Гледам символиката на двете планети и как участват в натала. След това къде започва цикъла. Този съм го разгърнала от началото му, защото започва върху нодалната ми ос и при фазите му имам ключови събития. Отбелязвам мажорните аспекти и отчитам какви събития е имало до момента - с изследователска цел. Ако предстоят - при съвпада, т.е. началото на цикъла отчитам начало, при секстила - възможност за реализация, следва квадрат - усилия за постигане на целта, при тригона - бране на плодове или наслада от постигнатото. Следва опозиция - равносметка и избор, кой път да хванеш. Отново тригон - ползваш натрупания опит и има лекота, следва квадрат - последна равносметка и оценка на постигнатото до момента. Последен секстил - и възможност за корекция и след това цикълът приключва.
Това е някаква условна схема, защото междувременно има и множество други аспекти, ситуации, зависи различните фази какво докосват в натала.
Това е най-общо в моята глава
П.П - секстила не съм си го отбелязала - мисля гледах тогава, че двете планети доста време, месеци - ще се движат заедно без точно докосване до секунда. Сега пак погледнах и да - догодина Юпитер се обръща и се разделят, но ще видя за точния секстил след това. Сега ще ги делят минути разлика, което е пренебрежимо малко, но символично по картата - Юпитер Гони Сатурн