Не винаги обучението в група е препоръчително, защото там трябва да се съобразяваш с нивото, потребностите и темпото на останалите участници, а те рядко съвпадат с твоите. Но в твоя случай, WhiteRose, може би това липсва - да се учиш да общуваш на чужд език в група, с други хора, да се води диалог, активна комуникация.
Иначе, ако гледаме как е обозначена темата в хорара, това са 3 и 9 дом и техните управители + Луна и Меркурий.
По 3 дом гледам твоята система за обучение - Стрелец на върха и заточен Юпитер в Дева, но пък в знак на Меркурий /естествен сигнификатор на въпроса/. Имаме и заточена Луна в 4 дом - самостоятелно обучение, в изолирана среда / вкъщи.
Меркурий, както казах, е естествен сигнификатор на въпроса и има разходящ квадрат с Луната, самият той е ретрограден и е на Асцендента. Според мен това може да говори за изначално неправилен подход в изучаването на езика, в начина на обучение. Но ако разглеждаме Меркурий и като управител на 9 дом /преподаватели, лектори/, може би сега не е най-добрият момент за избор на преподавател. Заточен Юпитер като у3 /и естествен сигнификатор на преподавателите/ също не говори в полза на такъв избор.
И аз се нахъсах да търся подходящ курс, но засега мисля първо да пробвам с малко аудио уроци, да си припомня някои по-основни неща и да усвоя произношението.