Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1584522 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13950
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Общи хорари
« Отговор #6645 -: Юни 01, 2018, 09:26:30 pm »
Тогава не разбирам какъв може да е мотивът? Да смучат пари от бюджета за заплати на фиктивни бройки? Е, нали от тази заплата някакви отчисления се удържат и се превеждат към НОИ? Не им знам далаверите в държавните институции, но някак не се връзват нещата.
Училищата са към общинския бюджет, който пък се захранва от държавния. Когато за пръв път постави въпроса, дали е възможно, аз споделих за моя приятелка, която беше начална учителка с постоянен договор години наред, напусна, за да отиде при мъжа си в чужбина, а след време установи, че директорката и счетоводителката са я водили на работа и на заплата, сигнализира където трябва, уволниха и двете.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #6646 -: Юни 01, 2018, 10:42:08 pm »
Значи има вратичка да се краде. По високите длъжности там са все свои хора.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

akruks

• Hero Member
« Отговор #6647 -: Юни 01, 2018, 11:40:52 pm »
А те трябваше ли да върнат парите, които са вземали, докато са я водили на заплата?
информацията ми е дотам, че са били подведени под отговорност и уволнени, не съм запозната с финансовата страна- били ли са глобени и т.н.

akruks

• Hero Member
« Отговор #6648 -: Юни 02, 2018, 12:05:05 am »
Единственото, което направих, след като от училището ме разиграваха е, че информирах инспекцията по труда.

Сигурна ли си, че някой ми е напривил магия преди 7 дни, седмици или месеца? Имала ли си други случаи на хорари, където при такъв аспект да е имало магии?

Ще чакам и останалите да кажат дали ми е направено нещо.
Луната е само с един разходящ аспект, нали търсим извършено действие, разходящ тригон с Уран У3 , ще извърши пренос на светлина с твоя У1 , тъй че по някое време неочаквано за теб ще се разреши затлачения проблем с документите.
Нямаш външно въздействие от задкулисно действие, каквото е магията, Юпитер У1 в хармония с Плутон У12, но и двете планети са ретро, самата ти си се задълбаваш навътре в себе си, в търсене на отговори, в съмнения и подобни.

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1940
« Отговор #6649 -: Юни 02, 2018, 01:33:19 am »
Бюджетите на училищата са делигирани и това дава големи правомощия на директорите, което ги превръща в еднолични търговци, а от общините не оказват контрол и остават нещата на самотек, защото има отчитане на всяко 3-месечие, което е основно само на хартия - фактури, а там нещата са винаги ок.

Според мен, това че те водят все още на трудов договор е възможно, макар и с доста въпросителни, защото много рискуват - може да бъдат подведени под съдебна отговорност (директорът и счетоводителят). Възможно е да те водят като външен лектор за ЧК, като заместващ учител по НП "Без свободен час", като помощник на учителя по Наредбата за ПО, има разни варианти...
Но кой може да докаже, че ти в действителност не си посещавала училището, ако си самоосигуряваща се или без работа и ако те "хванат" 10 учителя в тяхна защита, примерно?

За допълнително споразумение се изисква задължителен подпис, както и трябва да ти дадат копие на договора.

Аз на твое място също бих се допитала до адвокат и след Инспекцията по труда, когато съм по-наясно със ситуацията бих се отправила към РУО и МОН, за да им бутна реномето.

WhiteRose

• Full Member
  • Публикации: 213
« Отговор #6650 -: Юни 02, 2018, 06:02:55 pm »
Преди няколко дни бях пуснала един хорар за смяна на квартирата. Обаче желанието ми да търся нова се изпари, след като проблемите ми с настоящата бяха разрешени. Акрукс и Веско, оказахте се прави. Благодаря ви. 
Понеже изпратих смс на хазяите с едно предизвестие за напускане, въпроса ми е, дали пък сега те ще настояват аз да се изнеса. Т.е. дали ще са ок, ако остана или ще ми кажат, да напусна.

akruks

• Hero Member
« Отговор #6651 -: Юни 03, 2018, 12:04:03 pm »
Преди няколко дни бях пуснала един хорар за смяна на квартирата. Обаче желанието ми да търся нова се изпари, след като проблемите ми с настоящата бяха разрешени. Акрукс и Веско, оказахте се прави. Благодаря ви. 
Понеже изпратих смс на хазяите с едно предизвестие за напускане, въпроса ми е, дали пък сега те ще настояват аз да се изнеса. Т.е. дали ще са ок, ако остана или ще ми кажат, да напусна.
още като даде прибързана ов, че си пратила смс с предизвестие, мислех да пиша, как така пращаш смс, че ще напускаш, като още не си намерила нова квартира?
предизвестието важи и за двете страни, т.е. в рамките на месец, след като си пуснала смс-а няма как да ти кажат да напуснеш, най-добре е да се обадиш и се чуете, докато не са намерили нови квартиранти

galia22

• Newbie
  • *
  • Публикации: 36
« Отговор #6652 -: Юни 03, 2018, 03:23:37 pm »
Според тази карта не си в състояние, финансово, за да си позволиш собствено жилище. Венера У1, У2 в опозиция с ретро Сатурн У4
Вероятно не съм задала въпроса правилно, защото финансово съм го обмислила.

akruks

• Hero Member
« Отговор #6653 -: Юни 03, 2018, 05:10:38 pm »
Вероятно не съм задала въпроса правилно, защото финансово съм го обмислила.
Въпросът си е правилно зададен, а аз съм написала каквото виждам в картата.
Не те знам какво си обмислила, но в картата си представена от Венера, която представлява и 2-ри дoм на финансите, в разходяща опозиция с ретро Сатурн У4 в 4д., а Луната е в сходяща опозиция с Венера У1, У2.
« Последна редакция: Юни 03, 2018, 10:19:46 pm от akruks »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12768
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #6654 -: Юни 03, 2018, 09:57:56 pm »
Ще върне ли самолетния билет Х.?

Давам обратна връзка - Х. не е успял да анулира билета. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
« Отговор #6655 -: Юни 03, 2018, 10:20:10 pm »
Давам обратна връзка - Х. не е успял да анулира билета. :)
Луната, като основен сигнификатор на въпрос, съвсем скоро прави квадрат с негов У1, което може да се приеме като отг. не, няма да го върне

WhiteRose

• Full Member
  • Публикации: 213
« Отговор #6656 -: Юни 05, 2018, 09:37:56 pm »
още като даде прибързана ов, че си пратила смс с предизвестие, мислех да пиша, как така пращаш смс, че ще напускаш, като още не си намерила нова квартира?
предизвестието важи и за двете страни, т.е. в рамките на месец, след като си пуснала смс-а няма как да ти кажат да напуснеш, най-добре е да се обадиш и се чуете, докато не са намерили нови квартиранти
    Защото бях свръх изнервена от факта, че на терасата се беше появил мухъл и имаше 4 дни проблем с канализацията. 4 дни не можех да се изкъпя нормално, и хазяите не си вдигаха телефоните. А за квартирата не плащам малко пари. След като проблемите се разрешиха, реших, че няма смисъл да търся.

yasna

• Newbie
  • *
  • Публикации: 15
« Отговор #6657 -: Юни 07, 2018, 02:26:49 pm »
Здравейте, мили хора!
Нова съм в този форум и е възможно да не знам как най-точно да задам въпрос.
Моля, ако някой има желание да ми отговори на въпрос, който от много дълго време и много сериозно ме занимава. Става дума за анонимен човек, който психически ме тормози през социалната мрежа.
Въпросът ми е:

П. ли е човекът, който от март месец ми пише през анонимни профили, заплашва, кълне и ме мрази по някакви причини?

Благодаря ви предварително за отделеното време и внимание към непознат човек.
Бъдете здрави!

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #6658 -: Юни 07, 2018, 02:37:52 pm »
П. ли е човекът, който от март месец ми пише през анонимни профили, заплашва, кълне и ме мрази по някакви причини?

Не намирам достатъчно указания за заинтересованост от страна на П. към Вас, та чак да Ви вреди и заплашва.
По хорара излиза, че леко сте се заблудила.

И що все криете данните? На мен ми трябва часови управител.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

yasna

• Newbie
  • *
  • Публикации: 15
« Отговор #6659 -: Юни 07, 2018, 02:48:45 pm »
Нищо не крия.
Ако това не е той, значи има доста дълга поредица от съвпадения...

Благодаря ви за отделеното време!
« Последна редакция: Юни 07, 2018, 03:00:26 pm от yasna »