, а с определена цел. Може да създаде някакви задръжки или разминаване на реалните възможности с очакванията ти през първата половина от живота /заради съвпада с Луната най-вече/, но тук целта е помъдряване, придобиване на емоционална зрялост и автономност /особено при вземане на важни решения/, а също така по-голяма устойчивост. Последното важи с най-голяма сила, тъй като в хороскопа ти е заложено често да се влияеш в действията си от противоречиви импулси. Сатурн е факторът, който ще те възпира от необмислени и импулсивни действия. В 3 дом от АС /използвам Фиксиран Зодиак/ имаш Венера, Марс и Юпитер - това е домът на инициативата, но тази позиция тук може да даде и по-изразена импулсивност в действията, включително и в романтичната сфера. Предполага се по-активно взаимодействие с противоположния пол, но Сатурн в съвпад с Луната отсреща ще се явява своеобразен уравновесяващ фактор, за да не го удариш през просото. Заложена ти е обаче склонност към противоречиви и променливи настроения, не позволявай те да ръководят и направляват твоите решения. Този вътрешен импулс би могла да използваш за някакво хоби, занимания със спорт, танци или креативна дейност. Според мен влиянието на Сатурн доминира - силно поставен в собствен знак, в хайз, в мажорни аспекти с всички лични планети, близо до кулминация. Луната в опозиция с Венера, Марс и Юпитер създава предпоставки за доста променлив и неустойчив темперамент, така че в случая влиянието на Сатурн може да бъде и положително, структуриращо, дисциплиниращо. Това е в общи линии, като за кратък форумен анализ. С твоя хороскоп направих кратка загрявка и малко се поразтоварих, оттук нататък ме чака по-сериозна работа.  :)

« Последна редакция: Септември 04, 2016, 12:24:20 pm от Lilla »

палечка91

• Newbie
  • *
« Отговор #51 -: Септември 04, 2016, 12:55:59 pm »
Ехаа Lilla  :) Всъщност беше доста изчерпателно...Благодаря ти! В Гугъл мога да намеря отделен анализ на аспектите, но не знаех как да разчитам съчетанието им и влиянието им един на друг... И ти ми помогна. Може би си права наистина, че Сатурн не е чак толкова лош в случая, тъй като поне дава баланс на нещата. И честно казано, не спортувам, но може би няма да е зле да се заема по въпроса.   :engel016:  Благодаря ти още веднъж  :-* Успех на теб, със следващите задачи!

П.П  Само един въпрос- дали Луна съвпад Сатурн, означава безплодие или изобщо липса на деца, защото някъде го бях чела?  :(

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #52 -: Септември 04, 2016, 01:09:24 pm »
Луна в съвпад със Сатурн може да означава и по-късно майчинство, но не порази стерилитет, а поради други избори и приоритети, които изместват стремежа към задомяване и майчинство по-назад във времето, след като други цели бъдат постигнати. При теб хубавото е, че Луната се отделя от Сатурн, т.е. съвпадът е разходящ. Венера и Марс обаче попадат под лъчите му, т.е. тук има по-осезаемо влияние, което може да се усети в сферата на междуполовите отношения. За да се спестят редица разочарования, се препоръчва по-висока степен на избирателност и по-малко импулсивност.

За майчинството се гледа цялостно хороскопът, не е само по един-единствен аспект. Познавам жени със съвпад Луна-Сатурн, които са станали майки на едно и повече деца, при някои дори доста рано се е случило /на около 20/. В твоя случай, понеже съвпадът е разположен в 9 дом, преди навлизане в зрелостта може други цели да са ти по-важни. Темата, свързана с брака и партньорството, не е толкова активна, по-силен акцент има върху самото взаимодействие с другия пол. Някой мъж да ти надене брачна халка или да те вземе под крилцето си, където да се чувстваш спокойна и сигурна, според мен не ти е основна цел в живота. Един инертен и стагниращ живот вероятно няма много да ти се хареса, заложено ти е да си поставяш по-високи и амбициозни цели.

палечка91

• Newbie
  • *
« Отговор #53 -: Септември 04, 2016, 01:25:53 pm »
Хммм... Добре.  :29:  Не звучи зле, благодаря за отговорите   :58:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #54 -: Септември 04, 2016, 02:59:45 pm »
По принцип съвпадът Луна-Сатурн /а често важи и за опозицията/ дава по-инертна нагласа в живота, но при теб Марс и Юпитер отсреща раздвижват енергиите. Дори ако не са във връзка помежду си, самото наличие на твърд аспект между Марс и Юпитер /съвпад, квардат, опозиция/ добавя повече активност, действеност, ентусиазъм. А аспектът между Слънцето и Сатурн напомпва амбицията, желанието да признание в обществото, да си видим и забележим с нещо.

akruks

• Hero Member
« Отговор #55 -: Септември 04, 2016, 06:51:24 pm »
Еееехх..... никой нищо не казва..  Например, за да улесня, ще кажа, че аспектите Луна съвпад Сатурн, Луна опозиция Юпитер, Венера съвпад Марс, Венера опозиция Сатурн, са ми доста любопитни как да си ги тълкувам и доколко са лоши/ добри ?  ::) :engel016:
Луната е на 7градуса от Сатурн, малко в повечко, за да се отчита аспекта.
Луната има следните аспекти: 120° Сц [1.6°р]     180° Юп [4.3°р]     30° Ур [0.6°рп]     ВР-П Пт - тригон със Слънце, опозиция с Юпитер, полусекстил с Уран и взаимна рецепция по падение с Плутон.
Изчерпателна информация кое как се тълкува, може да намериш на български тук: http://pims.ucoz.net/publ/13

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #56 -: Септември 04, 2016, 06:54:31 pm »
Орбисите за светилата са между 10 и 12-15 градуса при съвпад.
Дори фактът, че се намират в един и същи знак, е вид взаимодействие, енергиите се обединяват.

akruks

• Hero Member
« Отговор #57 -: Септември 04, 2016, 07:01:29 pm »
Пиши им на твоите сънародници тогава, понеже програмата им отчита само цитираните от мен аспекти: http://astrology.org.ua/aweb.htm
То и на мен ми се иска Луната на 7* 39' да е в съвпад с Юпитера ми на 15* 09' , ама нъцки- не ритам пачки нито вкъщи, нито по улиците  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #58 -: Септември 04, 2016, 07:10:40 pm »
Не ме вълнуват сънародниците и тяхната астрология. Стига да не разпространяват недостоверна информация и да не объркват хората. Но това е масово явление в астрологията - и тук, и оттатък...

А съвпадът Луна-Юпитер не е само пачки, има и други проявления. Не познавам ултра богаташи с такива Луни, но не са и за оплакване. Човек с юпитерова Луна и скромно да живее, пак ще намира на какво да се радва и умее да усеща пълнота. Докато една сатурнова Луна /в най-неблагоприятната си изява/ може да се къпе в охолство и лукс, да не страда от материални липси и пак ще реве, че не са ѝ достатъчно парите и вещите.

akruks

• Hero Member
« Отговор #59 -: Септември 04, 2016, 07:18:40 pm »
 Навсякъде дават различен допустим орбис- цитираната от мен програма до 5*, в книгата ми на Грант Леви до 8*, в астрокома и доста астролози до 10* ... До истината всеки сам за себе си достига, за мен лично не е лъжа това, че на 7* аспектът е само знаков- т.е. има някакво общо влияние, но не е същото като да е затисната Луната от тежестта на Сатурн, както при точен съвпад, за какъвто се смята аспект до 5*.
« Последна редакция: Септември 05, 2016, 02:14:47 pm от akruks »