Автор Тема: Външен вид...астро'фактори ; )  (Прочетена 100657 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Външен вид...астро'фактори ; )
« Отговор #45 -: Януари 29, 2014, 09:24:17 pm »
Генът си казва думата, но не познавам много рижи хора, за да проследя какво влияние има около АС.

Сетих се за една бивша колежка - Слънце във Водолей в точен съвпад с АС и опозиция с Луна/Сатурн в Лъв. Много бяла кожа, луничава, руса коса. Не е огнено рижа.

На мен с моя огън в хороскопа лунички не ми излизат дори през лятото, нямам склонност към пигментация и кафеви петна.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #46 -: Януари 29, 2014, 09:33:42 pm »
Това ,което ти предположи-Слънце/Марс са или във въздух или огнени и то Лъв ,но трябва да има и още нещо ::)

Аз имам лунички ,но те са от мама ,а нейните от дядо ми ,като при мен са най-слабо видими,но няма в семейството ни никой с рижа коса .
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #47 -: Януари 29, 2014, 09:38:08 pm »
И в нашето семейство няма рижави и червенокоси, нито хора със свръхпигментация.

Първата ми братовчедка, която е с екзалтирал Марс в първи дом, също не отговаря на стандартните описания. Но има две сравнително големи бенки на доста видни места - в гънката на брадичката и над горната устна. Млечнобяла гладка кожа, блед тен, кестенява коса и зеленикаво кафяви очи. Само в очите се усеща марсово влияние - има остър поглед, очите не са големи и изразителни.

Рени

• Hero Member
« Отговор #48 -: Януари 29, 2014, 09:43:47 pm »
И в нашето семейство няма рижави и червенокоси, нито хора със свръхпигментация.

Първата ми братовчедка, която е с екзалтирал Марс в първи дом, също не отговаря на стандартните описания. Но има две сравнително големи бенки на доста видни места - в гънката на брадичката и над горната устна. Млечнобяла гладка кожа, блед тен, кестенява коса и зеленикаво кафяви очи. Само в очите се усеща марсово влияние - има остър поглед, очите не са големи и изразителни.

Сега като каза големи бенки на лицето ,косъмчета има ли по тях ,защото това много често е отличителен белег при жени с АСЦ Стрелец,Стрелец  интерсептиран в 1-ви ,Луна,Венера ,Марс там ?!?

А за рижите може би имат някакво медицинско обяснение и тогава да търсим астрологично  ::)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #49 -: Януари 29, 2014, 09:49:02 pm »
Не помня да е имало косъмчета - не съм я виждала от 20 години, тогава бяхме на по 16-17, а сега може и да са поникнали, знам ли.  ;D

Рижата боя според мен трябва да има и медицинско обяснение - повечето от тях са с много суха кожа, склонна към образуване на люспи, косата също е суха - тънък косъм, чуплива или много къдрава. Светли или пъстри очи, силно чувствителни към светлината.

Рени

• Hero Member
« Отговор #50 -: Януари 29, 2014, 10:06:01 pm »
Имах съученичка рижа ,ооооо   такава разкошна гъста и къдрева коса имаше ,но по-скоро морковен цвят ,не помня за кожата ,а сестра й също рижава ,но с тежка права огнено червена коса ,едната със сини очи ,другата с пъстро-зелени.
Защо кожата да е суха и люспеста при тях ?!? ::)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #51 -: Януари 29, 2014, 10:20:48 pm »
Защо кожата да е суха и люспеста при тях ?!? ::)

Забелязах такава тенденция, когато има много лунички - преобладава суха и тънка кожа, рядко мазна и смесена.

Като малки с братовчедка ми си рисувахме лунички с кафяв флумастер.  :012:

Рени

• Hero Member
« Отговор #52 -: Януари 29, 2014, 10:58:39 pm »
Майка ми е с много лунички ,но кожата й е смесен тип и то към мазна повече ,не е тънка и никога не изгаря на слънце.

Рени

• Hero Member
« Отговор #53 -: Януари 29, 2014, 11:10:56 pm »
Обаче луничките ,рижия цвят на косата не правят ли някак си хората ,като "белязани" ,дали оттам да не се тръгне ,защото се открояват винаги ,човек неволно се втренчва в тях,нали ?!?  ::)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #54 -: Януари 29, 2014, 11:21:28 pm »
зависи
шведи, поляци, германци, че и руснаци...

Рени

• Hero Member
« Отговор #55 -: Януари 29, 2014, 11:23:00 pm »
Да ,тези нации имат тенденция в тази посока ,но и там рижите не са мнозинство,лунички-да  ;)

Papy

• Hero Member
« Отговор #56 -: Януари 29, 2014, 11:28:21 pm »
« Последна редакция: Януари 29, 2014, 11:44:08 pm от Papy »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #57 -: Януари 29, 2014, 11:29:13 pm »
Да ,тези нации имат тенденция в тази посока ,но и там рижите не са мнозинство,лунички-да  ;)

Не бих казала. Луничавите при нас не бяха мнозинство, дори напротив - срещаха се сравнително рядко. Най-много малко по нослето при някои момичета, но рядко се случва да видиш някой, на когото цялото му лице е в пигментации.

Казват, че силното слънце ги провокира, ако има такава предразположеност. Например в Бг доста жени получават кафяви петна по лицето, но не от типа лунички - възрастови, хормонални, след раждане.

Papy

• Hero Member
« Отговор #58 -: Януари 29, 2014, 11:38:20 pm »
според една хипотеза луничките и червените коси се срещат повече при северните народи, защото са свързани с възможността за натрупване на повече витамин д, а той там е по-оскъден
докато при африканци се среща изключително рядко

слънцето последните години е много силно и хора, които са по-светли, често имат проблеми с пигментацията, дори преди никога да са нямали

Рени

• Hero Member
« Отговор #59 -: Януари 29, 2014, 11:43:53 pm »
според една хипотеза луничките и червените коси се срещат повече при северните народи, защото са свързани с възможността за натрупване на повече витамин д, а той там е по-оскъден
докато при африканци се среща изключително рядко

слънцето последните години е много силно и хора, които са по-светли, често имат проблеми с пигментацията, дори преди никога да са нямали

Да ,това е едно добро начало ...имаше нещо като акцент върху знаците на домовете поради геогр.шир. ::)