Тъй като през последните 2 дена по новините се говори, че страната ни отново е в бедствено положение заради лошото време и че властта не може да се справи със ситуацията, хрумна ми да попитам тези от вас, които са живяли по времето на социализма, тогава така ли беше при малко по-обилни валежи и сега по-добре ли се овладява бедствената ситуация от тогава? Въпреки че съм живял 6 години през това време, нямам кой знае какви спомени, а ми е интересно да разбера.
Все се говори, че преди много години е имало много повече и по-дълбок сняг. Защо сега се случва и при най-малкия валеж да бъдем в бедствено положение? В други страни се случват какви ли не по-страшни бедствия и се справят, струва ми се, по-добре. :017:
Веско, снегът го е имало и ще го има винаги. И когато вали, каквито и машини да има, все е тая - то си вали. Не се връзвай на приказките по медиите - ние все от нещо сме недоволни.
За чужбина - ами и там е проблем, когато завали силно, но не се плюе така по медиите, а всеки помага с каквото може - обикновено информация.
За социализма - тогава нямаше толкова коли - това е първото. Второто, нямаше такива претенции до небето. Лично аз нямам някакви страшни спомени, но пък не съм била по селата. В София си беше сняг, киша, студ, чакахме по 20-30 мин автобуси - но, както казах - то си беше нормално.
Ако искаш да направиш нещо полезно - излез и почисти снега пред вашия вход, на тротоара. Стига си се вкарвал в излишни негативни емоции.