Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1617044 пъти)

katerina bogoeva

• Newbie
  • *
  • Публикации: 26
Re: Общи хорари
« Отговор #6150 -: Септември 08, 2017, 09:06:33 pm »
Ще намеря ли подходящ инвеститор за мястото си на
О ? - посочила съм мястото.
21 , 4 мин. гр.Варна

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #6151 -: Септември 08, 2017, 09:52:58 pm »
В хорара си улучила не само последния градус, а и последната минута.

Луната, която е сигнификатор на въпроса, се намира в 12 дом. Има някаква неяснота там, във връзка с въпроса. Парцела го гледам по 4 дом като недвижима собственост, там са и земите, териториите, така че Луната още повече има връзка с въпроса и нейната позиция е определяща. Пети дом се пада втори от четвърти, т.е. евентуално какви пари би могла да изкараш от имота.  Неговият управител няма никаква връзка със сигнификатора на въпроса – между тях има не-съвпад, но пък твоят сигнификатор е в лъчите на Слънцето. Според мен това е указание, че засега, на този етап, не си в най-добрата си кондиция да търсиш инвеститори. Трудно би могла да очакваш видим и осезаем резултат. Още повече, че и сигнификаторът на мястото е в 12 дом.

Ако клиенти и контрагенти са по 7 дом, те се управляват от Венера, която пък е поставена в производния 2 дом спрямо недвижимия имот. Между Венера и Луна има разходящ тригон, но това може да показва и надеждите, очакванията на кверента. А щом АС е в последния градус, би могло на по-късен етап да проработи – да се появи някой от онези, с които вече си се свързала, първоначално не са потвърдили интерес, но любезно са оставили една отворена вратичка. Все пак имаме разходящ тригон между Луна и Венера, там се действа по такъв маниер.

Обаче ако се търси връзка между У1 и У7, все пак трябва да се свържеш с някой купувач, пари от само себе си няма да дойдат, там ситуацията не е особено обнадеждаваща - липсва аспектна връзка. И ти си в знак, в който потенциалният клиент е в падение. Чак отблъскващо няма да му се стори твоето предложение, но може да има вял интерес.

Луната е в сходяща опозиция с Юпитер – очаквания има, но на този етап липсват достатъчно подкрепящи обстоятелства и предпоставки. Тригонът със Сатурн идва от неблагоприятен дом, пък и Сатурн е естествен малефик. По-нататък някакви пари може да играят там, производният втори дом е пълен, но на засега реални инвеститори /купувачи/ не виждам. Нещо, което наистина да е сериозно и да не поражда съмнения. Мисля, че на този етап да се прави нещо със заемни средства също не е особено добра идея. Нужно е време, за да се внесе повече яснота по въпроса.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

katerina bogoeva

• Newbie
  • *
« Отговор #6152 -: Септември 08, 2017, 10:24:49 pm »
Инвестиция за балнеология. Чудя се дали по 6-ти или по 12-ти дом се гледа.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #6153 -: Септември 08, 2017, 10:56:33 pm »
По-скоро по 6ти - обслужваща сфера. Нали няма да е балнеология за луди, тогава може да мине по 12ти.  ;D

katerina bogoeva

• Newbie
  • *
« Отговор #6154 -: Септември 08, 2017, 11:03:37 pm »
По-скоро по 6ти - обслужваща сфера. Нали няма да е балнеология за луди, тогава може да мине по 12ти.  ;D

защо за луди? :-\ съгласно западната система санаториумите са по 12-ти?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #6155 -: Септември 08, 2017, 11:10:00 pm »
Пошегувах се, нали и психиатричните заведения са по 12 дом. И затворен тип институции.

А щом има обслужване, активна грижа, бих го отнесла към 6ти. Там е туризмът, обслужващата сфера – козметични, Спа, балнео процедури.

Като сигнификатори Луна и Венера ли да вземем? Ако не гледаме Нептун.

katerina bogoeva

• Newbie
  • *
« Отговор #6156 -: Септември 08, 2017, 11:16:56 pm »
Пошегувах се, нали и психиатричните заведения са по 12 дом. И затворен тип институции.

А щом има обслужване, активна грижа, бих го отнесла към 6ти. Там е туризмът, обслужващата сфера – козметични, Спа, балнео процедури.

Като сигнификатори Луна и Венера ли да вземем? Ако не гледаме Нептун.

Би ли поставила карта? ;)

Според мен планетите до Сатурн дават по-точна интерпретация.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14000
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #6157 -: Септември 09, 2017, 01:38:01 am »
Това си е един наистина доста подранил въпрос, както е видно и от картата, но все пак - вие бихте ли я тълкували тази карта? Въпросът е "Ще се премести ли Х. да живее на друго място?"
На първо време ще си остане където е, по-нататък може да се премести

Bobolina

• Hero Member
  • Публикации: 623
« Отговор #6158 -: Септември 09, 2017, 06:11:22 am »
Приятелят на Х. ще ме хареса/възприеме ли (както и аз него)? Нещо взех да го мисля доста това запознанство как ще мине (след няколко дни). Не че е чааак толкова важно в крайна сметка, но все пак ще се радвам, ако се създаде приятна среда, най-вече заради спокойствието на Х. Х. ми е по 7-ми дом на мен.
мисля, че ще те хареса- негов У5 е в хармоничен аспект с твоя У1
ОВ: Да, хареса ме и то доста, вървеше ни приказката. Изумих се, че 7-домното взе да ревнува от този факт. Знам, че е ревнив, не ми представлява никакъв проблем да се справям с това, обаче в случая ми се стори направо смешно.

Bobolina

• Hero Member
« Отговор #6159 -: Септември 09, 2017, 06:13:58 am »
Мисля, че може би ще си остане в родния дом, но нека и друг да се изкаже, може и да бъркам.
На първо време ще си остане където е, по-нататък може да се премести
Благодаря ви, Веско и Акрукс!

Акрукс, това "по-нататък" е пак в хорара, нали, не е след изтичане на действието му?  :017:

katerina bogoeva

• Newbie
  • *
« Отговор #6160 -: Септември 09, 2017, 02:26:58 pm »
СПА и подобни са по 6д, ако са на морето и/или свързани с минерални бани участва и 12д.
На мен IC ми излиза 29* 54' 59" в Лъв , а на него е Меркурий У1, с когото Луната прави последен аспект- тригон. Луната у-ва 2д, а Меркурий У1 е диспозитор на включен знак Дева в 4д, с повече активност от страна на питащата, може да разработи въпросното място и да печели от него.
Инвеститор- не, Луната в сходяща опозиция с Юпитер У7 в 5д, но може да вземеш кредит, заем- Луната в сходящ тригон със Сатурн У8 в 6д.

Много благодаря за включването.

Свързано е с минерална вода.

akruks

• Hero Member
« Отговор #6161 -: Септември 09, 2017, 06:58:58 pm »
Акрукс, това "по-нататък" е пак в хорара, нали, не е след изтичане на действието му?  :017:
Да, това по-нататък е по хорара, тъй като първо има сходящ аспект с негов У4, а по-късно с негов У7, 7д е новото място за живеене, като производен 4-ти от 4-ти
А действието на хорара не е 3м., ако това имаш предвид, че нали е често срещано мнение, което е опровергано с  ОВ на изпълнени върпоси след няколко години, а не месеца.

Bobolina

• Hero Member
« Отговор #6162 -: Септември 09, 2017, 08:04:48 pm »
Да, това по-нататък е по хорара, тъй като първо има сходящ аспект с негов У4, а по-късно с негов У7, 7д е новото място за живеене, като производен 4-ти от 4-ти
А действието на хорара не е 3м., ако това имаш предвид, че нали е често срещано мнение, което е опровергано с  ОВ на изпълнени върпоси след няколко години, а не месеца.
Да, имам го предвид за времето на хорарите, вече ми беше обръщала внимание и го запомних. :08:

Ако ти се гледа и това, в картата отразено ли е дали преместването е към чужбина?

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6562
« Отговор #6163 -: Септември 09, 2017, 08:14:11 pm »
Ако гледаме негов У9, това е Нептун, то Луната У1 няма връзка с У9. Юпитер също е У2, но върви към опозиция с Луната. Ако гледаме Меркурий У12 за трайна емиграция, то Луната ще направи тригон с Меркурий, но тъй като Меркурий все още е в ретроградна сянка, вероятно ще има някакво забавяне. И все пак, да не забравяме, че асцендентът е ранен, а това може да показва и, че може да възникнат обстоятелства, които да обезмислят въпроса.

akruks

• Hero Member
« Отговор #6164 -: Септември 09, 2017, 09:01:22 pm »
Ако ти се гледа и това, в картата отразено ли е дали преместването е към чужбина?
Луната У1 за него е в негов 9д, така че му се въртят мисли за пребиваване в чужбина, тъй като Луната е естествен У4, а в картата ще направи хармоничен аспект със Сатурн У7 ( новото място на живеене) в 6д- може да има връзка с работата, да замине да работи в чужбина