Тук му е трудно на българина да празнува, когато държавата го е натиснала отвсякъде само да плаща, но не и да го обезпечи за положения му труд. Но вече ми се спи и не ми се философства на тази тема. Искам само да кажа на всички българи - в България и в чужбина, че затова положение в страната ни сме си виновни ние самите. Нека едната част да се изнася, другата да си седи у дома и да не правим нищо.....никога държавата няма да се оправи така, докато сме егоисти и мислим само да спасим собствената си кожа. Сладки сънища!
Това е коментар на една, която се облагодетелства покрай партията на бб, написан в отговор на коментар от туркиня с български произход, която живее в Германия и беше споделила как празнуват там по улиците след снощната победа...
Неведнъж съм чела подобни изказвания във Фейсбук, било като статуси или коментари под друга публикация и всеки път се надига в мен възмущение...
На Госпожата с цитирания сега коментар пожелавам да е жива и здрава, но не могат всички да са с нейната професия и материално подсигурени, за да седят в държава, където промишлените градове останаха със закрити заводи, а хората без работа и покрив над главата си. Всеки е станал емигрант по неволя, а не защото е егоист, "лош матрял" и подобни обидни нападки!
А тя, като не е егоист да ми даде жилището си и да ми намери доходна работа, а аз ще си остана в България!
ПП Много видни българи са били емигранти в даден период от живота си, а някои за постоянно и са допринесли много повече за България, отколкото такива като споменатата коментираща! Нека мине пред СУ и сведе глава пред паметниците на братя Евлоги и Христо Георгиеви, за дейността на които няма смисъл да споменавам- има достатъчно информация в интернет!
Между другото Евлоги Георгиев е роден като мен на 3 октомври