Рени, ако прочетеш внимателно поста на Лила, ще усетиш разликата
Малко хора се оставят да ги тъпчат, въпросът е какво намираме/приемаме за "нападение"
Моята луна - за нея питаше, е широко скроена и много-много не се вторачва, не се смята лесно за нападната, първо-защото не отразява другите достатъчно-не й пука, второ-ако влезе в битка-не й пука за последствията
Докато луна с твърди аспекти от марс не е така
И не-не зависи кой какво си мисли, то е инстинктивна реакция
Papy, не ми отговори на въпроса -ти и твоята Луна понaсqте ли насилствени методи и как реагираш ,когато някой тръгне с рогата напред към теб ?!?
И да чета ,всичко прочетох и само в споделеното от Mayflower,усетих "отговорът".
Луната отразява Слънцето и после й "прилошава" от тежки,твърди и меки аспекти.
Моля да бъда извинена ,от Akruks и Mayflower,но ще ползвам като пример техните Луни заедно с моята :
Akruks -Слънце Везни опозиция Луна в Овен ,няма твърди аспекти ,цитирам :"
по натал нямам тежки аспекти с Луната, може да се каже съвпад с Юпитер
беше ми обаче много тежък период, когато тр Плутон наближи квадрат с Луната ми, а в същото време тр Уран я настъпи Mayflower-Слънце Телец ,Луна Овен тригон Марс ,цитирам :"
, пак не е добре-избухливост, склонност към конфликти (словесни), свръх амбиции, както и егоизъм При мен-Слънце Риби,Луна Овен съвпад Сатурн/Венера -мога да контролирам страстите и емоционалността си понякога
Ето това е "тежко " ,когато полярността Слънце-Луна е в несъвместими стихии и винаги там ще пада акцента на вътрешен конфликт.Луната без значение в кой знак попада ,винаги носи отпечатък на Рак и като такава винаги при контакт с друг,ще реагира отразявайки този същия ,но специфично според знака ,в който попада.Тогава всъщност кой ни дразни ,кой ни нарушава спокойствието ,не ни разбира -другият или ние самите себе си ?!?
Всички аспекти към Луна засилват нейната чувствителност,като твърдите по принцип сочат известно натрупване или блокиране на изражението на нейния принцип ,но и много често лек аспект дава същите индикации,затова гледаме Слънце /АСЦ.
Но така или иначе няма как да се прочете в хороскопа,кога "твърдите " аспекти към Луна са леки и кога "леките " са тежки,защото същите могат да се проявят по различни начини.