Преживявам отново Нептуновата квадратура. За щастие - следва секстил на Нептун към нат.Меркурий на К11, У4, У7. Ще се радвам, който е преживял аспекта да сподели усещания. Да не взема пък да се размечтая сега
Това е резонно, около 41-43 г всеки преживява тази квадратура- "надежда всяка тука оставете", като необходимост, човек да се отърве от илюзиите и копнежите си по нещо или някой, които е идеализирал и сега е необходимо да се освободи от същите, отдели, за да схване, че няма да се получат там/ тук нещата. Хората си мислим( мечтаем), че сме родени все за велики, "големи" , забележителни прояви, но често фантазиите не се покриват с реалността и квадратурата на Нептун към рожденото място позволява това изтрезняване от 4-8 месеца, ще ти се налага да изживееш състояние, период, сякаш си бил в изтрезвителното, под някаква терапия, в изолатора и все такива, чистиш се един вид от "нечистото", за да се помириш със себе си-квадратурата винаги натиска да се действа, а Нептун не е по активността.
Алена, при мен Нептун има влияние върху личните отношения, работните ангажименти и здраве и при тази квадратура, същите бяха размазани, но понеже същия е единствената ми планета без твърд аспект, изплувах. Аз съм Риби с Нептун на АСЦ и същия е важен при всяка мунданна конфигурация, ти си Стрелец, не се стряскай толкова,както каза ти, 'що пък да не си помечтаеш ? Тази квадратура съвпада с опозицията Уран-Уран, мисля и опозиция/съвпад Сатурн - Слънце, не е изолирана.