Изхождайки от широко застъпената теза, че се проявява онова, което е заложено в наталната карта поставям въпроса :
Коя е най- силната индикация за партньорите въобще и за интимните партньори в частност:
7-дом ?
Купсида, господар – характер на господаря, позиция по знак, по дом се считат за сфера на партньорите, но доста от хората, на които съм разгелждал карти, както и на познати открито недолюбват описанието по 7и дом, а някои дори като опарени твърдяр,че не биха искали да опитат връзка с човек с подобни качества. Вярно е,че 7и дом е и „сянката“, но работата е там, че съотношението на 7и дом/ купсида/ господар/ планети в дома към други фактори в картата могат да показват сериозни противоречия или конфликти, които на практика да правят прекалено сложно или неприемливо свързването с „другия“ в 7 дом. 7- дом е и сфера на компримисите, тъкмо, за да се свържем с другия, а е очевидно, че някои натури не искат и да чуят за компромиси- те могат да бъдат настроени за компромиси например към приятелите си, близкото си обкръжение, но не и с партньорът по 7и дом, където нещата са най- директни.
Слънце, Марс / Луна , Венера ?
Индикациите по тези планети са давали висок процент точни попадения за ролята, която личността очаква или би искала да заеме неговият партньор. Тук сложността идва от това, че до преди сексуалната революция и някои други обществени, световни процеси, които бихме могли да свържем и със знаковото придвижване на външните планети – например –ето имаме поколение с Плутон в Скорпион- сексуалността изскача дори от знак върху киноафиш…Та- мъжете и жените са започнали да стават много по цялостни същества, да се опитват да стават- процесът не е завършен. И анимата, която най вече е искала да изразява жената преди време – както и анимусът, който е искал да изразява мъжът- в днешно време очевидно се смесват и преплитат роли, за което подсказват редица психологически обърквания /Аз коя роля да играя сега?/ Дори в най- безобидни ежедневни ситуации се наблюдава неудовлетвореност тъкмо в ролите –понякога неудовлетворението е от собствената роля-/ Аз, ако изразявам другото дали повече ще се харесам/ допълня/ пасна на партноьора или ще изгубя като не изразявам другата част от себе си/. Понякога е неудовлетворението от ролята на другия- / Аз имах нужда от това, пък той/ тя ми даде онова/ . Тук мога да споделя през хумористична призма и нещо от личен опит- две девойки в сравнително еднаквъв баланс на стихиите, сходна възрастова позиция и етап на взаимоотношенията с мен казват „искам да се чувствам малка, а ти като ме приемаш като равна, вече спрях да се чувствам така“ и другата:“ искам да се чувствам голяма, а ти като ме наставляваш и съветваш, се чувствам малка“
Луната/ Слънцето = съпруга/ съпруг , Венера/ Марс= любовница/ любовник - доколко имате наблюдения това да се случва ?
Празните домове, полусфери, липси на елементи, липси на аспекти и качества ?
Имам частични наблюдения как партньорите, които влизат по празните оси/ домове могат да предизвикват особен интерес, нерядко съм виждал човек със силен 7и- Слънце или Луна на Дсц и празен първи да изразява /Аз съм…Партньорът!/ И това е игра за двама, без партньор им става много криво.
Има различни теории за компенсации в елементите- самите символи ин и ян ни нашепват,че на теория това би трябвало да е така – мъжкто и женскто са в дълбочина сякаш едно и също и могат да се допълнят, но на практика колко един земно – воден ще издържи с един огнено- въздушен. Човек усеща кога се чувства разбран, оценен. Тогава различната природа пречка ли се явява или плюс? Не съм чувал често да казват /Ох, добре ,че е толкова различен и постъпва наобратно на мен да ме допълва
/ А съм чувал да се хващат за най- дребните различия .