Ако Луната е хилега,това,че по дирекция в в знак на екзалтация не я съживява и в съвпад с Уран.
Аз и един друг "претендент",светейшество наблюдавам,защото Слънчевото затъмнение активира с опозиция дирекция асцендент,а дирекция Сатурн хвърля квадрат към нат.Луна.
При поразени светила,трудно се оцелява на такава преклонна възраст.
Далай Лама боледува ли, че го чакаш да мре? Имаш ли наблюдения за Слънчево затъмнение върху СД Десцендент? Защото доколкото съм запозната с дирекциите, разглеждат се спрямо натала, а не СД хороскоп с транзити.

Сл. затъмнение в 7д на СД хороскопа съм имала пролетта в годината когато се бракувах, но непосредствено преди да се оженя е имало СЛ. затъмнение в 1 дом на СД хороскопа, в същия знак, но на 7 градуса от СД Асцендент, затъмнението в 3 натален дом съвпад Лилит
Питах AI и получих следния отговор:
Днес 14-ият Далай Лама, Тензин Гяцо, все още е в добро здраве на 88 години и въпросите за неговото наследяване нарастват заедно със страховете, че смъртта му може да предизвика религиозна криза в Азия. Погледнах на официалната страница и са планирани тържества за неговата 90 годишнина, на самия рожден ден ще бъде в крепостта в Тибет