Автор Тема: Притчи и мъдри мисли  (Прочетена 285660 пъти)

Ali_Lun

• Hero Member
  • Публикации: 1154
Re: Притчи и мъдри мисли
« Отговор #705 -: Юли 30, 2016, 08:08:57 pm »
''Човешките отношения по принцип са странно нещо. Значи човек е с някого - хранят се,спят и живеят заедно,обичат се,говорят си,ходят на разни места заедно -  и после всичко това се прекратява.''

Чарлс Буковски
                                                                      Жени

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #706 -: Юли 31, 2016, 04:19:14 am »
''Loving someone who does not love you is like waiting for a ship at the airport.''

But then again - ''There is a weird pleasure in loving someone who does not love you.''  :)
« Последна редакция: Юли 31, 2016, 11:41:39 am от Ali_Lun »

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #707 -: Юли 31, 2016, 06:50:31 pm »
Юли – същински речен кораб, прекоси през горещите и гъсти като сок от бъз води на лятото и се скри зад хоризонта. Годината се върти като жива въртележка. На границата между месеците има един праг, който прескачаме без да се усетим. Сутрешният вятър не бърза. Вихри се като дервиш. Омайва гълъбите. Пробва дрехите на децата от простряното пране. Нежен като ласка, докосва всеки лист на дърво и приглажда перцата на лястовичките. Облаците са седефени – бавни, пухкави, мързеливо плуващи в ранното небе с цвят на сутрешен сън. Мъглата, рехава и тънка, надига едното си крайче и отдолу се показват зелените дипли на гората и златистите дантели на Август. Вече е Август…

Август е като зрял плод с кадифена мъхеста коричка, медена сърцевина и омайващ аромат. Отхапваш и по ръката потича вълшебният сок на най-сладкия и най-горещия от месеците. Кръвта във вените, нажежена до яркочервено, бушува с лудешкия ритъм на лятото. Кара те да се втурнеш да пътуваш, нарамил на гръб в шарена везана торба само себе си. Кара те да сънуваш южни морета, брегове, плажове и емоции… Август е страстно горещо танго. Август е студена лимонада с джинджифил и мента. Август е шапка от стар вестник и пръчка вместо конче. Август е бурканче със сладко от печени праскови. Август е огърлица от седеф. Август е пиршество с варените картофи с едно езиче от яркожълт шафран и две дребни зрънца прясно счукан кориандър, които преместват вечерята някъде далеч на юг, където кожата на момичетата е с цвят и аромат на изпечено кафе. Август е сън в хамак под пълно със звезди небе – като бели лунички върху черно лице.
Тази сутрин лястовичките шарят по небето и опъват невидими сребристи петолиния, по които накацват нотите от тангото на август. Ноти, ухаещи на карамфил, канела и любов…

Ивелина Димитрова
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #708 -: Август 01, 2016, 08:43:22 pm »
''Понякога стига да знаеш,че има кой да те изчака,да те посрещне,да ти прости някои неща,да ти сипе вино без да ти брои чашите,да ти завие старателно крайчетата на одеялото,да ти разтвори витамин сутринта и да ти стопли супата или душата,когато е нужно.
Понякога стига да знаеш,че има кой и че тебе те има някой.''

А.Господинов

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #709 -: Август 01, 2016, 09:21:43 pm »
"Жените никога нямат такава сила, както след поражение. " А. Дюма
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #710 -: Август 01, 2016, 10:46:53 pm »
"Невинаги ти трябва план. Понякога всичко, от което се нуждаеш, е да дишаш, вярваш и оставиш нещата просто да се случат."
Манди Хейл

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #711 -: Август 03, 2016, 11:23:45 am »
И да знаеш, че винаги ще има една, която ще кара дяволите в теб да пазят тишина. А ти пази нея!
Над силата е само умението да я владеем!

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1920
« Отговор #712 -: Август 05, 2016, 01:00:38 pm »

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #713 -: Август 06, 2016, 05:47:29 pm »
''Кажи ела и ще оставя всичко,но само ми кажи ела.''

Алберт Еспиноса

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #714 -: Август 07, 2016, 08:52:26 am »
''Мен,ако някой много ме обича и не ми го казва,влиза в много голям грях...''

Анонимен

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #715 -: Август 08, 2016, 02:51:44 pm »

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #716 -: Август 10, 2016, 11:07:16 am »
"Животът е твърде ироничен. Дава ти тъга, за да разбереш какво е щастието; шум, за да се насладиш на тишината и отсъствие, за да оцениш присъствието."

Ерих Мария Ремарк

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #717 -: Август 10, 2016, 01:55:14 pm »
"Дълго време едничката ми цел в живота бе да се саморазрушавам. И ето че веднъж ми се прииска щастие. Ужасно е, срам ме е, простете ми, но един ден изпаднах в плен на вулгарното изкушение да бъда щастлив. По-късно разбрах, че това е най-добрият начин да се саморазрушиш."

Фредерик Бегбеде - "Любовта трае три години"

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #718 -: Август 12, 2016, 10:26:27 am »
"Това, което е за теб, ще дойде при теб, въпреки твоята слабост!
А това, което не е за теб, няма да го постигнеш, въпреки своята сила!"
« Последна редакция: Август 12, 2016, 06:46:01 pm от a.l.e.n.a »

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #719 -: Август 12, 2016, 02:08:12 pm »
Може да ти е приятно да разговаряш с много хора, но с този, с когото ти е приятно и да мълчиш - това е твоят човек!