Автор Тема: Гласът - привличащ и отблъскващ  (Прочетена 90918 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Гласът - привличащ и отблъскващ
« Отговор #60 -: Април 11, 2014, 09:25:30 pm »
Много интересен сайт, сега ще направя бързо прослушване  :)

Ггласът на Елена Пеева възприемам за отблъскващ (висок, звънлив, леко писклив). Гергана Белинска - отблъскващ. Силвия Лулчева, Лина Златева, Силвия Терзиева, Нели Топалова, Евелина Костова - приятен. Гласът на Нона Титирякова и Мила Коларова ми звучи смешно и отблъскващо.

Сред мъжете нито един не ми хареса, пууу, какъв съм каприз!  ;D
« Последна редакция: Април 11, 2014, 09:29:47 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4577
« Отговор #61 -: Април 11, 2014, 09:29:12 pm »
А някои, като Михаил Белчев примерно,,докато пеят ок,но говорейки заекват.Много ми е приятен.Слагам картата му,защото е интересна ,макар и без час.  Mihail Belchev - Bulevardut

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #62 -: Април 11, 2014, 09:40:20 pm »
А тоя как ви се струва?  ;D

Това'ищи к'асноа'мейцы  :012:

Обращение к Красной армии
« Последна редакция: Април 11, 2014, 09:51:57 pm от Lilla »

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #63 -: Април 11, 2014, 09:50:18 pm »
http://brambar.com/katalog/gergana%20belinska.mp3  Ей това ми е яко дразнещо, чак направо извадих нокти.  :012: :012: :012: :012: Ужасяващо е.  :012: :012: :012: :012:

http://brambar.com/katalog/ilka%20davila.mp3 - Това е близко не толкова като тембър и като глас, но начина, по който се използва интонацията, правят се паузите е близко до начина по който го правя и аз. Обаче нещо и из фейса няма дата, не й я намирам да видя какво общо имаме.

А сега се замислих за този пич, който дадох.  :017: Май ако бях мъж, щеше да ми е такъв гласа, трудно е да го обясня - предвид факта, че все пак той е мъж, аз жена, но все пак долавям някакви еднакви работи в гласовете ни. Като човек и творец е направо злато.  :012: :012: :012:

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #64 -: Април 11, 2014, 09:59:07 pm »
Аз май по лигави и нежни гласове си падам за мъже  ;D
За този се сещам

Меркурий 29гр. Телец 1-ви дом; Слънце и Юпитер в Близнаци 1-ви дом, Венера в Близнаци 2-ри дом, У2 Луна в Овен 12-ти дом

Pablo Alboran - Quién (Videoclip oficial)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #65 -: Април 11, 2014, 10:00:35 pm »
Подобен на моя не намерих, но тези, които ми се сториха симпатични, се доближават по тембър.

А на семинара, за който бях споменала в началото на темата, лекторът обясняваше (той е рускоговорящ), че като цяло начинът на говорене в различните държави и при различните етнически групи се различава. В Съюза, дори ако се говори един и същи език, се различава скоростта и интонацията в зависимост от областта - има райони с по-бавен говор, има и с бърз. Също така ни беше обяснено, че българите говорят диафрагмено (гръдно), затова дори ако не е на висок тон, техният глас по-силно се чува. Докато руснаците говорят гърлено - затова ако искаш да ти обърнат внимание в шумно помещение, трябва едва ли не да викаш, за да те чуят. Но моят глас според лектора също е гръден - вероятно такъв е станал впоследствие, след като съм проговорила на български. Фонетичното звучене на двата езика е доста различно. Предполагам, че под диафрагмено говорене се имат предвид по-дълбоки гласове, а под гърлено - по-звънливи.

Ребека

• Hero Member
« Отговор #66 -: Април 11, 2014, 10:02:03 pm »
Тия бръмбари са профита,работили са в/у дикцията си,а в случая разиграват различни интонации.Моят гласец е хем мазен,хем промазан и хич няма да си търся аналог.Освен в някой животински каталог с пияни папагали. :)

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
« Отговор #67 -: Април 11, 2014, 10:04:51 pm »
Аха и аз не намерих като моя, а до последно се надявах.  :012: :012: :012: :012:

Иначе Лили, диафрагмено говорене и гърлено говорене според мен са просто въпрос на навик, начин. Нали певците все ги учат повече да си използват диафрагмата, когато пеят. Та ако се опиташ да кажеш нещо без да си мърдаш изобщо корема и после както си говориш нормално, ще чуеш разликата, има я.  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #68 -: Април 11, 2014, 10:08:04 pm »

От женските гласове избрах близък до моя - http://brambar.com/katalog/gergana%20stoyanova.mp3

Имаш астрална близначка в руския шоу бизнес - родена на същата дата, същата година  :)

Полина Гагарина - Навек

Yaya

• Hero Member
  • Публикации: 1607
« Отговор #69 -: Април 12, 2014, 12:02:27 am »
http://brambar.com/katalog/carmen%20manoukian.mp3  :57:Това ми напомня на моменти за моя глас, особено в началото и когато казва "глупости, чакай сега" и "ми те стават еднакви". Само само сменяме на места Рто с френско. И пак май моят е с по-нисък тембър.

Много интересен сайт хаххаа
« Последна редакция: Април 12, 2014, 12:04:00 am от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #70 -: Април 12, 2014, 12:59:58 am »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #71 -: Април 12, 2014, 02:57:26 pm »
А кой глас се 'чува" ,без оглед на това дали е привличащ или отблъскващ?  :) :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
« Отговор #72 -: Април 12, 2014, 05:26:29 pm »
Много удобно да правим експерименти със себе си, скоро ще ъплоудна нещо. Едно е да ги описваме, друго е да се чуем.  :d030: :d030:

Yaya

• Hero Member
  • Публикации: 1607
« Отговор #73 -: Април 12, 2014, 06:08:58 pm »
На мен идеята да пуснем файл много ми хареса  :08: Прочитам откъс от моя Меркурий в Риби, опозиция Юпитер в Дева, Венера в Телец, Луна на К7 в опозиция с Плутон в 12д.

Моля тези, които не го харесват да посочат своя Мерк и Венера, според мен и У2 и аспекти - заради вкусовете, и да видим на кой импонира и опонира Мерк в Риби. Няма да се обидя на никой! Все пак, с уговорката, че това не е естествен непринуден разговор, а е прочитане на текст. Реших, че е по-добре, отколкото да ви поздравя, говорейки сама със себе си  :19:

http://file.bg/c282862fFmTz

Файлът ще изчезне след 24ч. ;-)
« Последна редакция: Април 12, 2014, 06:32:32 pm от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Ребека

• Hero Member
« Отговор #74 -: Април 12, 2014, 06:11:39 pm »
Ако някой има непослушни деца,нека се обади,каня се да попея. :012: Мисля да запиша приспивна песен 'Аз съм Кумчо,де заклах овцата" ;D