....А под "оцветяване" се има предвид естествената природа на планетата-промисор, зависи и от кой дом идва. Например дир. Сатурн...
Аз виждам доста логика в този подход, дори ми е по-лесен за възприятие
При мен сега настъпващата дирекция е квадратура на дирекционен Сатурн към натален Нептун. Сатурн в радикса е в 5 дом, в Лъв, управлява 11 дом и не прави значими аспекти (качих карти на предната страница). Наскоро разглеждах как е преминал възврата му при мен и какви събития е имало при аспекти с Венера, понеже премина транзитно през наталната ми Венера.
Изводите, които направих е, че има градивен ефект и го свързвам с това, че в радикса е в 5 дом - обителта му е съзидателна
. Преди да настъпи аспекта има голям зор, критични моменти, усилен труд, но при самия аспект всичко е приключило с щастлив край и голямо удовлетворение.
Колкото по-значим е аспектът, толкова по-дълъг е трудният период. Например при възврата беше около 10 месеца - голям зор, голямо копане, къртовски труд, после точно на датата на възврата имаше голяма победа и ключови много значими събития, които преобърнаха живота ми и го наместиха само за добро. Ефектът на механизъм, който щраква и всичко си идва на мястото. При съвпада с натална Венера зорът беше 2-3 месеца, а след като застана над нея - всичко се успокои, нормализира, настъпи блаженство.
Ровенето ми по темата започна, като ми казаха, че наскоро Сатурн е преминал над Венера и следва да съм охладняла към съпруга си.... и понеже нищо такова нямаше, напротив - реших да разгледам по-значимите му аспекти с Венера - секстил, квадрат, тригон ...за последните 15г, както и възврата. Ами идва, за да утвърди, да възнагради след положен труд. Но винаги има голям зор преди това. Все едно е дал голяма задача и проект за изпълнение.
Странно ми е само мястото му 5 дом в натала да е причина за това. Друга дама даде обяснение с индийската астрология, че там управлява нещо важно - не помня понятието. Каквато и да е причината - поне знам какво да очаквам, като се намеси
Да се върна към дирекциите - при мен сега дирекционен Сатурн участва в 2 аспекта - квадрат натален Нептун и тригон с натален Меркурий. По тригона имам обяснение - Меркурий управлява 4 и 7 дом. Искам да преформулирам отношенията в брака, да формулирам и утвърдя правила, които да бъдат балансиращи за двете страни. Разбира се с преговори, не императивно. Щом участва Сатурн - зная - няма да е лесно, но ще има добра развръзка. То се започна от преди месец, но няма да стане набързо
По квадрата с Нептун - трябва да отбележа и че транзитно те ще бъдат в съвпад в началото на 2016г. Нептун при мен е в 9 дом и управлява 1 дом. Участва в огнен тригон с Юпитер от 1 дом в Овен и Луната от 6 дом в Лъв. Сатурн ще застане над Нептун на високия връх на триъгълника в дома на духовността. От сега не зная каква задача си е намислил да ми дава, обаче решението трябва да е готово и действащо до началото на 2016г
Следва съвпада дирекционен Марс в съвпад с натален Сатурн в 5 дом.
Накъдето и да се обърна все Сатурн
Отворена ми е една тема с кости - предстои ми серия операции на горна челюст (правя връзката Марс-Сатурн). Първият етап е "разрушение". Тук до някъде виждам Нептун - той нали разтваря. Първата операция беше такава (отмина, успешна е). До някъде така асоциирам квадратурата на дирекционен Сатурн към натален Нептун. Квадрат - да напрегнато беше, изобщо голям зор, но мина. Предстои присаждане на кост, в последствие импланти и т.н. Затова си мисля, че където и да бръкна все Сатурн ми се пери - нали е по костите и утвърждаването. И Марс го виждам, като горната челюст. Също възпаленията, но то след всяка операция има.
Дълго стана, но пък за който има време да чете мисля, картината се оформя. Да не е само нахвърляни аспекти и толкова. Методът, представен от
Lilla ми се вписва по ясно някак
Без да отричам другия