Разгледай синастрията Ви. Нещата винаги опират до обмен на ниво енергийна взаимовръзка.
Агресивно настроеният човек отвътре е неспокоен. Дали защото е по-холеричен темперамент, но може и да е защото самият той не се чувства комфортно поради една или друга причина. И това се изразява навън чрез агресивно поведение. Агресивният човек има по-голяма нужда от любов и разбиране, приемане, именно заради това.
Стар, такава е ситуацията и отдавна го знам, но подходът ми е бил неподходящ - от краен, избухващ до спокоен, търпелив до едно време и с мълчание, за да не изригна. Добре че писах тук, за да науча и осъзная че има и друг начин. Точно синастрия е най-добре в случая, защото не е коректно да търся причината само в другия човек, когато агресията е насочена към мен и ми се отразява толкова травмиращо.
wiserneuron, ми прати много точен анализ с подчертани качества, които са водещи за пълноценното общуване с въпросния близък. Характерът е такъв, но ще извадя най-важното и ще споделя по-късно от компютъра, за да е по-ясно. Колкото и да съм се опитвала да разбера другата гледна точка, досега не съм стигала до такава дълбочина. Но не защото не съм се стараела, а защото се водих от обидата и гнева, които трудно се преглъщат.
Моя израз на загриженост и любов са били орязвани с надменност и студенина, сякаш съм по-ниско качество човек. Въпросната личност не цели това и не е с лоши намерения, в неговите очи аз съм твърде далеч от представите му за нормално поведение. И всеки, който е по-чувствителен и изразява това свободно е в групата на пострадалите от грубостта на този човек, за него това е форма на слабост. Малцина са тези, с които умее да общува пълноценно и са на подходящо ниво. С трудните характери общуването е по-делово, чуват само фактическата част, която да е поднесена сухо, подробностите не са важни за тях, независимо, че може да променят даден казус. Което често води до много по-дълъг разговор, заобиколен път с излишни обяснения и хиляди уточняващи въпроси. Доста е изморително и е като полицейски разпит. :012:
Усилията са едностранни и явно трябва да се огранича с такъв тип общуване с този характер, за да няма пострадали и травмирани. :012: