Автор Тема: Ведически карти  (Прочетена 107078 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Ведически карти
« Отговор #165 -: Ноември 30, 2015, 09:25:16 pm »
Някъде бях чела, че в колкото повече варги дадена планета остава в същия знак, толкова е по-силно влиянието ѝ.

Нещо подобно съм чела и за Лагна - ако в Навамша попада в същия знак, това допълнително подсилва хороскопа.

Интересно е да се изследва и друг случай - силно поставени планети в Д1, които минават в знак на дебилитация в Д9. Имам едно наум за такива планетки и за изявата им в хороскопа, особено ако е бенефик.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #166 -: Ноември 30, 2015, 11:09:08 pm »
За възлите не го разглеждам така - няма единно мнение по въпроса за знаците на тяхната екзалтация и дебилитация.

За Раху казват, че е силен в Близнаци и Телец, във Водолей също. Кету - в Скорпион.

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #167 -: Декември 01, 2015, 03:36:55 pm »
Много ми се иска някой да погледне моята карта от ведическа гледна точка :) Ако някой е навит, ще му дам данните си. Не давам зор, само ако имате време и желание.  И, благодаря предварително :-*
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #168 -: Декември 01, 2015, 05:53:19 pm »
И аз се нареждам на опашката към познавачите на ведически карти, не е като да не съм си правила, ама освен арудха лагна и манглик май беше, друго не ми влезе в кратуната.
Иначе физическото описание на АЦ по индийската повече ми пасва от този по западната.
Интересува ме  само един въпрос, но ако има мераклия, ще му го задам на лични, заедно с данните.

От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #169 -: Декември 01, 2015, 06:39:05 pm »
Иначе физическото описание на АЦ по индийската повече ми пасва от този по западната.

На външен вид и излъчване и аз повече отговарям на АС във ведическата карта. Като тип менталност - на знака и накшатрата на Луната /Близнаци + Ардра, с влияние на Меркурий и Раху/. Влиянието на тропическия Рак се усеща само на ниво ежедневни емоции и битови навици.

niarnus

• Sr. Member
  • Публикации: 422
« Отговор #170 -: Декември 02, 2015, 02:21:21 am »
За външния вид ми е трудно да кажа със сигурност, тъй като няколко минутки по-късно и ми се сменя Асц, съответно управителят.
Има нещо специфично и може би все пак ще се окаже настоящият, тъй като Венера попада в Ардра (Раху), а лицето, тялото, излъчването ми през годините се менят значително. Говоря за трансформация, която няма връзка просто с остаряване или погрозняване :012:, разликата е такава за околните, че като видят снимка от друго време, не смятат, че съм аз. Също нейната деструктивност и несвойствена изява - все си мисля, че тя ще да е. Стига това да се взима предвид - накшатрата на лагнеш, аз не съм запозната достатъчно, но търся съвпаденията на всички нива.
След като го има като потенциал в западната карта, а и се натрапва така силно в живота, редно е да се окаже значимо присъствието й и по тази система.
Иначе източна Венера си е бойна и нетипична, това е ясно, но такова отчетливо влияние (и енергия) на Марс е налице, че надали само тя обяснява нещата. Предположенията са, че именно терма на Марс изгрява на Асц - по сидерал.
No locked doors, No windows barred
No things to make my brain seem scarred

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #171 -: Декември 02, 2015, 08:35:02 am »
На мен ми е непонятно как се изместват планетите в индийския чарт, как се оказах с Раху в първи, все очаквах, че като минават знак назад, просто се местят и с дом назад..
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #172 -: Декември 02, 2015, 07:57:37 pm »
Благодаря ти, Гаури, за отделеното преме  :-*

Много интересно всичко се променя във ведическата карта. Предполагам тълкуванията на положенията по дом, знак и аспект са същите като в западната, макар че се зачудих, че Луната ми е добре аспектирана, ако и във ведическата има само нехармонични аспекти.
Меркурий казваш, че е изгорен и ми прави поразии. Не е ли казими, както в западната? Иначе прави поразии и съм коментирала това,  при което стигнах до заключението, че му пречи положението му в Овен и аспекта му с Уран. Откъм използване на изразни средства, независимо писмено или вербално винаги съм се чувствала в свои води, а спрямо езиците, вървят ми, не се оплаквам, само към английския нямам никакво, ама никакво влечение, чак се учудвам на себе си :)
Като спомена за бижута с камъни в зелен цвят се сетих, че от мнооого отдава искам да си взема пръстен с малахит :) А пък с помощта към студентите направо ме застреля, защото точно сега участвам в един проект за дипломен филм на мой приятел - писахме сценарий, снимат у нас, изобщо без да съм го очаквала съм част от този процес.  :72:
Та, щом Меркурий ми е беладжията, ще трябва да го приласкавам :) Нямам против и да му попея мантри, ако трябва, само да се кротне :)
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #173 -: Декември 07, 2015, 06:28:04 pm »
Сигурно знаете този сайт, аз днес открих, че дава и йоги

Но всъщност исках друго да питам
Да кажем, човек има малавая йога, какво може да й попречи да го направи богат?
В смисъл-както има 100 правила за смекчена дебилитация, има ли и за неутрализирана хубавизация?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #174 -: Декември 07, 2015, 06:32:45 pm »
Да кажем, човек има малавая йога, какво може да й попречи да го направи богат?

Наличието на Малавя йога само по себе си не е достатъчно. За богатство и просперитет трябва да има и Дхана йоги, а също така дашен Юпитер, добър Сатурн и други фактори.

Махапуруша йога може да има считано от Лагна или от Луната. Ако е от Луната, може същевременно да попада в неблагоприятен дом спрямо Асцендента. При мен е така с Венера.

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #175 -: Декември 07, 2015, 07:07:04 pm »

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
« Отговор #176 -: Декември 07, 2015, 07:19:16 pm »
Как става прогнозирането във ведическата астрология? Има ли прогресии, дирекции, разглеждат ли се лунациите?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #177 -: Декември 07, 2015, 07:21:38 pm »
Има различни видове даши - не само планетни, а и знакови. Предполагам, че това е аналог на нашата прогресия. Изчисляват се, като се стартира от знака и накшатрата на наталната Луна.

Има и аналог на нашия солар, но е доста сложен за тълкуване, още не съм го усвоила. Но се работи по друг начин, има си особености.

Затъмненията също се отчитат.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #178 -: Декември 07, 2015, 07:56:24 pm »
Мерси :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #179 -: Декември 07, 2015, 08:01:46 pm »
Гледа се и как са разположени планетите в картата - ако хороскопът като цяло предполага спънки, труден живот, няма как една благоприятна йога да даде лекота и богатство. В най-добрия случай такъв човек може да замогне след упорита или продължителна борба, на по-късен етап от живота. Особено ако в хороскопа няма указания за житейски късмет, а за постигане на успех чрез постоянство, продължителна борба и справяне с трудни обстоятелства. Има хора, които се раждат с повече изгледи за личен успех. Но, разбира се, не може да са еднакво успешни и преуспели във всички сфери от живота, все някъде нещо може да не върви.