Автор Тема: Предсказване на смърт  (Прочетена 88218 пъти)

Happy58

• Гост
Re: Предсказване на смърт
« Отговор #120 -: Юни 25, 2014, 03:10:48 pm »
Благодаря за картата :38:
Има няколко неща, които са застъпени, освен плутон в 7, има неаспектирано мажорно слънце в 7, марс съвпад уран на К5 и У5 е ретро в 7. Дори и да го има едно нещо по натал заложено, ако няма подходящите транзити и прогресии, не би имало събитие.
Тя имала ли е трудно раждане, аборти, гинекологични проблеми?

имало е проблем с моето раждане (първо не е могла да забременее), при брат ми не, а аборти - като всяка жена по онова време, когато е било трудно с противозачатъчните - имала е, но за непредвидена бременност, не за желана.

niarnus

• Sr. Member
  • Публикации: 422
« Отговор #121 -: Юни 25, 2014, 03:12:55 pm »
Аз знам, че изгорена не може да бъде алкокоден. И тук е прекалено близо Меркурий. А за Слънце - или приемаме, че е в 1-ви, или няма да стане хилег, защото не може в падащ. Но го броим на Асц, според мен, това си го спазвам.           
No locked doors, No windows barred
No things to make my brain seem scarred

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #122 -: Юни 25, 2014, 03:44:52 pm »
За древните явно изгарянето прави планетата да ,,изчезне,,,нещо подобно на ефекта на затъмненията,защо обаче планетите в дневната половина не се водят за изгорени,освен Венера и Луна близо до изгрев/залез,другите не се забелязват,невидими са -следователно-,,изгорени,, по тази логика :017:

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #123 -: Юни 25, 2014, 03:51:24 pm »
В документа от линка http://www.docstoc.com/docs/1025271/Combustion---Download-as-PDF , на втора страница най-отдолу цитират думите на Али бен Рагел (не съм запозната с него), който твърди, че изгорен алкокоден до степен на невидимост губи всичките си години.

Потребител на този форум (последния пост) http://www.skyscript.co.uk/forums/viewtopic.php?t=731&view=previous&sid=eac6a50468cd00f6d3fe81fe80f31049 споделя, без да твърди категорично, че изгарянето от Слънцето на алкокоден с мажорно есенциално достойнство отнема само 1/3 от малките години от Слънцето - същото както при напрегнат аспект от добре поставен малефик.

Love-me

• Full Member
  • Публикации: 175
« Отговор #124 -: Юни 25, 2014, 04:12:58 pm »
Едно питане имам. Моят мъж има Плутон на 3 градуса от Десцендента в 6 дом. Това брои ли се за съвпад с Десцендента, т.е. Плутон в 6-ти или в 7-ми дом му е?
Serve, love, give

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #125 -: Юни 25, 2014, 04:27:19 pm »
Бих го сметнала в съвпад с ДС.
Но Плутон не може да бъде нито хилег, нито алкокоден.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Love-me

• Full Member
« Отговор #126 -: Юни 25, 2014, 04:32:51 pm »
Благодаря, Лили. Знам, че Плутон не може да бъде Хилег и Алкокоден, аз просто все се чудя дали да приемам Плутона му в 6-ти или в 7-ми дом.
Serve, love, give

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #127 -: Юни 25, 2014, 04:43:24 pm »
А според теб в кой дом му е по-видима изявата?
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

niarnus

• Sr. Member
  • Публикации: 422
« Отговор #128 -: Юни 25, 2014, 04:49:23 pm »
Както че не става за алкокоден, така може да прочетеш също, че изгорена ще даде малки години или дори месеци... Трябва да се преценява индивидуално, така мисля. Няма как правилата да бъдат строго приложени във всяка карта. И например тези, които не приемат комбуста за алкокоден, не ги вълнува особено аспект с хилега, а само достойнствата. Автори да искаш. И след сметките ще имаме пак само ориентир за продължителност, може да е повече от определеното, анарета държи последния коз.
No locked doors, No windows barred
No things to make my brain seem scarred

Love-me

• Full Member
« Отговор #129 -: Юни 25, 2014, 05:06:38 pm »
А според теб в кой дом му е по-видима изявата?
Хм, интересно наистина. Трудно ми е да преценя. Той има и кралски съвпад в 6 дом и като че ли него по-скоро го усещам - силен ентусиазъм за работа, особено да помага на всеки с каквото може, и същевременно все още се лута накъде да се насочи. Другото е, че постоянно е с някакви леки травми, но нищо по-сериозно в здравословен аспект. Не е хипохондрик. А силата и дълбочината на чувствата му не знам дали все пак не идва от скорпионската му Луна, която е в 7 дом...
Serve, love, give

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #130 -: Юни 25, 2014, 07:30:46 pm »
Права си, Сънрейн. Аз съм пристрастна към Птоломей и Фроули, че по техните методи имам повече години живот. ;D Просто ми се искаше да имаше нещо по-унифицирано.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #131 -: Юни 25, 2014, 07:44:43 pm »
ще подходим обратно, като не става право

вижте го този - хилега уж е ясен

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #132 -: Юни 25, 2014, 08:38:38 pm »
Не мога да му докарам годините до 67. Ако Юпитер е алкокоден, повече от средните години не мога да му дам (в 5-ти дом, без есенциално достойнство, че и ретрограден) и оттам нататък трябва да започна да изваждам - то не е Южния възел в съвпад, опозиция със Сатурн, квадратура от Марс. За тригона с изгорен Меркурий да добавя ли нещо? Освен да добавя малките години на Меркурий и средните в седмици (общо 21 години) към средните на Юпитер (45.5) и да не вадя заради малефиците, понеже орбисите са широки, и ще получа 66.5? Но така не може - малефиците имат знакови аспекти над Юпитер.

Не мога, Папи, и това е. Не мога да ги разбера как се правят тези работи. ::) :012:
« Последна редакция: Юни 25, 2014, 08:42:17 pm от Mirabella »

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #133 -: Юни 25, 2014, 11:02:43 pm »
Слагам и примарните дирекции, при никой вариант не докарах сатурн квадрат слънце да е достатъчно близо

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #134 -: Юни 26, 2014, 11:39:08 am »
Освен символично дирекционен Сатурн (у8) в съвпад с АС и едновременно с това в квадратура с у1 Луна, друго не виждам.

Изтрих тук нещо, че изобщо не мислех, когато съм го писала явно. Марс нали е свързан с главата. Починал е от инсулт. Ето го значението на Марс в 8-ми в квадрат с у8.

Жребият на базиса е на 16 и нещо градуса в Лъв. Управителят му (Слънцето) се намира заедно с дебилитиран Меркурий в знак на Юпитер, в 8-ми знак от жребия. Меркурий е свързан по антиса с Луната (у1). Юпитер тригонира АС и е също във воден знак, в 5-тия дом на развлеченията. По-скоро юпитерова работа ми изглежда.
« Последна редакция: Юни 26, 2014, 12:05:42 pm от Mirabella »