Дияна, много интересно и полезно споделено. Благодаря. :08:
Направи ми впечатление , че повечето споделили, че не срещат "виждане " с постиженията си, са с подвижни знаци по оста МЦ/ИЦ, някои и вмъкнати. Погледнах себе си, и аз съм с МЦ в Дева , Меркурий перегрин, в знак на заточение, но пък в дом на трон, в гокленова зона, но пък квадрат Марс . И аз имам периоди, в които се чувствам недооценена, това трае 2-3 дни и тогава съм много гневна и саркастична, след което съм толкова нахъсана, че творя чудеса, чак съм изненадана от себе си. Точно в такива периоди, ставам много жена и в маниера, и в облеклото, и по душа, Меркурий е полуквадрат Венера, ако това има връзка. И въпреки, че знам, че "моя свят" не е този на хората, с толкова много ретро планети в натала и че признанието идва със закъснение, както се случва, и все пак, всеки път когато Меркурий-Венера имат някаква връзка мунданно или по транзит, много Огън при мен реагира импулсивно и се ядосвам. При мен Венера е доста затормозена и това удря по самооценката ми, очаквайки отвън да ми показажат колко съм успяла, можеща и когато това не се случи- ето го гнева. Абе, не е лесно, но и не е невъзможно човек да се научи да привлича хора, ситуации, късмет, стига да не потискаме онова,което желае неговата Венера, в противен случай, тя изпитва затруднения и става отмъстителна и ревнива, и неоценена.
Аз започнах да си "лекувам " моята Венера с Везни/ Телец, буквално. В последните 4-5 г. около мен пърхат доста представители с изявени Везни и стъпват такива с Телец, които ме научиха на доста неща около Венера и там, горе около МЦ , е не винаги , но поне има, получавам признание, оценена съм . След като аз с ретро Венера съвпад Сатурн в Овен, мога да кажа "Да", което е аналог на "Ние", " да се свържа с другия без да се защитавам, значи и другите ще могат да се научат.
P.S. Венерата ми не е станала розова, нито във Везни, нито Меркурий ми е станал логичен, и в Дева, просто обичам новото и експериментирам.