Автор Тема: Къде е "шанса" в картата  (Прочетена 39159 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Къде е "шанса" в картата
« Отговор #165 -: Февруари 26, 2017, 02:58:25 pm »
Каролийн Рейнолдс пък. :012: Не си падам по такъв вид обобщения като това нейното. Примерно - Венера в Козирог е студена кучка. :012: Не е нейно, но е в същия стил.
нейната "Книга на влюбените" е плод на дългогодишни проучвания, затова и описаните 144 типа спрямо знаците, в които се намират Слънце и Луна, отделно за мъже и жени, я прави изключително точна.
Това за Луна във везни го е споменала мимоходом в описанието на мъж със Слънце близнаци и Луна везни, което не ми се понрави като го прочетох, понеже в този период бях привлечена от такъв екземпляр, но уви- написаното се оказа вярно.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #166 -: Февруари 26, 2017, 03:16:09 pm »
На всяко първо мъжко слънце са слагали корона

Не е  така. В короната има символика и в самата й форма.    На кои зодиакални знаци по-често са им поставяли корона( имам предвид владетелски) и защо, и на доста жени в това число, на тези, които "удължават" дните или на тези, които "намаляват" дните. Овен- Везни или Везни- Овен. Под тропика на Козирог Слънцето как , колко и какво точно осветява, огрява и оттам колко владетели познаваме, а пък да не говорим за астролози, които да "видят" короната. А бе в Лъв защо никой не екзалтира, макар че някои древни приемат екзалтация на Марс там-по кое време на годината това се случва , аналогично на каква г. шир. ?   :)

Шанс, като възможност максимално да изразиш потенциала в картата, защото няма такъв човек, който да е случил същото на 100% към момента. Затова дадох пример с приетите за възможности в картата изброени  благоприятстващи фактори и защо натива не ги ползва по предназначение. На всеки му е даден шанс-на един да оцелява( акцент 8-ми с Юпитер там, да кажем), на друг да просвещава ( акцент Стрелец, със силен Меркурий/Сатурн примерно), на трети да е припознат за гений  и т.н.  На теория много нативи имат обозначените за целта астрофактори , но наяве-ядец, това попитах и аз лично за себе си получих отговор от споделеното тук. Получи се според мен приятна и полезна дискусия. И това с "кой не разбрал и защо не разбрал" вече не е така модерно, или си сменете ключа или си купете нов будилник  ?  :)

Папи, би ли дала обратна връзка по последната карта, която качи, за мен ще е полезно.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #167 -: Февруари 26, 2017, 03:47:26 pm »
Плутон екзалтира в Лъв (23*)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #168 -: Февруари 26, 2017, 04:02:31 pm »
Надличностните планети само усилват посоченото  от личните и социални, като фактор доколко натива отразява или го отразява света  навън, както и доколко  е адекватно се случва на промените.Различните школи  приписват различни достойнства на външните планети, по-скоро на принципа, щом тук е добре, логично е отсреща да е зле. Ще трябва да се допитаме до астрономите и астрофизиците, какво са наблюсавали в тази посока и по това време на годината за Плутон.:-)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #169 -: Февруари 26, 2017, 04:14:04 pm »
Рени, оставям малко време да я разгледат хората картата, защото тя също е на интересен човек

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #170 -: Февруари 26, 2017, 04:53:02 pm »
Рени, оставям малко време да я разгледат хората картата, защото тя също е на интересен човек

Тоя пак е някакъв убиец :D
Frankly, my dear, I don't give a damn.

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #171 -: Февруари 26, 2017, 05:18:06 pm »
По- добре дайте карта и на някой евреин, почти станал на сапун, ама по чудо оцелял от концлагера и после нали си е евреин -естествено доста добре са му се получчили нещата  :012:

Ето :)
Но е с рейтинг С ....
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #172 -: Февруари 26, 2017, 05:25:04 pm »
Ето :)
Но е с рейтинг С ....
е тук много директно ,нагласено
У1Венера домоцил  съвпад Юпитер в 8,последния протектира в критични и опасни ситуации
У8 Марс в Скорпи каре Сатурн ,тронови,издържат дълго на всякакви незгоди,навъпреки мъченията
« Последна редакция: Февруари 26, 2017, 05:27:53 pm от strelicka »

delphin

• Hero Member
« Отговор #173 -: Февруари 26, 2017, 05:28:09 pm »
Човекът не е случаен, наистина :) Че е имал шанс, и то да оцелее, е неоспоримо.
Дали е нагласено не мога да се изкажа. Прочетох, че рейтинг С е по данни, споделени в преса и неофициални източници. Интересно е, че часът не е кръглите 0:00 или 12:00.
Мевляна Руми

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #174 -: Февруари 26, 2017, 05:36:57 pm »
По картата на Папи тръгнах някакви дати да въртя, за да преценя дали по индийската система АС остава във Везни или минава в предходния знак. Но не успях с часа на раждане да се разбера. Но това, което разбрах е, че ден или два преди датата на раждане Меркурий тръгва директен и вероятно става видим около това време (нямам място на раждане, за да проверя видимостта, по градуси налучквам дали е видим или не). Та, това подсилва Меркурий в тази карта. Меркурий изгрява преди Слънцето, което го прави дневен. Значи Меркурий се класира за дорифорий на водещото светило (Слънцето). Не е ъглов, няма есенциални достойнства, не вижда АС, но пък е в благоприятна накшатра за умствени заложби (Критика). Би трябвало да има интелект у притежателя (или притежателката?) на картата. Мъж, жена?

Папи, тази карта заради Луна близо до Регул и Слънце до Алдебаран ли я избра? И двете звезди се свързват със слава, макар че Алдебаран има по-трудна природа (като при Дж. Кенеди).

Минавам на Марс, който би трябвало да е много горещ и сух в тази карта. Ако в индийската карта остава ъглов (7-ми дом), ще даде Ручака йога. Плюс съвпад с Раху, който подсилва качествата на Марс. Смелост, кураж, лидерски качества, но може и подсилени със знак минус, т.е. прекомерна изява. Макар че темпераментът е предимно сангвиничен и АС Везни не би трябвало да са побойници.

Като тегля чертата, ми се струва умен и смел, ако е мъж. Ако е жена, пак де, но марсовите качества обществото повече ги цени да се изявяват в мъжки карти. Ако е жена, може да работи мъжка професия (Марс аспектира 10-тия дом в индийската карта, ако АС е Везни).

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #175 -: Февруари 26, 2017, 05:50:10 pm »
Моите спомени за Чичолина са за гротеска, а не женственост и съм съгласна с определението на Мирабела за клоун. Женските ми очи така я виждат. Мъжете- не знам. А, може и да е въпрос и на синастрия.
Красиво/грозно и т.н. освен наложен стандарт, са и чисто субективни като възприятие.

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #176 -: Февруари 26, 2017, 06:49:42 pm »
Значи Плутон на МЦ означава екзибиционизъм, Чичолинка нелошо тяло, грациозна,стрелците дълъг бедър,  обаче в лицето нещо не е в ред
« Последна редакция: Февруари 26, 2017, 06:52:36 pm от Bin »

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #177 -: Февруари 27, 2017, 12:05:34 am »
Картата от по-рано е на Чарлс Пийт Конрад, третият човек, стъпил на Луната

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #178 -: Февруари 27, 2017, 10:32:40 am »
Стъпването на Луната е примерно уАсц съвпад с Луна на МЦ, 😁. НЛО съм виждал,една жълта топка около 1метър диаметър си лети, и какво от това 🙄

delphin

• Hero Member
« Отговор #179 -: Февруари 27, 2017, 10:59:46 am »
Човекът не е случаен, наистина :) Че е имал шанс, и то да оцелее, е неоспоримо.

Картата е на Виктор Франкъл.
Мевляна Руми