Каза, че пътува с фирма Ивкони. Ще проверя в работно време днес дали имат регистриран такъв човек.
Винаги е мечтаел за Испания и Барселона - когато ми каза, че пътува за Испания, автоматично знаех коя е крайната цел. Владее испански и английски - учил е Приложна лингвистика, но не е ходел на държавни изпити заради чешкия. Не знам да има приятел там, но е търсен ИТ специалист и може би се надява, че ще влезе в някой офис, ще покаже уменията си и ще го назначат веднага.
Преди много години той изпрати братовчедка ми за Франция, която изобщо не знаеше език, а вече е на държавна работа там. От тогава ми повтаряше колко лесно всъщност било - качваш се в автобуса и заминаваш, как в автобуса било пълно с определен контингент от малцинствата ни, а ние си седим тук... Искахме да живеем в чужбина, но решихме да останем и той пожела да купим заедно жилището - може и да се е стреснал от изплащането на кредита, което някак си пък ме съмнява, тук има висока заплата и цялата вноска да покрива сам, пак му оставаха 1000 евро. Не е спестовник, не би могло да е планирано тайно заминаването - импулсивен е, с Уран в 1 дом.