Ако и другите дами ,притежателки на Венера в Овен ,но със Слънце в друг знак , имат желание да споделят за себе си ще е интересно да сравним проявата .
И моята е овнешка, но е доста специфична, не отговаря на повечето стандартни описания.
Намира се в един знак със Слънцето - западна (Вечерница), не е изгорена, видима, но ретроградна. Съвпад с Меркурий и ЮЛВ, попада точно в мидпойнта им. Има и тригон с Нептун, полуквадрат с Марс.
Червено рядко нося, макар че ми отива. Най-много да си лакирам ноктите на краката в червено, ярко червени коси не харесвам - предпочитам да е кафяво или шоколад.
Преди десетина години предпочитах тъмни цветове - черно или съчетание на черно и бордо. През последните няколко години се насочих към по-свежи цветове, но принципно не понасям кича и шаренията, предпочитам по-изчистени и едноцветни дрехи. Моят стил е семпла елегантност, без излишни ефекти, без разголване. През лятото мога да си позволя блузи и рокли с презрамки, но според случая и обстановката. Не нося къси поли/рокли, големи цепки и деколтета, бюстиета. Бижута харесвам, но да са стилни и качествени, съчетавам ги с облеклото, не си купувам масова бижутерия. Както вече споделих, захласвам се по стилни обувки, те са ми по-важни и повече от дрехите. Има всякакви, но като цяло предпочитам с ток - висок тънък или платформа.
Забелязвала съм, че има жени, на които ярките цветове и по-екстравагантните модели дрехи и бижута не им стоят толкова крещящо и кичозно, обикновено имат акцентиран Лъв или Везни. Но при мен не е така, затова предпочитам семпла елегантност, но много държа да има индивидуален стил. Не понасям лачено, леопардово, тигрово и комбинация на ярки цветове, а също така черни дрехи или чанти в съчетание с жълти копчета, катарами и капси. Не харесвам и ярък грим, както и червени, оранжеви и цикламени червила - всички цветове, които стоят някак неестествено върху устните.