Автор Тема: Интуиция  (Прочетена 13322 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Интуиция
« Отговор #30 -: Октомври 12, 2013, 06:09:03 pm »
"Всичко" ,което докосва Луна ,я прави свръхчувствителна ,независимо коя е планетата ,като същото може да индикира интуитивен модел ,като прекомпенсация .
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #31 -: Октомври 12, 2013, 08:24:56 pm »
Интуицията в днешно време трудно може да бъде проявена до край, друго си е ако сбъркаш пътеката в гората да те застрелят разбойници
Споделям напълно размишленията на Гаури, знанието в момента не е на разположение на
човечеството, евентуално на някой и друг индивид, и в тая връзка може и да не можем без интуиция, но с какво качество и количество?
Не, не е на разположение  за масовия юзър...Сори! Не се продава в супермаркета и надали ще го включат някога в асортимента. Интуицията е дадена  на всеки  толкова, колкото му се полага по съдба, за да оцелее що годе на тази  земя и да си свърши  успешно това, за което е дошъл...

....и с това темата е изчерпана  :08:
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #32 -: Октомври 12, 2013, 11:04:54 pm »
Не видях астрологическа обосновка?
Толкова-колкото и колкото-толкова-ок, ама...?

Достатъчна ли е връзката луна-меркурий например, или си трябва допълнителен лунен акцент, как мислите?

Да не говорим, че "оцеляване" е относително понятие, да оцелее до катастрофата, в която ще умре? Или да оцелее до 85г, 15 от които е бил на легло, или в инвалиден стол...

Рени

• Hero Member
« Отговор #33 -: Октомври 12, 2013, 11:33:45 pm »
Е ,как не видя астрологична обосновка в постовете ?!?  ;) И защо искаш /мислиш ,че всичко трябва или има обяснение ,нали сме в база данни :"Окултизъм'  :19:

Papy

• Hero Member
« Отговор #34 -: Октомври 13, 2013, 12:05:25 am »
Ами видях луна, меркурий, огън, вода, плутон, нептун
Туй ли е то?
Какво ще кажете за фиксираните звезди?

Рени

• Hero Member
« Отговор #35 -: Октомври 13, 2013, 12:20:10 am »
Формулите са в отдел математика,физика,химия  ,но и там има "мъгла"  ;) ...разглеждала ли си карти на математици ,физици ,да видиш акцента къде е ?!?
Papy , не "искай" от астрологията да ти дава отговори,"тя" дава въпроси.

Papy

• Hero Member
« Отговор #36 -: Октомври 13, 2013, 12:36:26 am »
При математици и физици има връзка меркурий/сатурн/марс

Рени

• Hero Member
« Отговор #37 -: Октомври 13, 2013, 12:40:48 am »
Виж в кои знаци се случва това .

Papy

• Hero Member
« Отговор #38 -: Октомври 13, 2013, 12:48:42 am »
Виж в кои знаци се случва това .

Може, но в друга тема
Искаше ми се повече от стандартните разсъждения
Например мидпойнтите сигурно също оказват влияние, човек може да няма очевиден съвпад луна/меркурий, но ако мидпойнтът на тези се падне в/у нептун примерно?
Обръщали ли сте внимание?

Рени

• Hero Member
« Отговор #39 -: Октомври 13, 2013, 01:06:14 am »
Всичко може да даде всичко !
Ти ,доколко можеш да си пуснеш въображението извън стандартите ,или да повярваш в това ,за което търсиш обяснение и как се обяснява нещо невидимо ,неуловимо ,а съществуващо ;има ли метод,начин,формула ?!?
Ето ти една астрологична обосновка -Луна в Стрелец  в аспект с Юпитер ,е постоянно гладна за още и още ,и още ...от всичко  ;)

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #40 -: Октомври 13, 2013, 06:43:08 pm »
При математици и физици има връзка меркурий/сатурн/марс

Отличен математик, учен, университетски преподавател познавам с тригон между Меркурий (Козирог) и Сатурн (Телец) и квадратура Марс (Овен) с Меркурий. Всъщност, Меркурий, Марс, Уран (Везни) и вероятно Луната (Рак) участват в голям квадрат.
Слаб математик, също университески преподавател по математика - Меркурий в съвпад със Сатурн в началото на Рак, Марс е в края на Рак в тригон с Луна.

Рени

• Hero Member
« Отговор #41 -: Октомври 13, 2013, 08:33:13 pm »
Къде е "най-силна" Луна -та,във водните елементи .
Луна-та поставена в земен знак -придава се форма на чувствата -ограничение-сигурност;
Луна поставена във въздушен знак-провокира оценка на чувствата-мислене-логика;
Луна поставена в огнен знак-"мотивира" чувствата към висша степен на развитие-знае-интуиция;
Луна поставена във воден елемент-позволява чувствата да текат свободно-мнение-"женска интуиция".

Луна в кардинален знак-реагира рязко;
Луна в неподвижен знак-реагира упорито;
Луна в подвижен знак-реагира адаптиращо.

Луната в ъглов дом акумулира  емоции;
Луната в следващ дом концентрира емоции;
Луната в падащ дом разпределя емоции.

Аспекти към Луната -свръхчувствителност.

Когато се комбинират по определен/специфичен начин всичките тези "капчици роса" със слънчевия/огнен принцип ,се получава така желаната "гала-вечеря"-интуиция.Под слънчев принцип ,имам в предвид ,не само слънчевия знак в натала ,а всичко намерено в Лъв,5-ти дом ,Овен....Луната просто отразява ,но не по прост начин ,а перфектно и помни. ;)

Рени

• Hero Member
« Отговор #42 -: Октомври 13, 2013, 08:43:44 pm »
Всъщност ,можем да разберем доколко сме интуитивни по много лесен начин -тук .Кой как усеща пишещите във форума и веднага може от споделеното да се извлекат тенденции в тази посока,на база натал,както сподели Starin the...,може да е въпрос на синастрия,на определен момент ,не просто заложба. ::)

Papy

• Hero Member
« Отговор #43 -: Октомври 13, 2013, 11:00:14 pm »
Интересно дали при акцентиран иц, като естествено местообитание на луната, бихме могли да очакваме някаква по-развита интуиция, независимо от статуса на луната. Нямам подобни наблюдения, сега ми хрумна

Рени

• Hero Member
« Отговор #44 -: Октомври 13, 2013, 11:17:30 pm »
Ако там са Слънце ,Марс ,Юпитер и техните производни.