Ако не е удачно това заглавие на темата, коригирайте ме. Предполагам, че Papy ще премести коментарите на другите.
Прегледах бегло и на око атмакараките на съфорумци. Може и да не са точни, по соларната тема са повечето, не рових задълбочено. Интересно, виждате ли се отразени в тях?
Атмакарака Сатурн - Уран, Смарта, Мирабела, Романтика, Bin
Атмакарака Юпитер - Papy, Eaglet (или Раху)
АК Марс - Санти, Торони (?), Алена (или Раху)
АК Слънце - Сънрейн, Корея, Ема, Аброуд, може би Веско, ако не отчитаме Раху в системата
АК Венера - Лили, Сатен, Хепи, Рептил, Елфидка, аз, Флора, Делфин
АК Меркурий - Стар, Дракониада, Кая, Акрукс
АК Луна - Рени, Енигма, Клер, Тери
Допълвайте, моля, че не мога повече да търся
Дияна, честно казано, да, виждам се отразена в този АК. Може би съм споделяла, че винаги съм се идентифицирала със Слънцето.
И животът ми така се е стичал, да ме тика пред погледи и да съм "осветена". Винаги съм го усещала като едва ли не някаква тежка отговорност, която се налага да поема, защото уж не съм от хората, които държат да са в центъра на събитията, на сцена.
Впоследствие обаче това ми е носило удовлетворение, усещане за пълнота, стимулирало ме е да разгръщам потенциала си, да надскачам себе си, вдъхновявало ме е за нови предизвикателства.
Като малка имах и занимания по Венера, свързани с изяви, които бяха прекъснати от обстоятелствата, и това може би е единственото, за което някога ще съжалявам (миналото не ме вълнува). Като някакво изгубено щастие, все копнея за него, та си компенсирам с разни заместващи форми. Имала съм два опита да рестартирам, но все друго излизаше и ме възпираше, вероятно има причина.
Съфорумците с ведическата ще ми простят лиричното отклонение, защото ще се изкажа неподготвена, но може би АК е нашият пътеводител, който деликатно (или не) ни побутва към вътрешните потребности, дълбоките стремежи, търсещи своето материално изражение в реалността. Със сигурност и перипетиите са гарантирани, може би сме в състояние на непрекъснати липси по съответната планета и в издирване (къде съзнателно, къде не) на възможности за захранването й.
Не знам, може да греша, защото в случая са само лични впечатления, а и не съм навлязла в дебрите на тази астрология.