Автор Тема: Ведически карти  (Прочетена 107052 пъти)

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
Re: Ведически карти
« Отговор #150 -: Септември 21, 2015, 11:26:54 pm »
Моля, за нищо. :-*
Направи си картата с програма или в астро.ком, че не съм сигурна по другите сайтове дали правилно отчитат часовата разлика, което може да промени знака на АС и оттам цялата домофикация.

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #151 -: Септември 21, 2015, 11:34:24 pm »
Моля, за нищо. :-*
Направи си картата с програма или в астро.ком, че не съм сигурна по другите сайтове дали правилно отчитат часовата разлика, което може да промени знака на АС и оттам цялата домофикация.
Направих я още снощи. След твоя пост ще си легна по-спокойна. :bedtime2: :08: :)
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

plutonian93

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 59
« Отговор #152 -: Септември 22, 2015, 12:04:19 am »
Аз току-що си направих такава карта в един сайт http://astrology.barishh.com има и безплатна интерпретация към хороскопа на planetary analysis. Някой може ли да провери дали този сайт е коректен и това е картата,която трябва да излиза,според данните на човека?

plutonian93

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 59
« Отговор #153 -: Септември 22, 2015, 12:13:31 am »
А,хубаво тогава.

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #154 -: Септември 22, 2015, 01:39:35 pm »
Момичета,да ви кажа-намерих точно информацията,която исках и я гълтам,без да дъвча-ведическа астрология.  :)
Благодаря,Мирабелка.  :-* :08:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #155 -: Септември 26, 2015, 07:40:43 pm »
Извинете за глупавия въпрос, но коя от всички йоги гледате?

Да не мислиш, че е възможно всички комбинации да се знаят наизуст?  :)

В книжката на Раман са описани "300 важни планетни комбинации". Предполага се, че са доста повече, а това сигурно е необходимият минимум.  ;D
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #156 -: Септември 26, 2015, 08:12:36 pm »
Като става въпрос за йоги, те се разделят на няколко различни групи:
- йоги с участието на Луната
- йоги с участието на Слънцето
- друг тип йоги: комбинации на определени планети; съчетание на планети в различни домове; управител на дом в друг дом; подсилващи йоги и др.

Наистина са много и няма как всичко да се знае. Мисля, че в Джаганата Хора имаше опция, където да видиш какви йоги имаш в хороскопа.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #157 -: Септември 26, 2015, 09:03:36 pm »
Дотук цялата необходима информация съм намирала в интернет, просто търсиш тематично с ключови думи  - това, което те интересува. На английски излизат доста материали, не е нужно да се знае хинди или санскрит.  ;)

Тук има накратко и в по-синтезиран вид: http://www.dirah.nl/yogas.htm

« Последна редакция: Септември 26, 2015, 09:12:41 pm от Lilla »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #158 -: Септември 26, 2015, 11:25:23 pm »
Рецепцията също е вид йога - т.нар. Паривартана йога.

Както е споменала Гаури, някои йоги по-лесно се разпознават /напр. Махапуруша йога, Чандра-Мангала йога, Гаджакесари йога/, а за наличието на някои по-специфични може и да не подозираме, за тях повече трябва да се чете.

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #159 -: Септември 26, 2015, 11:44:55 pm »
Много йоги,много нещо :o Няма ги на едно място,калкулаторите дават основните,например дхана йогите не дават .Даже да има йога,в калкулатора дават действието,но сега разбирам ефиктивността се модифицира от положението,силата на участниците .Например имам ,,ножици-йога,, на Слънце и Луна съвпад в един дом ,в съседите домове са юаградени от бенефиците Юпитер и Венера,обаче те и Слънцето са дебилитирани,значи тази йога я отписвам,обаче калкулатора си я отчита :017:

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #160 -: Септември 27, 2015, 10:58:44 am »
В този форум има интересни примери на различни йоги
http://www.vedicforum.com/yogas/.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #161 -: Септември 29, 2015, 09:26:11 pm »
Синтезирана информация за йогите във ведическата карта

Това е само малка част от информацията, която може да се намери в нета.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #162 -: Септември 29, 2015, 09:39:01 pm »
Тази позиция се нарича варготама /vargottama/ и подсилва планетата. Разбира се, следва да се отчете какъв вид варготама е - в знак на екзалтация, знак на падение или друг. При всички положения придава допълнителна сила, но това може да бъде със знак плюс или знак минус.

В твоя случай има силно поставена Луна - в знак на екзалтация в Раши и в Навамша. Това е благоприятен показател.

Тъкмо четох в едно от файлчетата за йогите, че силата на влияние на дадена йога зависи и от силата на участващите планети - дали има планети в екзалтация или падение, дали участва планета варготама, планета атмакарака, Лагнеш...

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #163 -: Октомври 02, 2015, 12:38:42 am »
Нека и аз да се изкажа по картата на Дракониада, макар и с доста закъснение.
Кала Сарпа Йога в индивидуалната карта се проявява като вродено постоянно вътрешно безпокойство, че може да се случи нещо лошо и то в най-мракобесническия му  вариант. Сред хората, кото познавам с тази йога в картата имам един почитател на Края на света, който от десетилетия наред следи и очаква  този свят най-сетне да му се види по някакъв начин сметчицата.. При това той не може да се каже в никакъв случай, че е човекомразец нито аскет. Обича да похапне, хубавите жени, обича комфорта и живота кат цяло. Живее отшелнически, но по принуда, не по собствено желание. И някак си не може нито да се примири и да приеме, нито да направи нещо, за да промени положението. 
При баба ми Кала Сарпа Йога също се проявява с силно вътрешно бепокойство и припряност. Сега вече не, защото е много стара и дето се вка вече почти не е на този свят. Живее в пълно бевремие и деменцията определено я спохожда от време на време. Но от по-младото и време я помня, че все я беше страх да не закъснее, да не изпусне влака, да не остане последна на опашката, да не я пререди някой, да не забрави котлона или ютията включена, докато е излязла извън дома.. Общо взето страшна нервачка беше, припряна и напориста, избухлива. Страшно ме дразнеше понякога с това непрестанно подканяне, бързане, и юруш. Като си  помисли човек, за къде? Всички отиваме  рано или късно на онзи свят. И тя не, че го отричаше това. Отношението и към смъртта беше много естествено, бих казала даже  натуралистично.  Беше на 50 години само, а вече си беше приготвила в гардероба вързопчето с "дрехите за мрене"..И така вече  45 години  си стои тва вързопче..:)
Kakто Сатин вече подсказа, Кала Сарпа Йога има 12 различни комбинации, в зависимост от това  между кои домове са  затворени планетите. Дракониада предполагам е прочела  нейната комбинация какво носи. Планетите в хороскопа й се намират между 7/ми и 1/ви дом.
В мунданната астрология и хорарите Кала Сарпа Йог  се ползва за предслказване на катастрофи, прородни  бедствия и пр.  Там се гледат посоките.. При Дракониада планетите са разположени в северната част на картата, между два дуални знака. Когато всички планети са разположени от еднаа страна на оста Раху/Кету това  много улеснява работат на астролога, защото ясно може да се каже по кои теми ще се отработва и трупа карма в този живот и по кои не. При Дракониада определено приоритетни са  домовете  от 8/ми до 12/ти, защото там са разположени всички планети.. По останалите домове ще тече пасивна карма, събития провокирани от аспектите и транзитите, по слабо осезаеми.
Що се отнася до Юпитер в падение  и съединението му с екзалтиран Марс, то тази комбинация наистина не е от най-благоприятните.. По принцип Юпитер в дебилиация се проявява като все едно няма такава планета в хороскопа, т.е благоприятните и позитивните събития отредени от съдбата , които се дават по линия на Юпитер има   вероятност да не се състоят. Често Юпитер в падение се проявява като  липса на връзка с Бога, липса на вяра, че Бог съществува, казано накратко като атеизъм. Съединението с Марс може да направи този атеизъм агресивен, безцеремонен, разрушителен. Историята познава не един такива случаи. Съединението на Марс и Юпитер има  отношение също така към начина, по който Дракониада си изкарва парите, тъй като то аспектира 2-ри дом.  Но ако трябва да определим професията за която е родена, то определено е нещо свързано със сцена, с красота , с прожектори, със светски шум и глъч с тази екзалтирана Венера съединена със Слънце в 10/ти дом, няма как да е иначе. Моделка, актриса, водеща в ТВ- шоу...
Увлечението и по астрологията и индикаторът, че  тя може да бъде  твърде успешна като астролог и това да бъде за нея вид жиейско призвание е  водолейският  Меркурий.
Разбира се повече може да се каже ако са изветни градусите, да се видят ако има съвпади на суединените планети, да се види дали Венера не е изгорена, да се видят планетните периоди, Атма карака за професията също така е важна..
Дали ще има повишение  в службата или не..Виж положението на Луната в деня и часа, когато зададе тук въпроса, Дракониада и сама ще си отговориш.. Ако е луната нараства и е по-голяма от половината, ако  знакът , в който се е намирала тогава е бил подвижен и благоприятен за Луната, ако накшатрата дава добри резултати за промени и ръст, то отговорът ще е да.. Според мене с този доста  добре  запълнен 10-ти дом работата , кариерата и обществено-професионалните   изявите няма начин да не ти носят удовлетворение..
Ще захвана чудесния ти пост,за да си го запазя.  :08: :58: :-*
Сладката ти бабка не знам с какво Слънце и Луна е,но аз по западната съм Овен  :012: и  :D успявам да стигна навсякъде без стрес,без да закъснея с време за една цигара и едно кафе.  :D Никога не съм изпускала влак,самолет,нищо,но никога не съм ходила повече от половин час по-рано.   :):72:
 С интерес чета за тази йога и май не е зле,освен че планетите ми са над някаква змия,която ме е хванала кармично в материята  :012:

http://www.jyotish.ws/wisdom/kala_sarpa.html
« Последна редакция: Октомври 02, 2015, 12:57:20 am от Дракониада »

Дракониада

• Hero Member
« Отговор #164 -: Октомври 02, 2015, 03:31:48 pm »
Баба ми има рецепция на Слънце и Луна по 1 и 12 дом - паривартана йога...Много и е интересна картата.  Часът не е известен..Няма как  да се разбере. Аз гледам по лунната лагна. Слънцето във ведическата карта е в рак, Луната  в лъв.
 Ако на някой му е интересно мога да я кача и да я обсъдим..
Аз все още нищо не разбирам,но бих се лутала няколко часа в опити да проумея нещо.  :)
 Снощи до 2 четох за Змийската йога.Пишеше много лоши неща.  ;D Успокоявах се,че съм родена в Европа,а не в Индия и едва ли не не може да ме докачи.  :012: Във ведическата възлите се разглеждат като най-голямото зло,което мога да си представя само като много напрегнати връзки Сатурн/Плутон и още по-зловещо.  :012: като прочетох,че и Маргарет Тачър е имала такава много се успокоих.  :29: Намерих един пасаж,в който се казваше,че Кала Сарпа Йога след определена възраст(моята в момента  :57: ) започвала да действа като Раджа Йога.Ето така ми олекна съвсем.
 Ведическата астрология била много потискаща и депресираща,но мисля да я пребориме,не че ми е ясно с какво ще се боря,но надушвам голям негативизъм и първо с него  :043:
« Последна редакция: Октомври 02, 2015, 03:35:13 pm от Дракониада »