Българин и американец умират и отиват в ада.
Дяволът ги пита в кой ад искат да бъдат, в българския или в американския. Те питат каква е разликата.
- Ами разликата - отвръща дяволът - е, че в американския ад изяждаш по 1 кофа лайна на ден, а в българския по 2.
Американецът, разбира се, иска по-доброто и избира американския, а нашия плюе на всичко чуждо и избира българския. Срещат се след 1 година и американецът казва:
- Ти, приятелю, направи много лош избор, аз сутрин изяждам по 1 кофа лайна и после съм свободен, а ти се мъчиш с 2.
- Нищо подобно! При нас е българска работа - ту лайна не са докарали, ту кофи няма за всички... :012:
- Мамо, престани да идваш нощем да ме завиваш!
- Ама, маме, притеснявам се да не изстинеш, бе, миличък!
- Е, да, де… Ама отвиваш жена ми…
Две статуи стоят в парка и се гледат влюбено ... Прелита добър вълшебник и ги вижда. "Аз трябва да направя нещо за тях!" - си мисли вълшебникът. "Ще ги съживя за половин час да се порадват на живота!". Съживил вълшебникът статуите и още преди да им каже нещо те хоп - в храстите. Усмихнал се доволен вълшебникът, и почнал да слуша замечтано звуците на борба, които долитали ... След 15 минути изскочили запъхтяни статуите, целите в трева, листа, пера ...
- Но вие имате още 15 минути - казал вълшебника - радвайте се!
- Добре - казала мъжката статуя и се обърнала към женската:
- Айде, бързо. Обаче този път ти ще държиш гълъба, докато аз му сера на главата. :012: