Ръководейки се от хейтърски мнения в една бг фейсбук страница, с лека ръка щях да набедя една чуждестранна фирма за измамник. Даже хорар бях пуснала, ако се сещате. Затова смятам, че е желателно човек да се допитва до странични мнения, но няма гаранция доколко ще са компетентни и обективни. Трябва да имаш и собствена позиция, а не сляпо да следваш чуждо менторство. Но понякога една такава препоръка, ако наистина е точна и обективна, може да помогне доста на един недалновиден човек или на такъв, който има склонност да избързва, да реагира според моментните емоционални състояния.
Дотук имам два примера за хорар, в който е проработила свободната воля. Питащият избира да не продължи и да си спести по-нататъшни проблеми. Единият е мой – последният, другият е на една позната. След като получих не особено обнадеждаващ отговор на хорара от професионален астролог, станах още по-подозрителна и потърсих какви следи е оставила въпросната съмнителна личност в нета. Много бързо ми стана ясно с какъв вампир си имам работа и веднага се потвърдиха впечатленията от телефонния ни разговор. Изпратих му любезно-ироничен мейл, след който повече не ми отговори. А споменатата позната, вече имайки съмнения, се допитва до мен. И в картата се вижда, че е поставена в изключително неизгодна ситуация спрямо тях. Но завършека го инициира тя, макар че Луната отиваше към съвпад със сигнификантора на квезита. До 3 дни. И именно така се случи, само че тогава тя приключва комуникацията с тях. И се насочва към по-читав контрагент. Там нещата тръгват като по вода и успява много бързо да договори желаните условия, за разлика от първия контрагент, който само я е размотавал.