Люба, разбирам не разбирането ти.

Нож. За рязане на филия хляб. За рязане на пръсти.
Марс. Реже. Хляб или пръсти.
Астрологията. Кога ножът/ Марс реже пръсти и кога хляб. Винаги при рязане може да се очаква рана. Ножът/Марс са винаги опасни, бъдете внимателни. С годините ножът/Марс и няколко порязвания оставят белези. И при добри намерения зловредни последници. С годините рязане на хляб, Марс дава умения.
Астрологията- при кого и кога.
Бижу. За красота. За стойност.
Венера. Привлича, наслада. Красота или пари.
Астрологията. Кога бижуто/ Венера привлича, се наслаждава на красотата или на парите. Винаги при привличане на красота или пари може да се очаква наслада. Бижуто/ Венера винаги са удоволствие. С годините бижуто/Венера и няколко разочарования около привличане и пари пак оставят приятни спомени. С годините носене на бижута, Венера дава усещане за стойност и красота.
Астрологията- при кого и кога.
Всички планети имат своята 'светла' и "тъмна" страна или мъжка и женска природа. Зловредното при някои планети идва от проявите на крайност в тяхното изразяване, както и при хората с изявен тип темперамент. Добротворството при други планети идва от тяхната умереност в проявите им, както при хората с комбиниран тип темперамент. Няма човек, който е добър 24 ч, 365 дни, цял живот и обратно. В астрологията "добро " и "зло" , "силен" и "слаб" са като жизнени и житейски показатели референтни стойности и при правилният им прочит житейската диагноза е на лице. Тогава човек е наясно къде има "да", къде "не", къде може или не, къде е нужен контрол, режим, къде свободен избор и т.н.
Ти си дала пример с Марс в Рак
сред които май не съм виждала да си оставят магарето в калта, пък нека са в падение. Сигурно е шлифовка от постоянните домашни кавги. Ошлайфани и закалени.
Това че, Марс е в падение, не го прави Луна, Венера или някой друг, той пак си е Марс, пак ще реже хляб или пръсти, но не качествено, и болката, агонията ще са продължителни, и с неприятни последици/ инфекции, а филиите с неправилна форма или не според нуждите и винаги съпроводени с кавги. С Марс в Овен пак може да се порежеш, но така че, болката да е бърза, раната заздравява бързо и филиите са умело нарязани, според нуждите. Планетата не променя природата, нрава си, но работи различно в различните условия, когато си е у дома ( трон, екзалтация, троичност, и т.н.) качествено, професионално и обратно, не си е у дома, работи в трудни за нея условия, изтощава, и човек в тези сфери полага в пъти повече усилия и вътрешна неудовлетвореност- защо Х. без да се напъва получава Z привилегии, а аз малко и много рядко. Ето повод за ревност, злоба и т.н. Предполагам сега вече разбра защо Венера в Овен, Марс в Рак, Меркурий в Риби не са ок по принцип, далеч са от референтните стойности, но има начини/ фактори, които могат да ги балансират, това са
случайните достойнства- дом, аспект от бенефик, различни фази и т.х.
И аз се възмущавах като теб, докато не припознах себе си в тези крайности и започнах да чета с паузи, тишина, слушане. Често се връщам назад, да чета какво съм писала/ разбирала преди година, две, пет и сега.