Гледам за една приятелка. Помоли ме и реших да се упражня. Ако бъркам някъде, моля да ме коригирате или защо не, да се включите с тълкувания - ако имате такова желание.
Контекст: момичето се колебае между двама партньори - единият е от гр. ХХХХ и в момента са във връзка, другият е от гр. УУУУ. Планира се преместване в града УУУУ с цел съвместно съжителство с второто момче. С него има история на предишни, дори може да се каже, доскорошни отношения.
Лицето Х/моята приятелка/ ще се премести ли да живее в УУУУ? 16:09 , 30.06.19
Ден на Слънце, час на Венера
Разглеждам питащата по 7-ми дом. В случаят той е в знака Телец, с управител Венера. Венера, според някои трактовки, е в екзалтация и в Близнаци, заради продължителността на деня, или не си спомням вече обяснението, ама някъде го бях чела. В случая обаче не съм съгласна, че тук тази Венера е много силна. Даже я намирам за слабо поставена, заради това, че е в 8ми дом, и според класическите трактовки - в знак перегрин. Луната (като отговор на въпроса) и тя слабо поставена, пак в 8-ми. Диспозиторът и на Венера, и на Луната е без особено достойнства - Меркурий в Лъв, че и предстои ретроградие.
Уран в съвпад със 7ми дом го разглеждам по-скоро като малефик, нещо непредвидено, което ще се случи...
Преместването обаче не знам как да го го разглеждам - по 9-ти дом или по 3-ти? Моля, помогнете с насоки!
И още нещо, за самият хорар, самият въпрос.
Слънце в рак, Асц. Скорпион, дневна карта - Венера, Марс, Луна са управителите на въпроса (воден триплицитет). Никой от управителите не е много брилянтно поставен, Марсът в падение не помага хич.
Да кажем, че Венера е управителят на цялата карта, обаче тя не съвпада със знака на Скорпиона, това й е знак на изгнание... Още една индикация, че няма да има заминаване.
Фактът, че Венера е в 8ми дом спрямо гледната точка на астролога, и в свой втори, за мен индикира ясно целите и желанията за това заминаване, но май няма да се осъществят. Не знам точно защо, но имам усещане че няма да се осъществят.
Дайте мнения и вие.