Всяко СЗ отваря нова перспектива и всичко до момента губи своята важност, обръща статуквото на 180* подобно като при транзит на Уран, отваряш кутията на Пандора. Човек е зависим от случващото се навън, от обстоятелствата и ако не е с изявен огнен, Слънчев темперамент няма така лично да го усети. Трудно се предсказва този феномен, както и трудно се тълкуват карти на родени на СЗ. Сега е интересно, че управителят е в аспект със затъмнението, Уран, заедно с Юпитер, двете планети ,които винаги носят "освобождение", но и провокират за бързи, окончателни решения и ангажименти- тук, трябва да сме по-внимателни. Меркурий също е тук, изгорен, на крачка от горния съвпад, дано всички да разчитаме на интелекта си, не да злоупотребим по квадратурата Марс- Нептун, която ще задейства СЗ. Има силен секстил по това време между у СЗ тронов Сатурн и екзалтирала Венера, като и двете планети имат сила в знака на затъмнението , който ще придаде устойчивост при започване на нов цикъл, за когото такъв предстои. Няма да се размине без кризи защото двете Светила са затулени или по-скоро главното Светило, така че импулса е мног силен като напрежение без посока и трябва да се изчака поне седмица преди да се действа по освободилата се нова усвоена през изминалите 6, 12, 18 месеца инициатива, кауза.
Ако ще ви бъде полезно като лично преживяно, родена съм на СЗ, винаги усещам импулса на новото седмица преди СЗ,обикновено го сънувам или се появява човек с новината, но все не чакам да минат поне 6 месеца преди да действам и така фалират идеите ми. Сега съм решила тази година да изчакам до месец ноември, защото идеята дойде още август, но няма да бързам.