Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1580458 пъти)

MayFlower

• Sr. Member
  • Публикации: 457
Re: Общи хорари
« Отговор #3990 -: Август 17, 2015, 09:58:38 pm »
Ще имам ли проблеми (юридически/финансови) с азиатския работодател?

Предистория: в края на юни преди лятната ваканция напуснах Азия, знаейки, че повече никога няма да се върна обратно. Договорът ми е за 1 година, аз издържах 4 месеца, добре че ни започна ваканцията, за да се измъкна. Досега са ми изплатили всички заплати, мед. осигуровки и други подобни.  В договора има клауза, според която при вземане на болнични за повече от 30 дни, контракта се прекратява, иначе се плаща неустойка (финансова санкция), ако която и да е от страните, прекрати договора преждевременно.

Вече е крайно време да им съобщя, че няма да се връщам и ще казвам, че съм болна :) Изобщо не ми се занимава с тях, никога не съм постъпвала така некоректно с който и да било работодател, а съм работила в много страни и все някак съм се нагаждала към тамошните изисквания. Обаче, Азия не е място за работа и за живеене!

zoh

• Full Member
  • Публикации: 108
« Отговор #3991 -: Август 18, 2015, 10:04:24 am »
Моя близка приятелка е с мъжа си от 4 години и правят опити за бебе, но са сега не им се получава.
Ще забременее ли скоро? Въпросът го задавам аз.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13940
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #3992 -: Август 18, 2015, 02:05:43 pm »

Предистория: в края на юни преди лятната ваканция напуснах Азия, знаейки, че повече никога няма да се върна обратно. Договорът ми е за 1 година, аз издържах 4 месеца, добре че ни започна ваканцията, за да се измъкна. Досега са ми изплатили всички заплати, мед. осигуровки и други подобни.  В договора има клауза, според която при вземане на болнични за повече от 30 дни, контракта се прекратява, иначе се плаща неустойка (финансова санкция), ако която и да е от страните, прекрати договора преждевременно.

Вече е крайно време да им съобщя, че няма да се връщам и ще казвам, че съм болна :) Изобщо не ми се занимава с тях, никога не съм постъпвала така некоректно с който и да било работодател, а съм работила в много страни и все някак съм се нагаждала към тамошните изисквания. Обаче, Азия не е място за работа и за живеене!
Това, че няма да се връщаш излиза, но може да имаш някакъв юридически проблем в тази връзка- Юпитер У9 в сходяща опозиция с Нептун У1; с пари също може да изгориш- ретро Венера У2 до Слънцето У6 в 6д по някое време ще извърши съвпад с Марс У8 (2д на азиатците)

MayFlower

• Sr. Member
  • Публикации: 457
« Отговор #3993 -: Август 18, 2015, 02:16:38 pm »
Това, че няма да се връщаш излиза, но може да имаш някакъв юридически проблем в тази връзка- Юпитер У9 в сходяща опозиция с Нептун У1; с пари също може да изгориш- ретро Венера У2 до Слънцето У6 в 6д по някое време ще извърши съвпад с Марс У8 (2д на азиатците)

Благодаря, Акрукс!

Ще дам обратна връзка, предполагам до края на септември, всичко ще е приключило окончателно.

akruks

• Hero Member
« Отговор #3994 -: Август 18, 2015, 02:38:24 pm »
Моя близка приятелка е с мъжа си от 4 години и правят опити за бебе, но са сега не им се получава.
Ще забременее ли скоро? Въпросът го задавам аз.
АСЦ е ранен, може обстоятелствата да се променят и въпроса да се окаже излишен или да е нужно повече време за изпълнението. Луната ще извърши пренос на светлина между Марс У1 за нея, Венера У8 и накрая Слънцето У5 в 5д, където е силно по знак и дом, така че дете ще има, а дали скоро ще забременее- това е относително понятие, въпросите трябва да са конкретни, но да речем, че Марс У1 ще извърши точен съвпад с Венера У8 в първите часове на 1 септември :012:

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1948
« Отговор #3995 -: Август 18, 2015, 11:56:45 pm »
здравейте, кажете . моля Ви , че финансово трябва да се подготвя ... ::)
Ще отида ли октомври до Лондон, на гости ?
Благодаря
Ще те поканят, а дали ще отидеш си е твое решение, а не на звездите. :) Според мен шансът да се откажеш е по - голям.

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1948
« Отговор #3996 -: Август 19, 2015, 12:09:26 am »

Да, ще имаш.

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6557
« Отговор #3997 -: Август 19, 2015, 08:47:29 am »
Нуждае ли се хард диска на лаптопа ми от подмяна?
Тестовете минават успешно, но въпреки това диагностичния тул в Windows-a показва, че работи по-бавно. Освен това, и след преинсталация Windows Update не иска да работи и след помощта от страна на Майкрософт.

akruks

• Hero Member
« Отговор #3998 -: Август 19, 2015, 08:21:40 pm »
И аз мисля, че 'не', но ме притеснява неин вмъкнат У3 Меркурий в неин 3 ти, на който предстои да извърши секстил с У11 Уран в неин 1 ви. Също Уран в неин 1 ви я описва, като изнервена, непредсказуема. Ще има още разправии. Последният аспект е негативен с твой У1,2,9 и неин У3, 7,8 - може да преустановите контакти за известно време и/или да не разрешите вземане/даване.
Да дам ОВ- оказа се права с твоя коментар по въпроса, действително последваха още разправии с В. през последната седмица на юни, когато преустановихме контакт. едва тези дни има раздвижване- писала е позитивен коментар под интервюто с дъщеря ми.

vermm

• Sr. Member
  • Публикации: 401
« Отговор #3999 -: Август 19, 2015, 09:20:04 pm »
Тестовете минават успешно, но въпреки това диагностичния тул в Windows-a показва, че работи по-бавно. Освен това, и след преинсталация Windows Update не иска да работи и след помощта от страна на Майкрософт.
архивирай :)

akruks

• Hero Member
« Отговор #4000 -: Август 19, 2015, 09:45:55 pm »

Не

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #4001 -: Август 19, 2015, 10:42:54 pm »
Предстои концесия във фирма, върви подготовка на процедурата. Въпросът е ще се осъществи ли концесията в рамките на 6 месеца?
Видях Сатурн в 7 дом и се колебаех дали да дам картата, но не мога да задавам скоро същия въпрос, така че, ето я.
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

akruks

• Hero Member
« Отговор #4002 -: Август 20, 2015, 12:38:46 am »
Предстои концесия във фирма, върви подготовка на процедурата. Въпросът е ще се осъществи ли концесията в рамките на 6 месеца?
Видях Сатурн в 7 дом и се колебаех дали да дам картата, но не мога да задавам скоро същия въпрос, така че, ето я.
Може ли да уточниш въпроса- работиш във фирма, която предстои да бъде отдадена на концесионер, така ли?  И се притесняваш новият собственик да не подмени персонала?

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #4003 -: Август 20, 2015, 08:17:51 am »
Да, не само подмяна на персонала, а и отнемане на всички социални придобивки за оставащия персонал и намаляване на заплати, евентуално,. Изобщо, за работещите никак не е добра перспектива.
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6557
« Отговор #4004 -: Август 20, 2015, 11:16:35 am »
Не
Благодаря много, akruks!
Носих го и на друг сервиз и там не откриха проблем. Явно проблемът, който имам, е софтуерен.