Според мен е грешно, защото по този начин възпрепятстваме развитието на по-нисшите от нас същества. В месото е запечатан страха на животното докато го колят, неговите примитивни енергий и желания. Месото е отрова за човешкият организъм. Относно хармонията да, и това е грешка, ако се сравняваме с животните бих се запитал “Ние животни ли сме?” Не сме, за разлика от животните, хората имат отделни души... Ако твоят живот е свързан с отнемането на чужд живот, то с какво се различаваме от един паразитен организъм, който изяжда всичко, до което се добере. Една баба вика “Аз цяло лято ядох само хляб и вода!” горда, “Ами ти крава ли си” - Ние сме хора, а не животни. Относно бабата искам да подчертая, че тя не е яла само хляб заради ниска пенсия... а за да се развива духовно. Имала е възможност да яде по-разнообразни храни.
Идваме си на въпросът за човешката мания за величие и неговият егоцентризъм /и малкото дете до 3 години си мисли, че светът се върти около него, просто след това решава, че се върти, около неговият вид/. Биологично, анатомично и всякак човекът е животно, сори, само че с голямо его и изключително чувство за малоценност и мутирал мозък.
Ся да не си помислите, че се мисля, за много възвишена /абсолютно не, нямам нито толкова енергия, нито толкова сила, едва ми стига да си задоволявам собствените нужди/
и в момента даже гледам новия Ipad, щото по човешки ми трябва и обмислям с ква рокля, ще ходя на сватбата на една приятелка и ядох сандвич със шунка
Само, че не се смятам за по-важна от всяко друго живо същество. Вземи например "нищо и никавите" пчели, ми много по-нужни са света от колкото който и да било човек. И да животното има съзнание и душа.
Човек трябва да разбере, че светът не е създаден специално за него и не за него се върти, както 3 годишното дете осъзнава, че не е център на вселената, е тогава може някой да ми пледира, че е извисен, ама не познавам такива, все "извисените" са с его колкото света
то с какво се различаваме от един паразитен организъм, който изяжда всичко, до което се добере
Най-точно казано сме точно паразити, които унищожават земята.
Щом не смяташ, че човекът е животно и мислиш, че е по-значимо от всеки друго живо същество, дай доказателство за това