Автор Тема: Къде е "шанса" в картата  (Прочетена 39135 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Къде е "шанса" в картата
« Отговор #195 -: Февруари 28, 2017, 05:42:49 pm »
термите на асц. също директират-

Да, това е една от техниките за директиране.

Ще разгледам в повече карти, но дотук оставам с впечатление, че термите на Асцендента и светилата рядко лъжат. Говорим за натал и шансовете, потенциала, способностите.

Ето в тази карта, гледано по сидерал, термите на Асцендента, Луната и Слънцето много точно описват каква е личността. Термата на МС – не чак толкова, но тя е гранична. Часът не е ректифициран до минута.

Термата на Луната е сатурнова, термата на Асцендента е меркуриева, термата на Слънцето е под Венера. И трите не са описани с положителни качества. Всичко това се проследява и в реалния живот, в постъпките. Просто някои хора умеят много добре да симулират.

Юпитер, който е в кулминиращия знак спрямо Асцендента, е в терма на Сатурн. И тук описанието много добре пасва, а по десети дом са плодовете – това, което създаваме в живота.
"Терма на Сатурн: Студени, безплодни, злобни /клеветници/, вредят на другите."

Опозицията Сатурн/Слънце, която е по оста 1/7 и това ѝ придава доминиращо влияние, също е в кофти терми.

За нея мога да кажа, че с тази Луна в 11 дом и екзалтирала Венера горе в хороскопа нямаше приятелки, защото просто не беше с нагласа да направи нещо за някой, да даде, да помогне, да съдейства. За сметка на това – употребяваме когото с каквото можем, лъжем, правим дребни тарикатлъци, лягаме си с чужди мъже, не подбираме, навсякъде и във всичко дирим лична /финансова/ изгода. Понякога немотията изгражда хора с пороци, но това нещо трябва да ти е заложено натално, за да се прояви в лоша среда.

« Последна редакция: Февруари 28, 2017, 06:22:36 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4571
« Отговор #196 -: Февруари 28, 2017, 05:57:51 pm »
В Индия където живее почти целия свят  ;D  над милиард души един върху друг, миещи се в река Ганг ,няколкостотин милиона са с карти на богове, няколко милиона на светци и прочие... Та с какво се отличава картата на Махатма Ганди- да изпъкне и стане дух. политически водач сред милиард съотечественици , от които 800 милиона с астро карти които" превъзхождат" неговата по заложби-какъв шанс да търсим тук, защото точно тук го има. Шанс ли е или темата е за друго  :017:    Индийските карти не знам дали са натали ама съм виждала че тъй изглеждат и ги сложих и за госпожиците хиндуложки ако искат да гледат  :D Че ако не са да ги махна  :012:
« Последна редакция: Февруари 28, 2017, 06:01:37 pm от Ребека »

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #197 -: Февруари 28, 2017, 06:16:43 pm »
Рейтинг С

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4571
« Отговор #198 -: Февруари 28, 2017, 07:02:52 pm »
Ако е проблем рейтинга -ок, но идеята ми остава ,че е прекалено да се абсолютизира астрологията, тя е само инструмент -не всичко .Това ,което различава милион идентични карти с корено противоположни проявления е именно това, което не знаем -задачата, плана преднаталния договор, с който се раждаме. От там насетне- натал, транзити са като вид пътна карта с различни трасета- баири, пустини, кой ще мине през пустинята когато завали и кой ще умре от жажда близо до оазис. На някой картите говорят с повече подробности за пътя с много пътни знаци са, други като камбоджанска джунгла-крият тайни и тнт.. И прогнозата за времето-транзит, дирекция ,прогресия, ако го говори може да стане блато от полянка .Ама може и да не може, щото идеята за растежа на човечеца в настоящата инкарнация може да е да мине по царския път като свинар, за да се извиси нещо в духовният му път. Отделно за мен не шанс да се родиш примерно в английското кралско семейство, а нещастие, карък, но това е субективно. Обективно е, че не знам за кво съм се родила, не ми е особено приятна липсата на определени шансове, ама явно тъй съм го решила пък и иначе целият свят щеше ежеминутно да е топ на черешата  :012:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #199 -: Февруари 28, 2017, 07:12:56 pm »
В картата от моя пример какъв е бил шансът – да забърсваш всички дъртаци по пътя си, за да ти подхвърлят някой лев или да намериш чрез тях хубава работа? И после да си щастливо омъжена за едно от многото си студентски гаджета.  ;D

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #200 -: Февруари 28, 2017, 07:28:08 pm »
Да, Ребека, и аз това мисля от известно време

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #201 -: Февруари 28, 2017, 07:33:50 pm »
Наистина никога не можем да сме сигурни какъв път е предначертан за човека, какъв е невидимият план, замисъл... Понякога се случва и прогнозите да не излязат – при все това, че се работи с прецизни техники и точен час. Като своеобразен "шанс" може да послужи и на пръв поглед негативно събитие или цяла поредица, трудна ситуация. Нещо трайно ни разваля душевния комфорт, преобръща ни представите, вследствие на това тръгваме в друга посока. А понякога може да се случи, ако се отклоним от пътя, който е предварително избран.

Лично за себе си вече съм осъзнала какъв шанс ми е бил предоставен да се измъкна от семейна реда, която ме е потискала в продължение на години, буквално ме е задушавала и унищожавала. Бях насилствено изтръгната от нея, по много болезнен начин, но си е струвало.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #202 -: Февруари 28, 2017, 07:59:03 pm »
Термите спрямо сидерал или тропикал "говорят" повече? По моята карта не мога да преценя, защото някои са гранични, а други се дублират.
« Последна редакция: Февруари 28, 2017, 08:01:20 pm от Mirabella »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #203 -: Февруари 28, 2017, 08:07:19 pm »
Термите спрямо сидерал или тропикал "говорят" повече? По моята карта не мога да преценя, защото някои са гранични, а други се дублират.

И по двата начина съм ги гледала, по тропикал не намирах много съответствия.

Тази система е от антични времена и е създадена, когато двата Зодиака са съвпадали. И тогава никой не се е питал кой от двата работи. Сега ако се гледа по тропическия, има голямо изместване, получава се разминаване в трактовката.

Вече има голям наклон на земната ос и пролетното равноденствие вече не попада в нула градуса Овен. Поради същата причина преди няколко хиляди години други звезди са се виждали в зенита – египетските пирамиди, а и редица други подобни комплекси, нали спрямо някои по–важни неподвижни звезди са ориентирани. Някои автори споменават, че върху географските карти от древността няма посочена дата, посочени са определени звезди. И по тях се датира, определя се от коя епоха е картата – от преди 5 хил. години, 15 или 25...

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #204 -: Март 01, 2017, 08:46:35 am »
Ако е проблем рейтинга -ок, но идеята ми остава ,че е прекалено да се абсолютизира астрологията, тя е само инструмент -не всичко

Много съм съгласна. Тя не може да обясни всичко нито винаги да предскаже всичко.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1226
« Отговор #205 -: Март 01, 2017, 10:23:58 am »
Въобще не съм съгласна. Това, че нямаме капацитета да я ползваме като абсолют и панацея, не означава, че астрологията не е такава. Каквато е и математиката, но и разни други също така "непонятни" материи. Проблемът на науката не е в самата наука, а в липсата на знание за нея.

sirius

• Full Member
  • Публикации: 126
« Отговор #206 -: Март 01, 2017, 10:36:23 am »
Ребека, картата на Ганди съм виждала да бъде споменавана в статия за натален съвпад Юпитер/Плутон, в която се посочва и пастор Джим Джоунс, който със същия аспект организирал масово самоубийство на 913 души, вкл. себе си.
http://kriminalnidosieta.com/izvestni-slutchai/narodniyat-hram-i-masovoto-samoubiyst/

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #207 -: Март 01, 2017, 10:37:48 am »
Нищо не се знае и за произхода на астрологията. Но е факт, че в античността е била едно цяло с астрономията. И от космогонията на множество народи. Впоследствие се "развеждат". Не са открити астрологични източници на възраст повече от няколко хиляди години, това са най–старите.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #208 -: Март 01, 2017, 10:49:48 am »
Въобще не съм съгласна. Това, че нямаме капацитета да я ползваме като абсолют и панацея, не означава, че астрологията не е такава. Каквато е и математиката, но и разни други също така "непонятни" материи. Проблемът на науката не е в самата наука, а в липсата на знание за нея.

Ама математиката не обяснява наличието на атом, ядро, протон, неутрон и т.н. нали? Това е материя от друга наука...физика, химия. А наука за душата, ума и мисълта още нямаме, доколкото ми е известно.

Астрологичната карта си е математическо отражение на момент от времето и ти казваш, че само едно математическо изчисление обяснява всичко...не мисля.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1226
« Отговор #209 -: Март 01, 2017, 10:58:21 am »
Изобщо нямах това предвид и не сравнявам и не смесвам двете науки, а само дадох аналог. Всеки има свой собствен абсолют, но всеки абсолют може да опише и предвиди едни и същи обекти и явления. Само инструментите са различни.
В случая с математиката смисълът, който вложих е, че тя може да опише и предвиди всичко с точност, така както може да го направи и астрологията. А отрицанието идва само от липсата на знание как да се борави с инструментите на кой да е абсолют. Но това се отнася и за други абсолюти, освен посочените два. Зависи кой на какво "вярва".