И на мен така
Аз си го гледам с прецесия, но и без нея не е много розово.
С прецесия се разстроих, когато видях, че и двете точки са в терма на Сатурн и диретктно аспектирани от него. Ретрограден, извън хайз, в кулминация. Иначе най-точният аспект на двете точки е с Венера /тригон и секстил/, но не по терма. Но много си отговаря на всичко, сатурновото влияние имам предвид – забавящо, отлагащо, спъващо. Ранна реализация, ранно поемане на отговорности и заемане на отговорни длъжности в професията, но много късен успех. Ако изобщо може да се нарече успех по някакви стандарти, освен ако не се вземат предвид трудните обстоятелства.
Без прецесия се сменят управителите на термите. Управител на Спирита става Юпитер, но и той не е в добра кондиция. Но Сатурн като управител ми се струва достоверен и има по-голяма връзка с реалността. Всъщност без прецесия Юпитер остава в 7 дом и би следвало да се очаква някаква външна подкрепа. Той е в ъглов знак спрямо двете точки. Това няма нищо общо с реалността. Но все пак е в залязващия знак, планетите там не винаги се изявяват благоприятно.