Не знам дали има връзка, но това пълнолуние е в квадратура с нат. Плутон в 11 дом.
Отдавна имах съмнения за измамни практики и злоупотреби с моя подпис от агенция, с която имахме 10 години уж коректно и лоялно сътрудничество, бяха ми и основен възложител. И днес удари часът на истината. Изглежда, че в софийския офис пак са наели нова координаторка и се е оказала не така обиграна, не умее да лъже. През последната година ме търсеха само за дребни поръчки, за които задължително трябва да се използва моето име, ценз и подпис, всичко останало незнайно къде отиваше. Днес получавам обаждане за два дребни документа, после пак звънят и се извиняват – да съм превела само втория, първия го имали вече, стар образец /мои бланки/. Накрая пак се обаждат – поръчката се анулира, защото имали вече правени образци и от двата. Само щели да коригират нещо, от мое име и върху листи с мой подпис! Е, това вече беше върхът на наглостта и всичко е гонене на по-висока печалба на чужд гръб! В крайна сметка с равен и любезен тон им казах, че оттук нататък листи с мои подписи ще видят през крив макарон, щом се използват и за чужди преводи от/на същия език /правени от офис служители без нужния ценз/, което и без това е нередна и порочна практика.
Ще станат европейци тогава, когато за качествено и навреме свършена работа се научат да си плащат, а не все да минават максимално евтино или за без пари. Масов синдром и болестно състояние, навсякъде аванта трябва да има. Подобен коментар четох днеска и в една новина за "безплатното" саниране. Аман от тарикати на дребно!