Изчетох темата и не намерих преживявания при ингрес на Плутон в 4д.
При мен предстои в рамките на 2г да направи квадрат с Луна и да влезе в 4д.
Споделете, ако имате спомени за такъв период. Натално съм с опозиция на Плутон и Луна и знам какво влияние има такъв тежък аспект в отношенията. Затова и квадратът малко ме плаши, още повече, че ще затвори опозицията в тао с връх транзитен Плутон. И то, докато Сатурн е в 4д.
И Плутон, и Сатурн натискат да се прави нещо в посочената област, но разликата е в силата на натиска. Сатурн натиска там, където е необходимо, Плутон, там, където е необратимо. Първият налага с усилия, втория с импулс без осъзната причина. Сатурн концентрира вниманието, даже и да не се усеща много енергия в/с , което правим, Плутон обсебва вниманието с това,което най-силно ни изкушава в периода или самите ние сме обсебени от себе си, личните си нужди, интереси, желания . Като влезе за първи път една планета в даден дом всеки ще реагира различно на нея- може да е гостоприемен, вражески настроен, спрямо нея или да се страхува. Ти споделяш, че имаш опит с "тежестта " на Плуто, така че в началото няма да си особено гостоприемно настроена към неговата визита в 4-ти дом. Понеже активира и Луната може би няма да се чувстваш удобно , при първия транзит, ако срещнеш натиск в личния си живот или си принудена да стоиш там, където обстоятелствата налягат да е твой дом, лично място; същото важи и за професионалното поприще(Луна в Овен). Понеже това е ъглов дом, всяка промяна свързана с този дом ще е значима. След като си родена с опозиция Плутон-Луна, сега ти предстои да се случиш на намаляващата квадратура от цикъла Плутон- Луна, аналогично на последна четвърт от лунната фаза. В следващите 2 г използвай ресурса да завършиш дела, които са свързани с домовете, към които има отношение Луната или започвай неща, които не са под чуждо влияние и няма да ги изоставиш по средата на пътя. След това идват ремонтите, корекциите, в пряк, и в преносен смисъл, изтощението и караш предимно на интуиция. Затова имаш време да свършиш малко вътрешна работа, да си въведеш в ред нещата. Наблюдаваш паралелно Луната, Сатурн как участват в периода. Плутон винаги нещо елиминира, отстранява ненужното, но преди това те връща към същото от преди време, изживяваш криза(та) и с онова, което е оцеляло правиш промяната. Има и здравословни проблеми като реакция в такива периоди. Може да се наложи да се "откъснеш" от сигурното, стабилното-дом, семейство, родители и професионален статут. Нещо ще се разбута в тези сфери. И Плутон, и 4-ти дом, и Луна имат отношение към "края". Зависи колко силно си привързана към сферите, които управлява Луна, това ще покаже и колко силно ще реагираш на този транзит.