Меркурий нали е невидим сега, близо е до Слънцето? И какви въртеливи номера играе. Днес ми се случи нещо, което доведе до двойнствен резултат. Първо радост, после – изнервяне и гняв.
Първо по секстила на Меркурий към нат. Венера дойде новина, че пускат в тираж втората ми книга. Много се зарадвах, от ноември го чакам! Пратиха ми странирания файл за последен преглед, трябваше да се видят някои схеми и картинки – объркани в оригинала. И изведнъж установявам, че в превода има печатни грешки, които уж трябваше да бъдат коригирани от редакторката. И оставено маркирано от мен. Накрая стигнах до абзац с даден от мен алтернативен вариант в скоби и сложена питанка, което окончателно ме убеди, че това е нередактираният файл.
И какво се оказа – вътре в издателството се въртят интриги.
Редакторката си предава файла, а търговският мениджър, поради незнайни причини, пуска за страниране стария файл, без нанесени корекции. И, доколкото разбрах, това вече не се случва за първи път.
Наложи се да го изиграя арбитър, дори ми бе предоставен достъп до нейната лична поща, за да видя какво е пращала на собственика и главния редактор на издателството. Правилния /редактиран/ файл.
Та, ако не се бях усетила, файлът с печатните грешки щеше да бъде даден в печатница и да се тиражира в този вид. И щеше така да си излезе книгата. Естествено че издателят нямаше да пусне всичко за повторен печат, това са големи разходи.
Преднамерено или не, но си беше проява на некомпетентност, която хванах благодарение на критичния си и подозрителен нрав, така недолюбван и одумван от повечето хора. :57:
Но радостта от новината бе помрачена от опита да ме вкарат в интрига.