Автор Тема: Колко изтъкнат е някой - рангът в картата  (Прочетена 63617 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Re: Колко изтъкнат е някой - рангът в картата
« Отговор #60 -: Февруари 16, 2014, 09:48:58 pm »
Всъщност темата така се измества
Ранг търсим в тази, професионалното "светене" е само бонус

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #61 -: Февруари 16, 2014, 09:50:11 pm »
Професията обаче не е юпитерова, така ли да разбирам? Защото може да има "една щипка Юпитер", но влиянието му да не е определящо. Юпитерови поприща - преподавател, лекар, юрист, магистрат, банкер, крупен международен бизнес... Може и мизантроп, колекционер на предмети с висока стойност (тук включваме и Венера) или някой, който се занимава с благотворителност. Ако говорим за изкуство и дизайн като вид занимание, те не са по Юпитер. Инженер, конструктор, проектант - също не са юпитерови професии.

Значи е и по Юпитер , преподавател е ,изнася лекции,пише ,но остават и Луна/Уран в Близнаци също ,а другата е свързана с изкуство .
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #62 -: Февруари 16, 2014, 09:52:05 pm »
Предполагам, че ролята на Луна/Уран в Близнаци според модерната школа поемат Луна, Меркурий и Сатурн според класическата. Това ли е основният му профил или преподаването?
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
« Отговор #63 -: Февруари 16, 2014, 09:53:21 pm »
Всъщност темата така се измества
Ранг търсим в тази, професионалното "светене" е само бонус

Papy,тук професията /ите му са го издигнали,ранга му е над средния.затова поставих такава карта ,не искам темата да се измества,нали това е смисъла ?!?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
« Отговор #64 -: Февруари 16, 2014, 09:55:38 pm »
Добре-значи да уточним какво значи среден/висок ранг
Всички в Бургас го знаят, всички в България го знаят, всички всвета го знаят :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #65 -: Февруари 16, 2014, 09:59:40 pm »
За да говорим за висок ранг, според мен би трябвало да се предполага известност в цялата страна. Над средния ще е в населеното място, в което живееш. Среден - да се прочуеш в съответните професионални среди. Например, колко адвокати има в града и колко от тях са известни с реномето си?

Papy

• Hero Member
« Отговор #66 -: Февруари 16, 2014, 10:04:39 pm »
Да, и аз така го разбирам
Или като го сърчна в гугъл-да не са 5 резултата на кръст :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #67 -: Февруари 16, 2014, 10:09:26 pm »
Предполагам, че ролята на Луна/Уран в Близнаци според модерната школа поемат Луна, Меркурий и Сатурн според класическата. Това ли е основният му профил или преподаването?

Така ще станат три,но две по две са взаимно свързани-преподава творчество,но и продава изкуство като професия,пише и изнася лекции ,като някои от тях имат връзка с ,онова,което твори с ръце като изкуство.
Забравих да вметна ,че едно от хобитата му е почти професия също .
Лили ,не изпускай Уран/Водолей от картата ,а защо този път не обръщаш внимание на възлите,изненада съм ,а тяхната тема я повтаря картата -3/9,Стрелец,Меркурий....Плутон достатъчно близо до АСЦ откъм 12-ти дом...?!?

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #68 -: Февруари 16, 2014, 10:10:38 pm »
Венера + Юпитер - живопис ли дава от изкуствата? А като говорим за Луна, мисля или за моряк, или за някой от сферата на услугите, или за детегледачка :012:. Мореплавател сигурно?

De omnibus dubitandum est

Рени

• Hero Member
« Отговор #69 -: Февруари 16, 2014, 10:14:54 pm »
Добре-значи да уточним какво значи среден/висок ранг
Всички в Бургас го знаят, всички в България го знаят, всички всвета го знаят :)

Не знам ,дали всички в Бургас го знаят ,защото той не живее там ,в България не го знаят всички ,нито в света ,но определени кръгове /среди ,които не са малобройни-да .Аз не съм казвала ,че е световно известен ,но е с ранг над средното ,като за мен ,последния е -местно ниво и тук-там из България,тук случая е едно ниво нагоре.Не знам дали това е "мерилото". ;)

Рени

• Hero Member
« Отговор #70 -: Февруари 16, 2014, 10:16:43 pm »
Венера + Юпитер - живопис ли дава от изкуствата? А като говорим за Луна, мисля или за моряк, или за някой от сферата на услугите, или за детегледачка :012:. Мореплавател сигурно?

Венера има и аспект със Сатурн ...топло  ;)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #71 -: Февруари 16, 2014, 10:19:02 pm »
При този човек не виждам и да има значими неподвижни звезди на ключови места в хороскопа.

Ако разглеждаме въпроса в по-тесен мащаб, тогава бихме могли да се запитаме какво ни прави видими в средата, в която сме поставени, с какво се открояваме. Предполагам, че в картата могат да се намерят указания и за това. Дори ако на човек не му е дадено да е известен, би могъл с нещо да се откроява, например сред колеги със същата професия/квалификация. Ако търсим наистина добър специалист, ще се допитаме до някой за препоръки, нали така? Лекари, практикуващи дадена специалност, има много, но колко от тях са в категорията на "много добри"?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #72 -: Февруари 16, 2014, 10:24:50 pm »
Лили ,не изпускай Уран/Водолей от картата ,а защо този път не обръщаш внимание на възлите,изненада съм ,а тяхната тема я повтаря картата -3/9,Стрелец,Меркурий....Плутон достатъчно близо до АСЦ откъм 12-ти дом...?!?

Доколкото разбирам, целта беше да търсим указания за известност, а не да определяме професията.

Защо да гледам възлите, когато още в самото начало въпросът е формулиран другояче - търсим есенциално и акцидентално силни планети, които имат отношение към личността и статуса й в обществото. АС и МС - кои планети имат най-много достойнства там и как са поставени в картата (силни ли са?). Тръгнах да разглеждам по тази схема - достойнствата на планетите, тяхната сила на влияние в хороскопа.

Рени

• Hero Member
« Отговор #73 -: Февруари 16, 2014, 10:38:12 pm »

Доколкото разбирам, целта беше да търсим указания за известност, а не да определяме професията.

Защо да гледам възлите, когато още в самото начало въпросът е формулиран другояче - търсим есенциално и акцидентално силни планети, които имат отношение към личността и статуса й в обществото. АС и МС - кои планети имат най-много достойнства там и как са поставени в картата (силни ли са?). Тръгнах да разглеждам по тази схема - достойнствата на планетите, тяхната сила на влияние в хороскопа.

Да,така е.Аз казах още в началото ,че не съм на "ти" с начина ,по който вие използвате "силата" на планетите-тълкувам по свой си начин,затова избрах в случая казах кои планети-Венера,Юпитер и Сатурн.
Юпитер е в падение,в тригон към МЦ
Сатурн в знак от своя триплицет,ъглов
Венера в дом ,в който се чувства добре
И трите планети имат връзка помежду си-МЦ Телец,Венера в Стрелец,Юпитер в Козирог,Сатурн тригон с Венера -това е моята схема тук.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #74 -: Февруари 16, 2014, 10:41:34 pm »
Помислих, че това е задачката в темата - да видим има ли връзка между силата на влияние на определени планети-сигнификатори в хороскопа и "мястото" на личността в обществото. Тоест не правим цялостно тълкуване и с оглед на всички астро фактори, а само на конкретна тема в хороскопа и нейните сигнификатори.

Рени, а този час на раждане много ли е точен? Чудя се дали не е възможно МС да е по-близо до звездата Алдебаран...
« Последна редакция: Февруари 16, 2014, 10:52:59 pm от Lilla »