Главното напрежение, Орфей, в тази връзка действително тече по осите, както сам си забелязал, което често се пренебрегва в синастриите. Нейната нодална ос полягва нежно върху твоята МС/IC. Разумно е да използваш нейното присъствие в живота си, за да извършиш определени метаморфози, касаещи нещата, които те карат да се чувстваш сигурен, нещата, върху които градиш живота. Няма да е лошо метаморфозите да включват ровене, честност към себе си и прочистване в тоя ред, визирам подчертаното скорпионово минно поле там. Правилният въпрос както на мен ми изглежда е, Какво дойде да ми покаже тя за самия мен, дето избягвам да го видя? Тя вероятно със самото си присъствие те кара да се чувстваш по-сигурен и по-комфортно. Твоят Плутон е в допустим орбис за съвпад със Северния и възел, така че тази връзка или липсата и те учи да бъдеш силен. Това е единият акцент на синастрията.
Другата ос, която предполагам оказва силно влияние, е твоята опозиция Венера-Нептун близо до нейната ос МС/IC.
Едното разминаване идва от това, че тя те възприема като приятел, понеже твоето Слънце е в нейния 11 дом, но нейното е в 5-ия ти, заедно с Луната и и още три планети - тя много ти товари 5 дом и това е също нещо, което те държи прилепен към връзката (под връзка разбирам изобщо контакта).
Марс на ДЦ вече го коментираха, но ще го повторя, понеже това е увреждащ аспект повече, отколкото изглежда на пръв поглед. За нея ДЦ и е тъмно мазе, където я е страх да влиза, а в мазето се е настанил твоя Марс в целия си боен блясък в Овен и блъска с меча по щита, викайки "Ела, ма Мими, ела да видиш, че нищо страшно няма!" Тя естествено дори не надзърта в мазето, никой не обича екскурзии в тъмните кътчета на душата си, хеле пък с такъв добронамерен, нетърпелив и ентусиазиран екскурзовод. Простичко казано - тя чувства неопределена заплаха от твойта посока, дори може да не го осъзнава, а да реагира несъзнателно с отдръпване.
Луната ти в 12 дом е другото нещо, което свързва силно на душевно равнище, щото се усещате интуитивно, може единият повече от другия, но това е на лице. Проблемът с личните планети в 12 дом е, че ако връзката не се реализира като близост, интимности и заедност, е голяма мъка и болка. Това са кармични обвързвания.
Не се забавлявай с аспектите между неличните планети, опитът ми показва, че са слабо информативни и влияещи, от тях единствено може да ти послужи системата на Шестопалов, но в случая съжителство няма, та и това не си струва да се изчислява.
Няма да повтарям казаното от другите, но като цяло в синастрията преобладават нехармоничните аспекти. Ако се реализира връзка, ще бъде трудна, по-скоро няма да устои на времето, понеже няма хармонични аспекти между светилата и личните планети, т.е. напрежението в началото би подхранвало секса, но две години по-късно ще е мъчение, защото никой няма да може да се отпусне във връзката, нито потребностите му ще са задоволени.