Хорарната астрология ни ми е силна страна, но все пак ще направя опит за интерпретация. Този сценарий, да падне в канализационната шахта и да се задуши там, наистина звучи ужасяващо.
В хорара Венера управлява дома на питащата и дома на домашния любимец и по този начин ги свързва. И хубавото е, че тъкмо се е върнала в знака си на екзалтация, където прави рецепция с Юпитер в 6 дом. Луната, която е косигнификатор на въпроса, е в силен знак, намира се в дома си на радост, растяща, отива към първа четвърт. Според мен би трябвало да е жив котакът.
Ако гледаме посоките – североизточно направление, на ниско място, по–близо до земята. Не е изключено, както и Весо спомена, да има влага или вода наблизо. Луната ще направи първо секстил с Марс на АС, който представлява питащата, а после тригон с Венера, която свързва питащата с котарака. Дано се намери животинчето или поне да е живо.
Единствено ме притеснява, че в час на Сатурн е зададен въпросът. Но Луната няма мажорен аспект с него – нито сепариращ, нито апликиращ в знака, в който се намира.