Автор Тема: Приятелството  (Прочетена 59178 пъти)

Happy58

• Гост
Re: Приятелството
« Отговор #105 -: Юли 21, 2014, 03:44:32 pm »
Тази жена, както вече казах, не я виждам да създава приятелства, в основата на които стои дълбока душевна връзка. Не бих казала, че качеството емпатия е липсващо при нея – стига да поиска, може да бъде и харизматична, и контактна, и да умее да предразполага хората, с лекота да печели симпатии. Но усещам някаква повърхностност – с такава карта може с лекота да се създава “видимост“ за много приятелства, но повечето от тях да са като в американските филми – за по един коктейл през свободното време и обмяна на впечатления без дълбок смисъл, шопинг, коментиране на светски/модни клюки или съвместно ходене на разкрасяващи процедури. Тази жена ми се струва твърде заета със себе си, за да търси дълбока приятелска връзка. Но не бих казала, че пет пари не дава и не е заинтересована в силата на своето въздействие върху околните.

:08:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #106 -: Юли 21, 2014, 03:51:59 pm »
Току що намерих и това - част от описанието на накшатра Хаста, където е разположена Луната:

Цитат

Умеют легко заводить дружбу, при этом оставаться умеют непривязанными, то есть не вовлеченными слишком глубоко, то есть не испытывать привязанность…

Това потвърждава и моите предположения по-горе.

---
Сетих се за две жени с Луна в тази накшатра - работят в големи колективи, ежедневно имат много контакти (едната е разследващ полицай, другата е медицинска сестра и работи в голяма градска болница), но имат малко дълбоки и истински приятелства. Обаче при двете Луната е в квадрат с ъглов Сатурн.

« Последна редакция: Юли 21, 2014, 04:46:22 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #107 -: Юли 21, 2014, 06:28:33 pm »
Безгласно Слънце, предполагам, означава, че е без аспекти (освен стелиума) или?

Означава падащ дом, и понеже конкретно за трети говорим, вероятно прекомпенсира с онлайн комуникации
Според правилата в ъгловите домове имат най-голяма сила да управляват, по-малко в следващите и така, малко се компенсира ако планетата има радост по дом, например луна в трети

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #108 -: Юли 21, 2014, 07:16:15 pm »
Сетих се за една бивша колежка, родена на много близка дата, като жената от примера на Хепи.

Само че, доколкото си спомням, Луната беше в следващата накшатра - Читра, Асцендентът е Лъв.

Нея съм я запомнила с целодневния чат в елмаза през работно време. За половин година работа в една малка стая на почти съседни бюра така и не успяхме да се сближим. Създаваше усещане за отчуждение и себефокусиране - беше твърде заета със себе си, за да отразява когото и да било в обкръжението си. И много хитра за възрастта си - тогава беше едва на 21 или 22 години.
« Последна редакция: Юли 21, 2014, 07:18:35 pm от Lilla »

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #109 -: Юли 21, 2014, 11:27:03 pm »
Че как да се сближите? Не е била мултитаскинг - ще вземе да се разсее и да обърка нещо в чата в елмаз. :012:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #110 -: Юли 23, 2014, 02:25:55 pm »
На мнение съм, че във виртуала познанства много лесно се създават, както и привидни приятелства, но малцина от тях минават в реала и се задържат там. Преди бях с доста по-идеалистична нагласа. Никога не съм се стремяла да се обграждам с много приятели. Това, че някой ти заявява симпатията си, все още не означава да сте близки приятели. И често се случва разликата в начина на живот да ви раздели или дистанцира с някой приятел, макар че за истинските и дълбоки приятелства такива ограничения не би трябвало да важат, дори ако ви делят хиляди или стотици километри.

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #111 -: Юли 23, 2014, 02:27:44 pm »
Имам доста приятели, с които през годините сме се запознавали от Интернет, живеят на майната си на 300 и повече километра и това не пречи да са ми по-близки от масата кауни, които ме заобикалят в пътуването ми в т.нар реален свят. Едно приятелство, с днешните възможности за комуникация, може да се случи както в реала, така и във вирутуала. Ако човек е недалновиден, няма интуиция, не разчита знаците на хората - няма да ги разчита нито в реала, нито в Интернет. Така че прибързаните Интернетски истории за приятелство ми говорят за прибързани истории и в контактите в реалността. А относно аргумента, че в Интернет да създаваш приятелство било Нептунски очила и хората много лъжели кои са и какво представляват - Нептунски очила можеш да си носиш и в реала и можеш да ги махнеш, ако решиш, във виртуала. А хората навсякъде лъжат, ако имат такава склонност.  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #112 -: Юли 23, 2014, 02:39:18 pm »
От друга страна, във виртуала е много по-лесно да намериш хора със сходни интереси, отколкото в реала. Но пък сходните интереси далеч не гарантират сходство в характерите, възгледите, душевността.

В реала съм създавала приятелства с не-астролози, изхождайки от втория фактор - привличане по душевни сходства или друг тип резонанс, а не по общи интереси. И мога да ви кажа, че такива приятелства са ми били по-истински, дълбоки и по-трайни.

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
« Отговор #113 -: Юли 23, 2014, 03:28:02 pm »
И аз много лесно усещам хората без изобщо даже да съм ги виждала дори и на снимка, няма значение, дори и с писането в Интернет, си оставят енергийния отпечатък. Доста често ми се случва даже в главата ми да излезе някакво лице, което свързвам с написаното от някакъв човек, а особено често - като се чуем по телефона, но не сме се виждали - в последствие се оказва, че външността му е 70-80% точно така, както съм си я представяла.  :012:

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #114 -: Юли 23, 2014, 03:54:41 pm »
А има ли някой тук ,който да не усеща нещата,(не)приятелите, "добрите","лошите ", кой лъже ,кой колко му е акъла,къде гледа ,с какво е облечен вчера,през девет телефона и компютърЪ в десети ?!?  ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Tanya

• Hero Member
  • Публикации: 635
« Отговор #115 -: Юли 23, 2014, 04:01:32 pm »
Аз съм малко заблудена в това отношение и ми се е случвало да се подведа, но до време.
В реала, преценката ми е по-добра, макар понякога и там да стават грешки  :012:
"За да създадеш приятелство с Бог, трябва да си му равен, в противен случай това е лошо приятелство и ще се превърне в просия."
                                    Свами Рама

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #116 -: Юли 23, 2014, 04:04:47 pm »
А има ли някой тук ,който да не усеща нещата,(не)приятелите, "добрите","лошите ", кой лъже ,кой колко му е акъла,къде гледа ,с какво е облечен вчера,през девет телефона и компютърЪ в десети ?!?  ;)
Мен понякога нептун ме подвежда, искам да реша,че всички са бели и добри-форумно. В реала ми крещи усетът и пак го заглушавам, не винаги ми се топи в дълбокото.Сега се сещам, че може би в повечето време си бягав от сянката-не ща да я виждам в другите. Поне Рени ще разбере, и да не-не е важно. :035:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #117 -: Юли 23, 2014, 04:12:23 pm »
Имаше една, която направо ме обсебваше, искаше да има денонощна връзка с мен, преследваше ме в кафетата, които ходех, на работа, вкъщи, но аз не харесвам такива неща, изтърпях я 3-4 години и сложих край на връзката, сега определено чувствам лекота.

Сигурна ли си, че е била хетеро?  :29:

Шегувам се, но такова нещо не мога да си представя.  :012:

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
« Отговор #118 -: Юли 23, 2014, 04:17:10 pm »
Аз имах едно такова нещо на главата подобно, добре че беше само онлайн. Наистина не съм сигурна дали е била хетеро, аххаха.  :012: :012: :012: :012: Искаше да си говоря само с нея, сърдеше ми се като отделям време на други занимания или на други хора, винаги бяха някакви големи драми, караше ме да й пращам мечки по скайпа, правеше някакви планове как като започне да учи в Търново (тогава бяхме още лапета), щяла съм аз да идвам единия уикенд, другия щяла да идва тя - т.е искаше да ми обсеби всяка свободна минута. Разкарах я след няколко месеца такива невероятни писания.  Отначало си помислих, че се е оправила, но се оказа, че греша.  :012: :012: :012: :012: Като я разкарвах за втори път ( каза ми, че трети нямало да има - благодаря на всички Богове) - ми обясняваше как учила в Търново само заради мене. Беше мегастелиумна Лъвица с асцендент лъв, всичкото лъв в първи дом и един 'убав квадрат от Плутон на стелиума и една убава опозиция от Сатурн.
« Последна редакция: Юли 23, 2014, 04:19:18 pm от ThuNdeRGoDDeSS »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #119 -: Юли 23, 2014, 04:21:56 pm »
Беше мегастелиумна Лъвица с асцендент лъв, всичкото лъв в първи дом и един 'убав квадрат от Плутон на стелиума и една убава опозиция от Сатурн.

За нея не бери грижа  ;D - мъжете ще ги прави луди и ще ги върти на малкия си пръст, с лекота ще си постига целите.

В кой знак е Луната?