Автор Тема: Малък и сладък...меркурий  (Прочетена 30876 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Re: Малък и сладък...меркурий
« Отговор #75 -: Декември 31, 2013, 01:30:47 pm »
а откога Меркурий се свързва с успеха

Наблюдателен, паметлив, любознателен, адаптивен + х = успешен

Papy

• Hero Member
« Отговор #76 -: Декември 31, 2013, 01:45:05 pm »
Да те попитам, Раху, луна квадрат сатурн какво ще реализира? Имаш ли наблюдения?

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #77 -: Декември 31, 2013, 01:55:21 pm »
Лили, при толкава огън как искаш да си адаптивна :)

И в ада да ме запратят, пак няма да отстъпя от мойто си :)
Животът ми можеше да е супер лек и приятен, ако можех да правя компромиси и нарушавах принципите си. Ама на предпочитам пръчката пред това да изневеря на себе си.

Кой Меркурий е адаптивен?

Луна квадрат Сатурн ще се реализира, ако овладее вечното си емоционално недоволство.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #78 -: Декември 31, 2013, 02:06:15 pm »
Юпитер е свързан с успеха,а Стрелец с късмета
Сатурн реализира,Козирог амбицира
Меркурий наблюдава,Юпитер уверя,Сатурн повеля
Луна одобрява,Венера изиграва
Марс утвърждава
Слънце -то ..."изгрява"   ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #79 -: Декември 31, 2013, 02:08:03 pm »
Адаптирам се при всякакви обстоятелства, но от това, което съм си наумила или считам за "правилно", не отстъпвам, каквото и да ми коства това. Понякога са принципи, понякога е просто заинатяване.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Eaglet

• Full Member
  • Публикации: 238
« Отговор #80 -: Декември 31, 2013, 03:29:57 pm »
Моят е рачешки, прекалено емоционален и не вдява от едно казване, даже и от 10 - трябва да го удари тежък транзит, за да чуе чуждо мнение  :)

В момента големият кардинален кръст Уран/Марс/Плутон/Юпитер "удрят" ли го или той е в по-голям градус ?!? ;)

В 10 дом в 6.58-ия градус е, а преди него в 4.59-ия Сатурн - Уран ги удари двамата и ме тресе доста по отношение на проблемите, свързани с дипломата ми, професията ми и държавните институции. В този период създадох блог и писах статии срещу държавните институции  и начина, по който ни принуждават да упражняваме професията си :012:

А Луната ти в същия период как е била активирана ,също и къде е била пр.Луна -знак ,дом ?1?
А сега как гледаш на света след като са се разпаднали аспектите  ::)

Транзитен Уран е давал тригон към луната :) Прогресивната Луна тогава не е била в 1 дом. но пък е била в Овен, в 8 дом и е била в съвпад в Хирон там и квадрат към натален марс, който пак ми е в рак и е на куспида на 11 дом - сериозно се бях ангажирала с колективния проблем, не спях, издирвах къде се крият другите като мен и защо си траят. Включих се в групи, не им мълчах на тези, които искаха да се запази старото положение - а те са доста.  Освен това пр. Луна е била и в опозиция към натален Уран във 2 дом.

Сега след разпадането на аспектите съм запазила онази енергия, но в по-здравословни количества и спокойно изчаквам промените, които уж щели да се случат през януари, като съм предложила участието си чрез официално писмо до държавните иснтитуции, които уж пишат закон :) Предстои ми Уран секстил към Слънце в 9 дом и съм настроена оптимистично :)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #81 -: Декември 31, 2013, 04:11:38 pm »
Дааааааа,знаех си , че е имало Уран и Овен . :character0029:

Благодаря ти ,Eaglet за  споделеното . :cheer:
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

abroad

• Hero Member
  • Публикации: 654
« Отговор #82 -: Януари 03, 2014, 09:33:04 pm »
По-скоро каква е разликата между умен и интелигентен.

интелигентният може да е като енциклопедия - в този случай все се сещам за един познат, фен на английския език с дълбоки познания в областта, Оксфордския речник го владееше до съвършенство, дори английските академици не го разбираха, защото не владеят голяма част от думите залегнали в речника - напълно безполезно занимание/дарование
интелигентният е възпитан и в унисон с общоприетите правила - от този тип, който може да е роден и израснал насред джунглата, но поставен в английския кралски двор, да не успееш да го различиш от останалите
но, всичко това, за съжаление не го прави логически мислещ

умният си е умен, с изразена способност за мисъл-форма-действие, но изборът за манифестация на онова по-горе си е само негов и има връзка само и единствено с целите занапред, иначе го може

хитрият може да не притежава нито едно от изброените по-горе, но да се вписва идеално с маниер, мислене, философия и начин на дествие, нагаждане към Конюнктурата Тук и Сега - без скруполи и излишни философствания по темата, затова за успеха много често е нужен Марс - понякога колкото по-безразсъден и смел, без да си дава сметка за опасностите, дали защото не може или защото е достатъчно силен - в случая няма значение

иначе за успеха - Сатурн и Юпитер :)

Papy

• Hero Member
« Отговор #83 -: Януари 03, 2014, 09:37:48 pm »
Интелект-по дефиниция: от латински – (intellectus – познание, разбиране) е термин, с който се определя човешката способност за разсъждаване, анализ и синтез на информация
Не за натрупване, запаметяване
Не за маниери, възпитание

abroad

• Hero Member
  • Публикации: 654
« Отговор #84 -: Януари 03, 2014, 10:24:43 pm »
това по чий превод и тълкувание на превода
зарежи тая работа

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
« Отговор #85 -: Януари 05, 2014, 07:24:09 pm »
Сега гледам една карта на приятелка- мерка е в съвпад с юпиетр, сатурн и плутон. Най-близък е съвпада с юпитер, след това с плутон, най-отдаличен е от сатурн. Стелиума е във везни и се чудя как да тълкувам положението, като че ли усещам приницателността на плутон в мисълта и свободата на мислите по юпитер. ( но няма надути балони, напротив, може би от сатурн мисълта е структурирана и на място).
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name

Papy

• Hero Member
« Отговор #86 -: Януари 05, 2014, 07:29:37 pm »
сатурн във везни ли каза :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #87 -: Януари 05, 2014, 07:36:56 pm »
Между другото, често срещам Меркурий във Везни при хора, упражняващи интелектуални професии - там, където трябва сериозно да се мисли. Много по-често от девишки и близнашки Меркурий.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
« Отговор #88 -: Януари 05, 2014, 07:53:10 pm »
В началото-може
Но меркурий в близнаци примерно са доста адаптивни, бързо намират по какъв патърн играеш и после го използват :)

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #89 -: Януари 05, 2014, 07:54:46 pm »
Това би било добро качество за шахматист или някакъв таен агент. Не съм гледала карти на шахматисти обаче.