Автор Тема: Колко изтъкнат е някой - рангът в картата  (Прочетена 63300 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Re: Колко изтъкнат е някой - рангът в картата
« Отговор #105 -: Юли 24, 2014, 09:45:19 am »
Ако искате да пробваме с втория начин при рени?

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #106 -: Юли 24, 2014, 10:07:12 am »
Papy,благодаря за вниманието,споделеното е полезно за мен. :38:
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #107 -: Юли 24, 2014, 10:14:30 am »
Ако искате да пробваме с втория начин при рени?

1. Слънцето е перигрин, донякъде му дава сила рецепцията по екзалтация с Венера, но самата Венера е ретро и в заточение и по-скоро го афликтира. Няма афликции от вредители.
2. МС - там е Юпитер, който има сила по градус, но е ретрограден и съвпада с ЮЛВ. Диспозиторът му е същата заточена ретрограднаВенера в съвпад със Сатурн и Луна. Има сила по деканат и взаимна рецепция със Слънцето, която описахме. Афликтирана от Сатурн, диспозиторът й не я приема. Управител на МС - Меркурий в падащ дом, в заточение.
3. Аврига - Сатурн залязва след Луна, в падение в пети дом, диспозиторът му не го приема. Ако ще броим дорифория, независимо че е нощна карта - тогава е онзи меркурий отгоре.
Славата си черпи от творечски (Венера, пети дом?) изяви (обществени/пред публика - Юпитер, 10ти дом?) или комуникация (Меркурий - трети?) и работа/обучение на/с деца (пак пети + Сатурн). Тук не съм много сигурна в асоциациите, че мозъкът ме боли, като го включа на въображателен режим ;D.
4. Робия - есенциално бенефиците имат малко повече сила, но акцидентално малефиците са по-ефективни. Нямаме подкрепяща световната слава семейна среда и родова история. Каквото прави, ще си го почва от нулата.
5. Кога - няма да мога да погледна, срещата, която клиентът отложи, ще почне всеки момент.
De omnibus dubitandum est

Papy

• Hero Member
« Отговор #108 -: Юли 24, 2014, 10:21:32 am »
Папи, твоята програма автоматично ли ги смята? Ако е така, би ли пуснала и моята карта?

Аз от сега за няколко дена съм само с тел, ако не помогне друг, понеделник/вторник ще мога

Рени

• Hero Member
« Отговор #109 -: Юли 24, 2014, 10:42:30 am »
1. Слънцето е перигрин, донякъде му дава сила рецепцията по екзалтация с Венера, но самата Венера е ретро и в заточение и по-скоро го афликтира. Няма афликции от вредители.
2. МС - там е Юпитер, който има сила по градус, но е ретрограден и съвпада с ЮЛВ. Диспозиторът му е същата заточена ретрограднаВенера в съвпад със Сатурн и Луна. Има сила по деканат и взаимна рецепция със Слънцето, която описахме. Афликтирана от Сатурн, диспозиторът й не я приема. Управител на МС - Меркурий в падащ дом, в заточение.
3. Аврига - Сатурн залязва след Луна, в падение в пети дом, диспозиторът му не го приема. Ако ще броим дорифория, независимо че е нощна карта - тогава е онзи меркурий отгоре.
Славата си черпи от творечски (Венера, пети дом?) изяви (обществени/пред публика - Юпитер, 10ти дом?) или комуникация (Меркурий - трети?) и работа/обучение на/с деца (пак пети + Сатурн). Тук не съм много сигурна в асоциациите, че мозъкът ме боли, като го включа на въображателен режим ;D.
4. Робия - есенциално бенефиците имат малко повече сила, но акцидентално малефиците са по-ефективни. Нямаме подкрепяща световната слава семейна среда и родова история. Каквото прави, ще си го почва от нулата.
5. Кога - няма да мога да погледна, срещата, която клиентът отложи, ще почне всеки момент.

Диана,много точно ,но не съм се замисляла да работя професионално за /с деца,но пък защо не -на мен ми е готино с тях и на тях с с мен .Благодаря . :38:
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #110 -: Юли 24, 2014, 05:02:51 pm »
Диана,мога ли да помоля,когато ти е удобно за коментар по т.5 от анализа ти по моята карта.Благодаря ,предварително. :)

Papy

• Hero Member
« Отговор #111 -: Юли 25, 2014, 10:25:53 am »
Връщам се на картите на акрукс и рени
Робърт Шмидт казва:
Цитат
In any given chart, the Lot of Basis will be either the Lot of Eros or the Lot of Necessity, so Basis is actually not a separate lot at all. The principle of taking the shorter arc between Fortune and Spirit simply tells us whether Eros or Necessity is favored in a given chart—that is, which of these two is related to the ‘foundation of the native’s fortune’. Since Eros is Spirit’s Lot of Spirit and Necessity is Fortune’s Lot of Fortune, Basis will be one of these two.

Аз не виждам точките да съответстват?

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #112 -: Юли 25, 2014, 10:30:59 am »
Това са Eros и Necessity по елинистичния формат - само Фортуна, Дух и АС, без Венера и Меркурий да участват във формулите.

Виж първата картинка http://www.skyscript.co.uk/forums/viewtopic.php?t=5490.

Поправих се.
« Последна редакция: Юли 25, 2014, 10:33:47 am от Mirabella »

Papy

• Hero Member
« Отговор #113 -: Юли 25, 2014, 10:41:58 am »
Тоест моите ерос и необходимост не са същите? Вече съвсем не знам кое какво значи...
В такъв случай моите как се тълкуват?

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #114 -: Юли 25, 2014, 10:49:33 am »
Ето виж в тази книга

http://books.google.bg/books?id=kEgnLpm06zQC&pg=PA9&lpg=PA9&dq=lot+of+eros+valens&source=bl&ots=RgYl8ZGKRC&sig=Wfy0FX61i1DX93IB0A_agtYebiE&hl=bg&sa=X&ei=TAvSU-q9NsKI7AaGyID4CQ&ved=0CGQQ6AEwBw#v=onepage&q=lot%20of%20eros%20valens&f=false

Валенс изглежда е използвал Ерос и Необходимост с Фортуна и Спирит, докато Паулус - с Венера и Меркурий.

Ето тълкуването според Валенс (http://www.skyscript.co.uk/forums/viewtopic.php?t=5490):

The delineations of Eros and Necessity in Book IV of Valens make it fairly clear that in either case we are talking about two subclasses of voluntary action on the part of the native. Eros concerns actions that we want to undertake but do not need to undertake; Necessity, actions we need to undertake but would rather not have to do. Thus, these two lots complement one another. As far as our actions are concerned, Eros has to do with the carrot and Necessity with the stick.

А според Паулус в превод от Шмид

http://www.astrology-x-files.com/x-files/arabic-parts.html

Според мен идеята на двата жребия е една и съща, независимо от метода на пресмятане. Ерос са желанията, Необходимост са действията, които се налага да предприемем. Поне аз така ги разбирам.
« Последна редакция: Юли 25, 2014, 10:51:32 am от Mirabella »

Papy

• Hero Member
« Отговор #115 -: Юли 25, 2014, 11:28:19 am »
Мерси, Мирабела :)

Happy58

• Гост
« Отговор #116 -: Юли 25, 2014, 12:09:58 pm »

-Lot of Exaltation /[Day] Lot = Ascendant + 19 Aries - Sun; [Night] Lot = Ascendant + 3 Taurus - Moon/

бихте ли ми помотнали за изчисление на тази точка? получават се минуси :)

ето какво правя аз:

Асц:                18:49                 4 (Рак)
+
                         3:00                 2 (Телец)
                       21:49                 6  (и понеже Луната е с по-големи градуси, преобразувам: изваждам 1 дом и прибавям 30 градуса)
                       51:49                 5
-
Луна               27:05               10 (Козирог)

Резултат        24:44                -5

Предполагам, че броя в обратна посока - Овен, Риби, Водолей, Козирог, Стрелец - така, това са 5-те дома (макар че - откъде започвам - от Овен или от Риби?).

И сега градусите: тук трябва от 30 гр да извадя 24:44 ли? (понеже вървим на обратно) и става 5:16 в Скорпион.

Правилно ли го смятам?

И ако е правилно .... този Скорпион ще ми разказва играта :) - Спирит, Базис + Екзалтейшън - всичко в Скорпион :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #117 -: Юли 25, 2014, 12:16:24 pm »
Доколкото разбирам, в изчисленията на въпросната точка на екзалтация се включва градусът на екзалтация на Слънцето при дневно раждане и градусът на екзалтация на Луната при нощно.

Хепи, смята се по зодиакална дължина.

90 гр. Рак - добавяш 18:49 и получаваш зод. дължина
30 гр. Телец - добавяш 3:00
и т.н.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #118 -: Юли 25, 2014, 12:20:33 pm »
бихте ли ми помотнали за изчисление на тази точка? получават се минуси :)

24,44 Везни

Happy58

• Гост
« Отговор #119 -: Юли 25, 2014, 12:23:42 pm »
Доколкото разбирам, в изчисленията на въпросната точка на екзалтация се включва градусът на екзалтация на Слънцето при дневно раждане и градусът на екзалтация на Луната при нощно.

Хепи, смята се по зодиакална дължина.

90 гр. Рак - добавяш 18:49 и получаваш зод. дължина
30 гр. Телец - добавяш 3:00
и т.н.

благодаря ти - в някаква книга брояха знаците и аз оттам .... сега се получава вече малко разнообразие :)

Като се получава резултат със знак минус, тръгваме в обратната посока от 0 гр Овен, нали? - ако така го сметна става  23:16 везни.