Планета в един знак може да има много лица, в зависимост от фазата и от някои нюанси във ведическата карта.
Тук конкретно говорим за ретроградна Венера, познавам още трима човека с ретро Венера в лъчите на Слънцето. Единият ми беше шеф, но другите двама са ми близки и имам преки наблюдения.
По мои наблюдения на родените с ретро Венера все някой от обкръжението, било то родител, приятели или цял колектив /Венера отговаря и за социализацията/, се опитва да им внуши, че нещо не им е тамън, че са бъгнати, че не "струват" колкото другите. Впоследствие това рефлектира и върху начина, по който нативът се свързва с хората, с обкръжаващата го среда.
Имам приятелка с ретро Венера на един градус от Слънцето /невидима/, на нея това ѝ се вменява от съпруга, макар че в семейството си е била единствено и обичано дете, расла е в читаво семейство без изразени борби и конфликти между родителите. И когато заживя на партньорски начала с мъж, се сблъска с много сериозни проблеми и дилеми. Невидима Венера понякога дава силна вътрешна неудовлетвореност, независимо какви маски носи нативът пред хората. И често се разпознава по напъните да демонстрира щастие и задоволство, спокоен, уреден и хармоничен живот. Дава и харизма, все пак говорим за съвпад със Слънцето или много близка позиция. Невидима Венера е по-чувствителна към чужди венериански качества и изяви, това се усеща, чете се между редовете.
Рени, като малка или в пубертета била ли си често обект на неоснователна, несправедлива критика?
Има хора, които сякаш привличат повече негативни оценки и коментари, а за положителните им качества "публиката" мълчи и остава сляпа. Никой човек не е само добър и не е само лош. Но според мен Венера в голяма степен оцветява лещите, през които другите ни гледат. Ако не се вместваш в рамката на "адекватната социализация", не споделяш демонстративно ценностите, пристрастията, маниера и възгледите на преобладаващото мнозинство, автоматично се превръщаш в "черната овца". Дори ако превъзхождаш в пъти с някои личностни качества. Те ще останат невидими, но ще ти се навира под носа всеки твой малък недостатък. От хора, които имат не по-малко, а може би дори повече недостатъци. Това също е начин за самоутвърждаване, често се случва на гърба на късметлиите с ретро Венера.